Hirdetés

E3 2019 - a helyszínen több mint meggyőző volt a Project xCloud

|

Los Angelesben ki is lehet próbálni a Microsoft új streaming szolgáltatását, eddig várakozásokon felülinek tűnik a rendszer.

Hirdetés

A játékipar legtöbb nagy cége már bejelentett valamiféle videojátékos streaming szolgáltatást, így bizony bele kell törődni, hogy ha tetszik, ha nem, az ipar egyértelműen ebben a formátumban látja a jövőt. A Microsoft az Xbox Game Pass Ultimate-tel (ami már nem csak Xbox One-on, hanem PC-n is elérhető) összerakott egy masszív videojátékos Netflixet, a Project xCloud pedig ezt az egészet fogja továbbgondolni, hiszen a segítségével bárhol és bármikor pörgethetjük majd kedvenc játékainkat, ehhez pedig egy konzolra vagy számítógépre sincs szükségünk, hiszen a játékstreaming simán fut mobilon vagy tableten is. Legalábbis eddig ezt állították nekünk, az idei E3-on azonban már a helyszínen jelenlévő kollégák ki is próbálhatták a Project xCloudot. Beszámolóik alapján pedig valami valóban forradalmi dolog van készülőben. 

Hirdetés

Jez Corden, a Windows Central szerzője nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy kipróbálta a Project xCloudot, a rendszer tényleg működik, és elmebeteg módon jó. A helyszínen többek között a Resident Evil 7-et, a Halo 5-öt, és a Forza Horizon 4-et is ki lehetett próbálni úgy, hogy a játékok a Project xCloud segítségével futottak. Corden végül a Halo 5 mellett döntött, mivel úgy vélte, ennél a játéknál jelentheti a legnagyobb gondot az esetleges késleltetett megjelenítés. Fontos megjegyezni, hogy a játékok nem valami helyben telepített szerveren futottak, hanem a legközelebbi Azure központban, ami csekély négyszáz mérföldre, azaz körülbelül 640 kilométerre van az E3-tól. A kihelyezett eszközök WiFi-n keresztül csatlakoztak a világszőttesre, szóval ez tényleg egy valódi tesztlehetőség volt, pontosan így fog működni a rendszer a gyakorlatban is, mikor esetleg ti próbáljátok majd ki a telefonotokon a kádban ücsörögve. Corden összesen 10 percet töltött el a Halo 5-tel, és elmondása alapján

ugyan érezhető a játék során némi lag, de azért teljesen élvezhető a dolog. 

Ha ez egy online lövöldénél sem éri el a zavaró szintet, akkor bizony elég boldogan tekinthetünk a jövő felé. Corden külön kiemelte, hogy a hanghatások, a reszponzivitás és a látvány is lenyűgöző volt, mindhárom téren jóval felülmúlt az elvárásait a Project xCloud. Messze nem arról lesz szó, hogy csak körökre osztott stratégiai játékokat és más lassabb címeket lesz érdemes kipróbálni az új videojáték-streaming rendszeren keresztül. 

Van még mit dolgozni a rendszeren, ez kétségtelen. Corden szerint továbbra is érezhető, hogy az interneten keresztül játszunk, de ahogy ő fogalmazott, sokkal rosszabb helyzettel kell szembenéznie, ha kikapcsolja a Game Mode-ot a saját QLED TV-jén. 

A fentiek alapján azt mondhatnánk, Jez Corden mindennel tökéletesen meg volt elégedve, de erről azért nincs szó, egy komoly problémába belefutott. Eléggé elkeserítette ugyanis az a dokkoló megoldás, amivel okostelefonunkat rá lehet pattintani az Xbox One kontrollerekre. Szerinte az egész nagyjából úgy fest, mintha fillérekből készülne és egy olcsó 3D-nyomtató gyártotta volna le. Remélhetőleg a végleges termék ennél magasabb minőséget képvisel majd. 

Ti mennyire vagytok bizakodóak a Project xCloud sikerét illetően? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)