Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Nintendo

|

A nagy N régen kapott akkora lendületet, mint az elmúlt néhány hónapban. A kérdés már csak az, hogy mihez kezd ezzel.

Hirdetés

A Pokémon GO hatalmasat dobott a szörnyek népszerűségén és segített, hogy az egyébként is sikervárományos Pokémon Sun & Moon eladásait még feljebb tornázza. Ezt követően megjött a Nintendo Switch, ami nem csak egy nagyon sikeres konzol, de biztosította is, hogy Link és Zelda legújabb kalandjáról beszéljen a fél világ.

A Nintendo E3-as jelenléte idén kiemelkedően izgalmas lesz, nézzük is, mit kapunk a japán cégtől.

Amik biztosan ott lesznek

Splatoon 2

A Splatoon 2 alig egy héttel a show után jelenik meg, így ennek kapcsán olyan nagyon sok infót nem várunk. Jó lenne picivel többet látni a kampány felépítéséből, és esetleges új játékmódokra is kíváncsiak lennénk, de azokat a dolgokat, amiket tudnunk kell a festéklocsolós lövöldéről, már tudjuk. A második rész ismét egy multira fókuszáló, TPS nézetű akciójáték lesz, amiben a lényeg, hogy az aréna a mi festékünkben tocsogjon.

Super Mario Odyssey

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild elképesztő sikert aratott, és csekély az esély arra, hogy egy Super Mario játékkal bebukjon a Nintendo. Könnyen lehet, hogy a Super Mario Odyssey lesz a valaha volt legjobb Mario játék - már persze azoknak, akik nem idegenkednek a 3D-től.

Persze ehhez picivel többet kellene tudnunk róla. A játék a való világot veszi alapul, és visszatér ahhoz relatív szabad formulához, amit anno a Super Mario Sunshine is felkínált. Ezeken túl alapvetően a klasszikus platformelemekből építkezik majd, legalábbis amennyire egyelőre sejteni lehet. Az E3 alatt a Nintendo nem csak mesélni fog a játékról, de egy demót is a résztvevők elé tesz, úgyhogy új videókra és infókra számíthatunk.

Monster Hunter XX

A Monster Hunter X - nálunk Monster Hunter Generations címen jelent meg - már korábban megjött 3DS-re, de a bővített, XX változatot még csak a japán gamerek kapták kézhez. A világ többi része még várja az új verziót, ami most azért lett még érdekesebb, mert a játék Nintendo Switchre is megjelenik augusztusban.

Persze ez még mindig csak a Japán piac, hogy nyugatra mikor jön, azt a Switch esetében sem tudjuk. Az E3-on azt reméljük, hogy kapunk egy hivatalos dátumot az angol változat switches és 3DS-se változatával kapcsolatban is.

A Monster Hunter XX egyébként cross platform minden tekintetben, tehát átvihetjük mentéseinket egyik gépről a másikra, és játszhatunk 3DS-es vagy Switches haverjainkkal is mindenféle korlátok nélkül. Persze ezzel az is jár, hogy a Switch semmilyen extrát nem kap majd (grafikai dolgokat leszámítva), de ez nem is annyira érdekel senkit. Legalábbis erre következtethetünk a Japán piac üdvrivalgásából.

Amik valószínűleg ott lesznek

Fire Emblem Warriors

A Fire Emblem széria még idén kap egy spin-off epizódot mindkét jelenlegi Nintendo konzolra, de egyelőre erről sem tudunk sokat. A Warriors alcím és az alig egy perces ízelítő videó arra enged következtetni, hogy akárcsak a Hyrule Warriors, ez is egy akciójáték lesz, ezúttal a Fire Emblem játékok különböző hőseivel és gonosztevőivel.

A hivatalos bejelentés szerint néhány hónapon belül meg kell jelennie a játéknak, így az E3 alatt legalább egy vaskosabb videót várnánk, és egy megjelenési dátum sem lenne rossz.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Oké, a PC-sek és az Xbox/PlayStation pártiak már rongyosra játszhatták a Bethesda szerepjátékát, de a Switch-tábor még mindig híreket vár az elmúlt évek egyik legjobb open world címével kapcsolatban. Azt tudjuk, hogy a Skyrim idén ősszel jön a gépre, de ezen kívül az sem tiszta, hogy a számtalan verzióból melyiket kapjuk meg.

Nintendo 2DS XL

A Nintendo láthatóan a Switchben látja a jövőt, de azért van egy biztonsági kapaszkodója a legrosszabb eshetőségekre is. A 3DS handheld széria legújabb tagja a 2DS XL mindent tud, amit a nagy testvére. Összecsukható, lejátssza az összes 3DS játékot, és még szép nagy kijelzőt is kapott. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle, az a 3D funkció, de mivel nagyon kevesen használják, nagyon keveseknek is fog hiányozni.

Egy tökéletes belépő lehet a konzol azoknak, akik még csak kacérkodnak a Nintendo világával, lévén rengeteg klasszikus sorozat megjelent rajta valamilyen formában.

Az E3-on is szerepet kap valószínűleg az új kütyü, de meglepődnénk, ha még bármi újat mondanának vele kapcsolatban. Mondjuk mi nagyon szeretnénk meglepődni.

Amiket szeretnénk, ha ott lennének

Egy új Super Smash Bros.-on kívül leginkább harmadik féltől származó címeket várunk. A Call of Duty: WW2 kapcsán fel-felbukkan a pletyka, hogy jön az új konzolra, ami hatalmas dobás lenne a multis lövöldék szerelmeseinek. A From Software körül is keringtek a pletykák, hogy a Dark Souls szériát is átvinné Switchre. A Final Fantasy XIV-et is várjuk a konzolra (egy jó MMO sose rossz, főleg nem hordozható formában), de akkor állnánk fel a székünkből igazán, ha a Blizzard a "Diablo III, Overwatch, Hearthstone"-hármasból valamelyiket az új gépre költöztetné. Mondjuk ha a kékeknek vannak ilyen terveik, akkor azt jó eséllyel a BlizzConra tartogatják, de azért reménykedni még szabad. És persze ott a számtalan, januárban bejelentett játék, köztük például a Steep portja és az EA Sports FIFA, amikről muszáj lesz szót ejteni, hiszen elvileg idén jönnek.

A fenti lista már önmagában elég súlyos ahhoz, hogy egy ütős prezentációban lehessen vele villogni, másrészt nagyon szép képet fest a Nintendo jövőjéről. Izgatottak vagyunk, maradunk is azok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)