Hirdetés

E3 2019 - Xbox sajtókonferencia összefoglaló

|

Keanu Reevesszel, az új konzol első részleteinek bejelentésével, és pár egyéb meglepetéssel nyitotta meg a Microsoft az E3-at.

Hirdetés

Őszintén szólva lehetett is számítani arra, hogy az Xbox egészen parádés konferenciával készül az idei E3-ra. A Sony távolmaradásával aztán tényleg minden adott volt a Microsoft videojátékos divíziója számára, hogy ellopja a show-t. Ez félig-meddig sikerült is, mivel jött néhány meglepetés, de alapvetően a már korábban bejelentett játékoké volt a főszerep.

Hirdetés

Még mielőtt az első fejlesztők megjelentek volna a színpadon, kaptunk egy elképesztően hangulatos The Outer Worlds trailert, így ismét belenézhettünk az Obsidian sci-fi szerepjátékába. A videó ráadásul elég sok jelenetet tartalmazott a játékmenetből, úgyhogy mindenképp érdemes lehet egy pillantást vetni rá.

Ezután a Hellblade: Senua's Sacrifice mögött álló csapat, a Ninja Theory bejelentette legújabb alkotását, a már korábban kiszivárgott Bleeding Edge-et, ami első ránézésére egy őrült, színes, túltolt valaminek tűnik. A srácok az egyjátékos kalandok után most egy kompetitív élményre kihegyezett, a közelharcot előtérbe helyező játékot hoznak el nekünk. Még az Xbox Game Pass kínálatába is bekerül már a megjelenéskor, mivel a nindzsák tavaly csatlakoztak az Xbox Game Studios kötelékéhez.

Egy varázslatos trailerből kiderült, hogy jövő februárban érkezik meg az Ori and the Will of the Wisps, ami szintén már az első naptól kezdve része lesz az Xbox Game Pass felhozatalának. Emellett bemutatkozott a Minecraft készítőinek vadonatúj projektje is, a Minecraft Dungeons, ami tulajdonképpen egy, a kockásított világban játszódó ARPG lesz.

Megjelent Phil Spencer a színpadon, mondott néhány inspiráló mondatot, majd levetítettek nekünk egy vadonatúj Star Wars Jedi: Fallen Order előzetest, amiben ismét megnézhettük a játék főszereplőjét, valamint más karaktereket is. Ezt követően bemutatkozott még egy új játék, ami a Blair Witch nevet viseli, és első ránézésre egy elég ütős horrornak tűnik (a Layers of Fear fejlesztői faragják). Hangulatát tekintve mindenképp megidézi az Ideglelés-filmeket.

Szerencsére a Cyberpunk 2077 is kapott egy kis figyelmet a konferencián, és a rajongók legnagyobb örömére az is kiderült, hogy 2020 áprilisában vághatunk bele a nagyon ígéretesnek tűnő kalandba. Egyébként a megjelenési dátumot nem más jelentette be, mint Keanu Reeves, aki ráadásul a játék egyik szereplőjét alakítja majd.

A nagy Cyberpunk 2077 leleplezés után néhány kisebb játék következett. Először is bemutatkozott a Spiritfarer, ami egy egyedi dizájnú, elég aranyosnak tűnő platformer. A készülő új Battletoads játék is kapott egy rövidebb trailert, amiben belekukkanthatunk a játékmenetbe. A harcos békákat követte az RPG TIME: Legend of Wright kedvcsinálója, aztán arról is beszámoltak egy új videóban, hogy milyen játékok érkeznek a főként indie címekkel foglalkozó ID@Xbox programon keresztül.

Természetesen az Xbox Game Passról is esett néhány szó, így ismét meghallgathattuk, hogy PC-n is elstartolt, illetve új játékokkal bővül a felhozatal, végül pedig a minden jóságot tartalmazó Ultimate előfizetést is bemutatták. Persze ezek nem teljesen új infók, mivel már a sajtókonferencia előtt tudtunk ezekről. Viszont a Microsoft Flight Simulator nagyon is új, ráadásul az első trailere alapján olyan élményt nyújt majd, amibe a repülők szerelmeseinek mindenképp érdemes lehet egyszer belekóstolnia.

Végre valahára azt is megnézhettük, hogy milyen lesz a felújított Age of Empires II: Definitive Edition. A Wasteland 3-hoz is érkezett egy új előzetes, így megtudtuk, hogy ugyan a játék körítése meglehetősen őrült lesz, de a játékmenet hozza majd az előző részekben megszokott élményt.

Egy kis időre Tim Schafer is beköszönt az Xbox sajtókonferenciájára, miután kiderült, hogy a Double Fine Productionst felvásárolta a Microsoft. Ha pedig már ott volt, a legendás játékfejlesztő hozott is egy vadonatúj trailert a Psychonatus 2-höz. Schafer új kalandja után mind a kilenc Star Wars-filmet tartalmazó, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga című játék kapta a főszerepet. Ezek után pedig még egy igazi csemegére is jutott idő, ugyanis lehullt a lepel a Dragon Ball Z: Kakarotról, amiben újfent visszatér Goku és az anime többi jól ismert hőse. Meg persze a rosszfiúk is.

