Hirdetés

E3 2019 - mit várhatunk a Microsofttól?

|

Új Xbox konzol(ok)ra, korábban belengetett folytatások részletesebb bemutatására, és új játékok leleplezésére számítunk. Ez már tényleg a következő generáció előszele lesz.

Hirdetés

A Microsoft idei E3-as sajtókonferenciájáról már elöljáróban is elmondható, hogy egy hatalmas előnnyel indul: végre nem kell megint megmutatni a folyamatosan csúszó és egyre kellemetlenebb Crackdown 3-at, ami éveken keresztül ott éktelenkedett az ehhez hasonló beharangozó cikkeinkben. Helyette pedig egy halom biztos versenyző, és jó pár komoly esélyekkel induló cím jöhet szóba, amelyek kitöltik majd az immár két teljes órára bővített műsoridőt. 

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

Lehetséges, hogy egy részletes bemutatóval még nem fognak megjutalmazni bennünket, de az azért egészen biztos, hogy legalább a show végén megvillantják majd a következő generációs Xboxot, illetve Xboxokat, amik immár hivatalos elnevezéseiket is megkaphatják - a fejlesztés alatt kapott kódnevek ilyenkor mennek a kukába, emlékezzünk csak, az Xbox One X sem maradt Project Scorpio. Az eddigi pletykák alapján a 4+ Teraflops teljesítményre képes Xbox Lockhartra, és a 12+ teraflopsos Xbox Anacondára számíthatunk - előbbiből elvileg hiányozni fog az optikai meghajtó. Az új konzolokban egyedi Zen 2, 8 magos, 16 szálas processzorok lapulnak, memória terén pedig 12, illetve 16 GB GDDR6-ról érkeztek hírek. 1 TB-os SSD-n terpeszkedhetnek majd a játékaink, ami a gyors töltést garantálja, de azt azért már a mostani generáción is érezhettük, hogy nem feltétlenül elég ez az 1 TB mindenkinek. Magukat a konzolokat 2020 végére várjuk, de még akár a megcélzott árral, vagy egy megjelenési dátummal is meglephetnek minket az előadáson. 

A Microsoft következő nagy dobásának a cég felhőalapú szolgáltatása, a Project xCloud ígérkezik. Bár ez kétségtelenül még a jövő zenéje, elvileg még 2019-ben elindulhatnak az első tesztek, ezek részleteiről biztosan kapunk majd pár új infót. 

Az új masinák mellett a Microsoft régi-új szolgáltatásai is teljesen biztosan komoly fókuszt kapnak. Minden bizonnyal egy halom olyan játékot jelentenek be, amelyek akár már az előadás napjától fogva elérhetőek lesznek az Xbox Game Pass előfizetős szolgáltatás keretein belül - illetve ha minden igaz, a korábbiaknál jóval erősebb PC-s kínálatra is számíthatunk. Ugyancsak többszörösen alá fogják húzni az Xbox Game Pass Ultimate előnyeit - ez a szolgáltatás ugyebár kedvezményes áron egyesíti a Game Pass és a Live Gold előfizetéseket. 

Persze játékokból sem lesz hiány. Elvileg 2020-ban érkezik a Halo: Infinite és az Age of Empires IV is, ezeket a játékokat így már érdemes lenne részletesebben is bemutatni. A Halo: Infinite egyben egyébként az új generációs konzolok nyitócíme is lehet, a hírek szerint a játék Xbox One-ra és az új gépekre is megjelenik. Az Age of Empires IV-et még a 2017-es gamescomon leplezték le, így az eltelt idő bőven ideálisnak tűnik a részletes bemutatóra. 

Még a jelenlegi generáció is kapni fog azért fontos Microsoft játékokat, a lecsupaszított címmel érkező Gears 5 például már valamikor idén befut - legalábbis eddig ez volt a terv. Ha tartani akarják a 2019-es megjelenést, akkor már szinte kész kell lennie a The Coalition játékának, szóval simán villanthatnak belőle bővebb gameplay anyagokat, illetve kaphatunk egy napra pontos megjelenési dátumot. Ezzel párhuzamosan még két másik Gears projekt is készül, legalább említés szinten biztosan jut hely Gears POP!-nak és a Gears Tacticsnek is. 

Ugyancsak idén tervezik megjelentetni a végtelenül cuki Ori and the Will of the Wispset, szóval nem is lehetne jobb alkalmat találni arra, hogy végre valahára Ori következő kalandja is megkapja régóta várt megjelenési dátumát. Szintén 2019-re ígérték az új Battletoads játékot, amiről szinte még semmi konkrétumot sem ismerünk, most már ideje lenne pontos infókat is elárulni ennek kapcsán. A Sea of Thieves újdonságairól is esni fog pár szó, elképzelhetetlen, hogy kimaradjanak a kalózok az idei show-ból. Ugyanez elmondható a Minecraftról is. 

