Hirdetés

E3 2019 - mit várhatunk a Ubisofttól?

|

Skull & Bones biztosan nem lesz, viszont sok meglepetés várhat minket a kiadó sajtókonferenciáján.

Hirdetés

Nagyjából kétévente igazán izgalmas az E3. Az egyik évben bejelentenek egy rakás újdonságot, a következőben meg többnyire csak azok kapcsán osztanak meg új infókat, megjelenési dátumokat, satöbbi. 2019 egy bejelentős év lesz, a Ubisoft projektjei közül is csak egy-kettőt ismerünk, pedig mint azt a legutóbbi pénzügyi jelentésből tudjuk, 2020 tavaszáig négy AAA játékot terveznek kiadni, és ezek közül egyik sem a Skull & Bones (mely teljesen kihagyja az E3-at) vagy a Beyond Good & Evil 2. Izgatottan várjuk a sajtókonferenciát, addig pedig elmélkedhetünk azon, mire van esély.

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

Ahogy az EA, a Ubisoft is számos olyan játékot futtat, amit aktívan fog bővíteni 2019-2020 során. A Trials Rising DLC-iről és a Tom Clancy's The Division 2 új tartalmairól biztosan mesélnek majd, illetve lehet, hogy röviden megemlítik a Rainbow Six: Siege eredményeit, vázolják az e-sporttal kapcsolatos terveket. A játék új szezonja, az Operation Phantom Sight várhatóan pont az E3 előtti héten fog elstartolni. 

Tom Clancy-fronton azonban sokkal érdekesebb a Ghost Recon Breakpoint, melyet néhány hete jelentettek be megjelenési dátummal (október 4.), platformokkal, mindennel együtt. Azt már tudjuk, hogy tartalmasabb lesz minden eddigi Ghost Reconnál, és hogy a Wildlandsre építkezik, de a játékmenetből jó volna még többet látni.

A tavalyi év során bejelentettek még egy játékot, amit 2019 őszére ígértek, és nem biztos, hogy AAA-nek számít, ezért nem említették a pénzügyi jelentésben (ahogy a Just Dance-eket is rendszeresen kihagyják). A The Settlerst a 2018-as gamescomon már mozgás közben láthattuk, meglepődnénk, ha jelentős halasztásnak esett volna áldozatául. Minimum egy megjelenési dátumra és némi friss játékmenetre számítunk.

Amik valószínűleg ott lesznek

A legnagyobb kérdés, hogy mi az a három AAA játék, ami 2020 első három hónapjában jelenik meg. Sokszor hallottunk már a Londonban játszódó Watch Dogs 3-ról, ennek bejelentése most már szinte borítékolható. A második rész fantasztikus volt, de nem tudott igazán érvényesülni, lehet, hogy a folytatás a tavaszi szezonban jobb eséllyel indul.

A Far Cry sorozatot sem fogják sokáig pihenni hagyni, de egy újabb teljes értékű rész még nagyon korai lenne. Az ötödik felvonás több csúcsot is beállított, viszont a New Dawn startja ehhez képest nem sikerült valami jól. Négy év telt el a legutóbbi két számozott játék között, ennyit talán érdemes lenne várni, ugyanakkor nem biztos, hogy ezt a kiadó is így látja.

Esélyes még a következő Assassin's Creed felbukkanása, bár az leghamarabb 2020-ban jelenhet meg, várhatóan az új konzolokkal együtt. (A Black Flaget is a PS4 és az Xbox One megjelenésére időzítették.) Pletykák szerint a játék a Ragnarök alcímet kapja, északra utazunk, és a vikingek korában tehetünk el rosszarcúakat láb alól.

Kíváncsiak vagyunk, hogyan halad a Beyond Good & Evil 2 fejlesztése. Amennyit eddig mutattak belőle, az alapján egy 2020 végi megjelenés a reális; a Ubisoft megadja Michel Ancelnek és csapatának a kellő időt, hogy kihozzák a koncepcióból a maximumot.

Nem sok esély van rá, de nem is elképzelhetetlen, hogy készül a Steep 2. A Ubisoft télisportos játéka nemrég ingyen járt PlayStation 4-en és PC-n is, lehet, hogy ezzel akarnak érdeklődőket vonzani egy esetleges folytatáshoz. Ha januárra vagy februárra elkészül, még téli hangulatban leszünk, vagy legalábbis vágyni fogunk rá, mikor kint nem havazik.

A napokban ugyanakkor felbukkant egy teljesen új cím, a Roller Champions, ami egy görkoris, multis labdajáték lesz. A kiszivárgott képek elég meggyőzőek, csak az a kérdés, a AAA játékok közé sorolja-e a Ubisoft, vagy ezen felül kapunk még három újdonságot a pénzügyi év végéig.

Amiket látni szeretnénk

Tom Clancy játékokból nincs hiány, de van egy alsorozat, aminek folytatását már nagyon szeretnénk megkapni. A Splinter Cell Blacklist több mint öt éve jelent meg, és a Metal Gear Solid széria halála miatt szinte nem is akad nagy költségvetésű lopakodós játék, úgyhogy itt az ideje, hogy Sam Fishert különböző cameók helyett főszerepben láthassuk végre.

A Rayman sorozat az utóbbi években mobilokra költözött, de nem fakadnánk sírva, ha végre folytatnák az Origins és Legends vonalát is. Eleve nem volna rossz több kis költségvetésű játékot látni, mint a Valiant Hearts vagy a Child of Light. Ez utóbbi folytatását kvázi bejelentették, de nemrég aggasztó híreket kaptunk.

Mivel a Mario + Rabbids: Kingdom Battle a Switch egyik legjobban teljesítő játéka lett, a Nintendo és a Ubisoft együttműködése biztosan folytatódik majd valamilyen formában, de hogy egy újabb Mario + Rabbidsszel vagy valami egészen mással, az még rejtély. Akármi is lesz, izgatottan várjuk.

A Ubisoft sajtókonferenciája hazai idő szerint június 10-én este 10-kor kezdődik, itt követhetitek majd élőben.

Ti mit vártok ezek közül? Milyen bejelentésre számítotok, minek örülnétek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)