Hirdetés

E3 2019 - külön stúdió felel mostantól az Age of Empires sorozatért

|

Úgy tűnik, a Microsoftnál hosszútávra terveznek az Age of Empires sorozattal, ugyanis a Halóhoz, vagy a Gears of Warhoz hasonlóan egy önálló stúdiót hoztak létre, akik csak ezen a szérián dolgoznak majd.

Hirdetés

Újabb E3-as Xbox-előadáson vagyunk túl, ami után még mindig nem vagyunk teljesen meggyőzve arról, hogy a zöld csapat exkluzív játékfelhozatala ismét olyan versenyképes lesz, mint a 360-as időkben. Ennek ellenére a Microsoft játékos üzletágának vezetői tovább pumpálják a pénzt a jövőbeli címek előkészítésébe, amiben a kiadó régi sorozatainak is bőven akad hely, és ez reménykeltő hír.

Hirdetés

Ezek közül ismét felütötte a fejét az Age of Empires is, de nemcsak a második rész felújított változatának trailerével. Kiderült ugyanis, hogy az Xbox ismét rendkívül nagyra nőtt saját stúdióhálózatán belül egy új, önálló csapat jött létre az AoE gondozására is. Ezt a Microsoft veteránja, Shannon Loftis vezeti majd, aki 1995 óta segédkezik különböző játékok tető alá hozatalában a kiadónál és olyan projektekben is részt vett, mint a Midtown Madness és a Project Gotham sorozatok, a Fable-széria, a Viva Piñata, vagy éppen a Banjo Kazooie: Nuts and Bolts. Loftis az utóbbi években a Microsoft játékkiadói oldalát vezette menedzserként, de mostantól azon dolgozik majd, hogy az Age of Empires név ismét szépen csengjen.

Az Xbox-csapat kapcsolódó közleményében arról nem esett szó, hogy az új stúdió létrehozása érinti-e valahogyan az E3-tól távol maradó Age of Empires IV-et, amit eredetileg a Company of Heroes és a Warhammer 40 000: Dawn of War sorozatokról ismert Relic csapatára bíztak. Érdekes lenne tudni továbbá, hogy az első két AoE felújítását vezető Forgotten Empires esetleg beolvad-e az új stúdióba, vagy valamilyen más kapcsolat lesz-e a két csapat között, de egyelőre erre sem tértek ki.

Ti mit gondoltok, lehet még újra húzónév az Age of Empires-ből?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)