Az Annapurna Interactive-nak nagyon különleges projekteket köszönhetünk, és bizony az egyik új játékuk, a 12 Minutes is egyedi darab lesz. A trailer alapján nehéz lenne meghatározni, miről szól, de az biztos, hogy a sztorija nem egyszerű. Emellett tiszteletét tette még egy érdekes alkotás, a Way to the Woods, aminek szürreális helyeken kóborló szarvasok a főszereplői.

A kisebb költségvetésű címeket követte a Microsoft igazi nagyágyúja, a Gears 5, ami több kedvcsinálót is kapott, és az is kiderült, hogy már az ősz elején, szeptember 10-én megérkezik. A The Coalition megmutatott egy új játékmódot is, az Escape-et (részletek a linken). Sőt, még egy Terminator: Sötét végzet DLC is jön a játékhoz. Illetve még jött egy Dying Light 2 előzetes is, és a Techland játéka továbbra is nagyon izgalmasnak ígérkezik.

A Forza Horizon 4-rajongók is kaptak egy apró meglepetést, hiszen bejelentették a LEGO Speed Champions DLC-t, aminek hála hamarosan építőkockákból készült verdákkal száguldozhatunk az utakon. A trendekhez igazodva egy kis mobilos móka is belefért a műsoridőbe, így ismét megmutatta magát a Gears POP!, ami igazából egy Gears of War és Funko POP! crossover, és játékmenetben nagyon hasonlít a Clash Royale-hoz. Továbbá új, Heartland nevű kiegészítővel bővül ma a State of Decay 2, és elég sok tartalomra, köztük egy vadonatúj történetre is számíthatnak a rajongók.

Az MMO-játékosok is örülhetnek, mert hosszú idő után megjelenik nyugaton is az egyik legnépszerűbb japán MMORPG, a Phantasy Star Online 2, valamint szintén keletről látogat el hozzánk a Crossfire X. A Bandai Namco gondozásában pedig érkezik a Tales of széria legfrissebb darabja, a Tales of Arise, ami elődjeihez hasonlóan szintén egy vérbeli JRPG lesz.

A Borderlands 3 vadonatúj kedvcsinálójából kiderült, hogy a "shoot" és "loot" szavak keresztezéséből a nagyszerű "shloot" kifejezés születik meg, illetve az is, hogy robbanásokkal, őrült ellenfelekkel, na meg persze zsákmánnyal teli kalandra számíthatunk a Gearboxtól. Továbbá bemutatkozott a második és harmadik részt összekötő DLC, ami már elérhető a Borderlands 2-höz. Ezt követően hivatalosan is bemutatkozott a From Software és George R. R. Martin közös játéka, a már korábban kiszivárgott Elden Ring. Bizony ez sem egy hétköznapi fantasy lesz.

Az Xbox némi hardveres bejelentéssel is készült, leleplezett egy vadonatúj Elite kontrollert, ami gyakorlatilag a jelenlegi modell még jobb változata. A prezentáció végére is maradt néhány meglepetés. Először beszámolt nekünk a felhőalapú játékstreaming szolgáltatásról, a Project xCloudról, majd egy videóból kiderült, hogy a következő generációs Xbox konzol jelenleg a Projet Scarlett kódnevet viseli, és egy egészen brutális kis masináról van szó, ami már jövő év végén a tévénk alatt csücsülhet. Jócskán lerövidülnek majd a töltési idők, így még többet játszhatunk várakozás helyett. A show zárásaként kapott egy trailert a Halo Infinite, és megtudtuk, hogy a 343 Industries játéka a Project Scarlett egyik nyitócíme lesz, de azért PC-n és Xbox One-on is pörgethetjük.

Ez volt tehát az Xbox idei E3-as sajtókonferenciája, és meg kell hagyni, eléggé kitettek magukért a srácok. Több olyan új játék is be lett jelentve, amelyek elég ígéretesnek tűnnek az első kedvcsinálók alapján, illetve végre kapott megjelenési dátumot a Cyberpunk 2077, na meg Keanu Reevesszel bármit el lehet adni. A Microsoft nem bővelkedik exkluzívokban, de örülünk, hogy végre arról a néhány címről is kaptunk új infókat, amik csak PC-n és Xbox One-on lesznek játszhatók. Az új konzol beharangozása pedig remek zárása volt az egész műsornak, és ha valóban egy kisebb erőmű készül a redmondiaknál, akkor a Sonynak alaposan fel kell kötnie a gatyát a következő generációban a hardveres újítások terén.

Nektek hogy tetszett az idei Xbox konferencia? Melyik volt a kedvenc pillanatotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)