A belső fejlesztések mellett akad még pár olyan multiplatform cím is, amelyeket a Microsoft konferenciájára várunk. Az Obsidian most már a redmondiak istállójába tartozik, legújabb játékuk, a The Outer Worlds fejlesztése viszont még a felvásárlás előtt vette kezdetét, így nem a Microsoft, hanem a Private Division fogja kiadni az idén érkező RPG-t. A 2019-es megjelenés miatt egyértelműnek tűnik, hogy az új gameplay anyagok mellett egy megjelenési dátumot is oda kell csapni majd a bemutatóvideó végére. 

A tavalyi előadás egyik fénypontja kétségtelenül a Cyberpunk 2077 előzetese volt, így nem véletlen, hogy nagyobb összegben is fogadnánk a CD Projekt Red játékának újabb szereplésére. Egy megjelenési dátummal azért még nem mernénk kacérkodni, de simán okozhatnak meglepetést a lengyelek. Mi mindenesetre már egy új játékmenet videónak is nagyon fogunk örülni, nem lehet eleget látni a Cyberpunk 2077-ből. Kíváncsian várjuk, mennyit változott a játék azóta, hogy legutóbb belekukkanthattunk. 

Amik valószínűleg ott lesznek

Az utóbbi években előre borítékolható volt, hogy az aktuális Forza játék (legyen az éppen egy Motorsport vagy egy Horizon epizód) biztos helyet kap a Microsoft E3-as előadásán, most azonban hosszú idő után először egy elég nagy kérdőjelet kell az új rész mellé raknunk képzeletbeli listánkon. A sormintát ismerve idén ősszel a Forza Motorsport 8-nak kellene befutnia, de minden jel arra mutat, hogy kicsit inkább pihentetni fogják a szériát. Egyrészt a hetedik Motorsport már messze nem volt olyan acélos, mint a korábbi részek, másfelől pedig könnyen lehet, hogy a Microsoft inkább a Forza Street irányába akarja eltolni az egész sorozatot. Ha konkrét új játékot nem is mutatnak, legalább az új csapásvonalra vonatkozó terveket azért valószínűleg vázolják nekünk. 

Ha már a Forza játékoknál tartunk, akkor mindenképp érdemes kitérni arra is, hogy jelenleg min dolgozhat a Playground Games csapata. Immár nyílt titokként lehet kezelni, hogy a Horizon játékok alkotói egy nyílt világú szerepjátékon, egészen konkrétan a legendás Fable széria következő részén ügyködnek. Nagy váltás lesz ez nekik, de mi bízunk a Playground Gamesben, az új Fable-ön pedig már dolgoznak annyi ideje, hogy simán leleplezhetik végre az E3-on. Pont az ilyen stílusú címek hiányoznak jelenleg a Microsoft repertoárjából, ráadásul egy elég méretes rajongótábor várja azt, hogy pici szívükben betölthessék a Fable Legends törlése után keletkezett űrt. 

Amiket látni szeretnénk

Az elmúlt egy évben a Microsoft nagybevásárlást tartott, olyan fejlesztőcsapatokat igazolt le, mint a Playground Games, az Undead Labs, a Compulsion Games, a Ninja Theory, az inXile Entertainment, az Obsidian Entertainment, és alapított is egy új gárdát The Initiative néven. A legnagyobb meglepetéseket és a régóta követelt új IP-ket ezektől a csapatoktól várhatjuk, legtöbbjük azonban valószínűleg olyan címeken dolgozik, amelyeket majd csak az új Xbox generáción próbálhatunk ki. Az idei E3 viszont remek lehetőséget jelenthet arra, hogy beinduljon az a bizonyos hype-vonat. 

Elég lenne pár rövidke teaser videó, egy-két bejelentés ahhoz, hogy visszaköltözhessen az a régi csillogás a játékosok szemébe, ami a sokadik Halo, Gears és a Forza epizód utáni csömör miatt eltűnt. Leginkább tehát új IP-ket, friss címeket szeretnénk látni az előadáson, aztán ha ez megvan, akkor könnyebb szívvel töltjük  el a megjelenésükig hátralévő időt. Elvégre a kék sarok rajongóinak is elég, hogy majd egyszer meg fog jelenni a The Last of Us Part II, a Ghost of Tsushima, vagy a Death Stranding.

A Microsoft  sajtókonferenciája hazai idő szerint június 9-én este 10-kor kezdődik, itt követhetitek majd élőben.

Ti mit vártok leginkább a fentiek közül? Milyen bejelentésekre számítotok, milyen új játékoknak örülnétek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)