Hirdetés

E3 2019 - PC Gaming Show összefoglaló

|

Úgy tűnik, hogy nagyon messze van még a Baldur's Gate III megjelenése, szóval akik a játékkal kapcsolatos új infókra vártak, azoknak bizony csalódniuk kellett az idei PC Gaming Show-ban.

Hirdetés

Day[9], azaz Sean Plott már elválaszthatatlan része a PC Gaming Show-nak, így nehezen lehetne találni olyan nézőt, aki meglepődik a visszatérésén. Műsorvezető társa ezúttal Frankie Ward volt, és elöljáróban legyen elég annyi, duójuk most sem segített azon, hogy ne fusson át az arcunkon pár fura grimasz a közel kétórás előadás során. 

Hirdetés

Teljesen világos volt, hogy kik és milyen összeggel támogatták magát az előadást, ennek fényében állt össze a program. Rögtön az egyik szponzor, a Rebellion játékával kezdhettünk, ami biztos vagyok benne, hogy sokak szívét megdobbantotta. Jön ugyanis az Evil Genius folytatása. Az Evil Genius 2: World Domination első videójában azt nézhettük meg, hogy bukik el csúfosan, de közben végtelenül szórakoztatóan a merész hős, aki volt olyan bátor, hogy behatoljon egy gonosztevő főhadiszállására. 

Innen rögtön a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 első gameplay anyagára ugrottunk, a sikeres szerepjáték következő adaptációja nagyon meggyőzően fest mozgás közben. Egy érdekes új mechanikáról is meséltek nekünk. A vámpírok ugyanis nem képesek érezni, áldozataik vérében viszont megérzik az érzelmek rezdüléseit. Ennek hála igaz, hogy nem tudják egy az egyben átvenni az aznapi vacsorájuk érzelmeit, de (és talán ez számunkra sokkal fontosabb) remek kis buffokat szerethetnek, ha a megfelelő rezonanciákból táraznak be. 

Pár kisebb cím után (őket a cikk végén soroljuk fel), egy nagynak ugyan nem mondható, de annál meglepőbb játékra került a sor. A Conan Chop Chopról először április elsején hallottunk és akkor még azt hittük, hogy csupán egy tréfáról van szó. A Castle Crashert felidéző humoros kis kaszabolás azonban halálosan komoly, tényleg dolgoznak rajta, idén szeptemberben pedig már meg is jelenik.

MMO-kkal tele a padlás, de a Last Oasis egy igazán érdekesnek tűnő világot kínál. Ebben a poszt-apokaliptikus környezetben ugyanis kopár sivatag az egész világ, az emberiség legnagyobb ellensége pedig maga a Nap. A túlélés érdekében a játékosoknak mozgó bázisokat kell felépíteni és működtetni. 

A Zombie Army 4: Dead War pontosan azt kínálja, amiért szeretjük a szériát: brutális mészárlás közepette intézhetjük el a zombivá változott náci haderőt. Ezúttal maga, az élőhalottá vált Adolf Hitler lesz az ellenfelünk, szóval érdemes lesz alaposan felkötni azt a bizonyos gatyót. Sniper Elite-ből megismert X-ray kamera pedig arról fog gondoskodni, hogy a csontrepesztő és hússzaggató találatok legapróbb részleteit is pontosan megfigyelhessük. 

Ha igazán kemény kihívásra vágytok, akkor a Remnant: From the Ashes nektek lesz kitalálva, hiszen a szörnyhentelős játékot ugyan egyedül is ki lehet próbálni, de minden bizonnyal nem véletlen az, hogy maguk a fejlesztők is azt ajánlották, vigyük társainkat is csatába, ha legalább minimális esélyt akarunk a szörnyetegek ellen. 

Ennyi masszívan brutális videós anyag után kellemes felüdülés volt a végtelenül cuki Planet Zoo. A játék új előzetesében megfigyelhettük, mennyire életszerű viselkedési mintákkal ruházták fel a fejlesztők a vadállatok, valamint természetesen a látványt is megcsodálhattuk. 

Megkapták a betevő falatot a Shenmue 3-rajongói is, elvégre érkezett egy új előzetes. Azt is megerősítették, hogy PC-n Epic Games Store-exkluzív címként kezdi el pályafutását a játék, de azt továbbra sem tudjuk, hogy ez mennyi ideig marad így. 

A Fatshark továbbra sem engedi el a Warhammer: Vermintide 2 kezét, most épp az egy új Versus játékmódról mutattak előzetest. Ebben a módban nem csak hősöket alakíthatunk, hanem az undok patkányemberek, a skavenek bőrébe is bele kell bújnunk a győzelem érdekében. 

Új kiegészítőt kap a Warframe is. Az Empyrean expanziónak az lesz a legnagyobb húzása, hogy bevezeti az űrhajós csatákat. 

Az Age of Wonders széria kapcsán leginkább a fantasy környezet ugrik be az embernek, az Age of Wonders: Planetfall esetében viszont a távoli jövőbe ugrunk előre, ahol egy darabjaira hullott birodalmat kell újra összekovácsolnunk, ez pedig ahogy az lenni szokott, nem kevés háborúval jár majd. 

Paul Sage, a Borderlands 3 kreatív rendezője is tiszteletét tette az előadáson, új videó azonban nem lapult a tarsolyában, így a tegnapi trailert lehet újra megnézni, ha valakinek ehhez lenne kedve. Sage mesélt egy keveset a többfázisú bossokról, az új Guardian Rank rendszerről, és a minden eddiginél betegebb játékbéli gránátokról is. 

A Baldur's Gate III fejlesztői is ott voltak az idei PC Gaming Show-n, de hatalmas bánatunkra nemhogy új gameplay anyagot, megjelenési dátumot, vagy bármi hasonlót, de még egy egyetlen képkockányi felvételt sem mutattak nekünk. Mindössze arról esett szó, hogy ősszel érkezik egy asztali szerepjátékos kampánymodul, ami összeköti majd a második és a harmadik Baldur's Gate epizódot. Nincs más hátra törölgessük könnyeinket és nézzük meg újra a bejelentő előzetest.

Szó esett még a Terraria új kiegészítőjéről, a cápás Maneaterről, az élőszereplős videókkal mespékelt Telling Liesról, az Epic Game Store-exkuzív Auto Chessről, a lenyűgöző világgal és okos mechanikákkal operáló Unexplored 2: The Wayfarer's Legacyről, a Starmancerről, a szellemvadászós Midnight Ghost Huntról, valamint az El Hijóról, a Genesis Noirról, a Valfarisról, a Songs of Conquestről és a Griftlandsről. 

Számotokra mi volt az idei PC Gaming Show fénypontja?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)