Hirdetés

Mire E3-ig számolok - PC Gaming Show

|

A tavaly PC Gaming Show-n már érezhető volt a fejlődés, de azért még így is messze elmaradt a konkurenciától. Lássuk, hogy idén mire számíthatunk.

Hirdetés

Gyakorlatilag évekig uralkodtak a konzolos játékok az E3 színpadán, így mindannyiunknak felcsillant a szeme, amikor 2015-ben kiderült, hogy a PC Gamer és az AMD összefognak, hogy megszervezzék a PC Gaming Show-t, ami kizárólag a PC-s közönségnek szól. Viszont amikor végre elérkezett a nagy nap, akkor szomorúan kellett konstatálnunk, hogy ez az ötlet még bizony gyerekcipőben jár: elnyújtött műsoridő és többnyire unalmas bejelentések jellemezték a PC Gamer első próbálkozását.

A tavalyi konferencián sajnos még mindig úgy éreztük, hogy ez volt a rendezvény egyik leggyengébb pontja, de ettől függetlenül érezhető volt a fejlődés így remélhetőleg idén ismételten sikerül majd egy kicsit feljebb tenni a lécet. Tagadhatatlan, hogy nehéz helyzetben van a PC Gamer, hiszen a konzolgyártók és nagyobb kiadók előadásain megjelenő legizgalmasabb címek többnyire PC-re is megjelennek, így kevés olyan játék marad, amit érdemes átmozgatni egy PC exkluzív szegmensbe. Erre természetesen a szervezők igyekeznek reagálni, így a bejelentésében a magazin kiemelte, hogy idén a VR és az esport kiemelt szerepet fog kapni. Azt is érdemes megjelenni, hogy ebben az évben az Xbox is feltűnik, persze szinte biztos, hogy a Mixer (korábban Beam) és a Play Anywhere szolgáltatások kapcsán találkozhatunk majd velük.

Akik biztosan ott lesznek

PlayerUnknown's Battlegrounds

Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb őrülete a PlayerUnknown's Battlegrounds, ami még csak az Early Access fázisban tart, de már most is hatalmas rajongótábort gyűjtött maga köré. Az online FPS fejlesztői garantáltan ott lesznek a PC Gaming Show-n, habár azt elárulták, hogy ezúttal csak híreket és újdonságokat fognak megosztani velünk, valószínűleg nem lesznek orbitális meglepetések.

BattleTech

Már egy ideje tudni lehet róla, hogy készül a klasszikus társasjáték adaptációja, hiszen a Kickstarteren is gyűjtöttek rá pénzt a fejlesztők, ráadásul a béta verziót is kipróbálhattak már a támogatók, viszont a Paradox Interactive megígérte, hogy biztosan találkozhatunk vele a következő E3-on.

Total War: Warhammer II

A SEGA gondozásában érkezik a tavalyi Total War: Warhammer folytatása is. Trailereken már láthattuk korábban a játékot, viszont reméljük, hogy ezúttal egy élő bemutatóban is részesülhetünk.

Akik valószínűleg ott lesznek

Argo

A PC Gaming Show partnerei között a Bohemia Interactive is szerepel, így számíthatunk rá, hogy ők is hoznak majd valamit és míg az ArmA III esélyes, mi sokkal inkább látnánk a cég legújabb bejelentését, amely az Argo című ingyenes taktikai lövölde lesz.

Killing Floor 2

A TripWire Interactive szintén támogatja az eseményt, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha megosztanának velünk néhány újdonságot a Killing Floor 2-vel kapcsolatban.

LawBreakers

Mostanában feltámadni látszanak az aréna shooterek a PC-s platformon, a műfaj egyik úttörőjeként számon tartott CliffyB pedig ki is veszi a részét ebből a forradalomból. A bétateszt során már kipróbálhattuk a LawBreakerst, de azért reméljük, hogy az E3-on is hallhatunk majd a játékról valamit.

Amiket szeretnénk, ha ott lennének

Tavaly is sok kisebb csapat kapott lehetőséget rá, hogy megmutassa a fejlesztéseit, szóval idén is biztosan jut majd erre idő. Mi speciel nagyon örülnénk annak, ha ismét feltűnne az H.R. Giger munkái által inspirált horrorjáték, a Scorn és igazából azt se bánnánk, ha az elképesztő This War Of Mine fejlesztői is megmutatnák akció közben a Frostpunkot. Régen hallottunk az Epic Games műhelyében készülő Fortnite-ról is, aminek már sokkal korábban a kezünkbe kellett volna kerülnie, szóval reméljük, hogy ezúttal már valami konkrétabb információt is kapunk a játékkal kapcsolatban.

Nyilván ezen a listán is vannak olyan dolgok, amikre már most elmondható, hogy valószínűleg nem a konferencia legizgalmasabb részei lesznek, de mi nagyon reménykedünk benne, hogy akad még valami hatalmas bejelentés, amire egyikünk sem számít.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)