Hirdetés

E3 2019 - Ubisoft sajtókonferencia összefoglaló

|

Az új Watch Dogs és Ghost Recon leleplezése mellett még egy videojáték-fejlesztőkről szóló sorozatot is bejelentett a francia csapat, de összességében nem ez volt a legizgalmasabb előadás.

Hirdetés

A korábban bemutatott, illetve kiszivárgott dolgok alapján nagyjából meg lehetett saccolni, mi mindennel készült a Ubisoft az idei E3-as előadására, így nem is igazán lepődtünk meg az amúgy elég érdekes bejelentéseken. A meglepetéseken felül a francia csapat már leleplezett alkotásairól is megtudtunk egy-két részletet.

Hirdetés

A konferenciát egy rövid Assassin's Creed Symphony koncert nyitotta, majd rögtön bele is csaptak a srácok a lecsóba. Egy akciódús trailerrel bemutatkozott a Watch Dogs: Legion, ami megtartja a sorozat alapjait, de nagyon sokban meg is változik az elődökhöz képest. A Londonban játszódó kalandnak nem egyetlen, hanem egy egész városnyi főszereplője lesz, akik között szabadon váltogathatunk játék közben. Folyamatosan toborozhatunk új arcokat is, a fiataloktól kezdve egészen akár a nyugdíjas hackerekig.

Az új Watch Dogs után nem egy játék, hanem egy vadonatúj sorozat leleplezése következett. A színpadon megjelent a Felhőtlen Philadelphia készítője és egyik főszereplője, Rob McElhenney, aki bemutatta a Mythic Quest: Raven's Banquet nevű alkotást. Az Apple TV+ platformon debütáló széria egy fejlesztőcsapatról szól, akik a fiktív, Mythic Quest nevű MMO-n dolgoznak. Érdekesnek tűnik, az már egyszer biztos.

A Ubisoft a Rainbow Six: Siege-játékosoknak is kedveskedett egy picit, hiszen egyrészt egy hangulatos videóban megmutatták, miért kell vigyázni az egyik új karakterrel, Wardennel, másrészt pedig az is kiderült, hogy június 11-én, avagy ma rajtol el hivatalosan a játék következő szezonja, az Operation Phantom Sight.

A taktikai lövölde után picit lazább vizekre eveztünk, és bejelentésre került egy Brawlhalla-Kalandra fel! crossover. Ez azt jelenti, hogy a Cartoon Network alkotásának több közkedvelt szereplője, köztük a két főhős, Jake és Finn is átköltöznek a verekedős játékba. Ezután több trailert is kaptunk a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpointhoz, valamint bemutatták a Ghost Recon Delta Company programot is, amin keresztül megoszthatjuk játékbeli élményeinket a közösséggel.

A mobilos játékosoknak is készült egy aprósággal a francia stúdió a Tom Clancy's Elite Squad képében. Az 5v5 harcokat és kampányt is ígérő alkotásban a különböző Tom Clancy-játékok szereplői kapják a főszerepet, így például megjelenik benne karakterként a Splinter Cell sorozat főhőse, Sam Fisher, illetve a Rainbow Six: Siege pajzsos operátora, Montagne is.

A telefonos móka után kaptunk egy Just Dance-es trailert, majd egy csapatnyi táncos jelent meg a színpadon, akik különböző koreográfiákat mutattak be, miközben a mögöttük lévő kivetítőn feltűnt a ritmusjáték-sorozat legújabb felvonása, a Just Dance 2020. A táncos játék jövőre debütál és számos platformon elérhető lesz (Wii-n is!), ráadásul a Ubisoft már néhány bekerülő számot is leleplezett.

A srácok a For Honort sem felejtették el, és bejelentették a limitált ideig elérhető, Shadows of the Hitokiri nevű eseményt, amely során a játékosok lelkeket fognak gyűjtögetni harc közben. A móka már elérhető a játékon belül, és egészen június 27-ig lesz aktív.

Ezt követően ismét egy új játékot jelentett be a Ubisoft, méghozzá a Rainbow Six: Quarantine nevű, 3 fős kooperatív élményre kihegyezett alkotást. Az első trailer alapján visszaköszönnek majd benne a Siege operátorai, akik ezúttal nem egymással, hanem egy sokkal veszedelmesebb ellenféllel küzdenek meg.

A Tom Clancy's The Division 2 kapcsán is készült némi újdonsággal a csapat. Először egy videóban megköszöntek a közösség támogatását, majd trailerek társaságában beszámoltak a játék első évében érkező új tartalmakról. Sőt, még arra is fény derült, hogy a Netflixhez került a Jessica Chastain és Jake Gyllenhaal neveivel fémjelzett The Division film, így az nagy valószínűséggel a streaming platformon fog debütálni.

Korábban már pletykáltak róla, de most a Ubisoft hivatalosan is megmutatta a Uplay+ névre keresztelt szolgáltatást, ami működését tekintve nagyon hasonlít az Xbox Game Passra vagy az Origin Accessre. Egy alacsony, 15 eurós havidíj ellenében több mint 100 játékot, köztük természetesen új és régebbi Ubisoft-címeket kapunk, és még a stúdió legújabb alkotásai is elérhetőek lesznek az előfizetők számára. Egyelőre csak PC-n lesz használható a cucc, de ha minden jól megy, jövőre már Google Stadián is élvezhetjük az előnyeit.

Ezután újból egy olyan dolog következett, amiről már hallhattunk korábban. Bejelentésre került a stúdió egyik vadonatúj játéka, a Roller Champions, ami egy PvP összecsapásokat ígérő, görkorcsolyás móka lesz. A trailer levetítése után ráadásul kiderült, hogy a Uplayen keresztül már elérhető egy E3-as demo, így most bárki szabadon tehet egy próbát a játékkal.

A sajtókonferencia végén egy kis időre megjelent a Ubisoft feje, Yves Guillemot is, aki néhány mondat után átadta a szót Ubisoft Québec egyik munkatársának. Ezt követően bemutatták az Assassin's Creed Odyssey fejlesztőinek műhelyében készülő Gods & Monsterst, ami egy mitológiai elemeket tartalmazó kaland lesz. A jelek szerint eléggé megtetszett a csapatnak az ókori Görögország, mivel a trailer alapján az új játékuknak is a görög mítoszok adják az alapját.

Összességében korrekt bemutatót tartott nekünk a Ubisoft, de nem igazán esett le az állunk a bejelentett dolgoktól. A Watch Dogs: Legion koncepciója érdekesnek tűnik, és nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan fog a gyakorlatban működni ez a sokszereplős kaland. Az MMO-s sorozat is egészen jópofa próbálkozás ami akár még sikeres is lehet, ha a készítők tényleg hitelesen és viccesen adják át a játékfejlesztők mindennapjait. Ezek mellett érdeklődve figyeljük még a Rainbow Six: Quarantine-t, aminek remélhetőleg sikerült továbbfejleszteni a Siege-ben tesztelt PvE játékmódokat. Na és persze a Uplay+ sem tűnik rossz kezdeményezésnek, főleg akkor, ha sikerül megismételni az Xbox Game Pass sikerét.

Ti elégedettek vagytok a Ubisoft idei produkciójával? Melyik bejelentés tetszett a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)