Hirdetés

Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen

|

Nyilván a marketinges úgy gondolkodik, hogy szélesebb rétegek számára kell egy játék bemutatását érdekessé tenni, hiszen a gamerek amúgy is tudják, hogy miről van szó, de az EA azért kicsit túltolta a drogos bulit a Battlefield 1 bemutatón.

Hirdetés

Kezdeném is gyorsan azzal, hogy nem szeretnék képmutató lenni, pontosan tudja mindenki, hogy mi folyik Gyöngyösön (meg a popszakmában), sem pro-, sem kontra nem akarok most prédikálni drogügyben, de akkor is nagyon furcsa volt számomra, hogy az Electronic Arts egyébként meglehetősen unalmas konferenciája után hogyan mutatta be a Battlefield 1-et.

Az egy dolog, hogy most mekkora divat gameplay helyett "Így készül" trailereket mutatni, de hogy egy multis bemutató előtt is már 30-40 perces cukrozás megy (ahogy egyébként az első Battlefield 1 trailer előtt is, ha emlékeztek még), azt nehéz befogadni már. Mintha egy hírességekkel teli vörös szőnyegen állnánk valami rangos gála előtt, csak a probléma az, hogy

a mélyen tisztelt vendégsereg egyáltalán nem veszi olyan komolyan a dolgot, mint azt az EA láttatni szeretné, ennek pedig vannak kellemetlen mellékhatásai.

Egyrészt a játékosok nagy része magasról tesz arra, hogy adott hírességek hogy vannak egy 64 fős multi előtt (vagy úgy egyáltalán), azt pedig tényleg már csak hab a kín tortáján, hogy a kicsit céltalanul meghívott vendégek nagy része úgy be van tépve, mint a mozijegy. Zac Efron és Jamie Foxx finom belépőjét tessék csodálni, ahogy beszélnek az sem semmi.

Aztán persze játék közben Snoop Dogg is hozta a formát, nem is csoda, hogy a teljesítménye hagyott némi kívánni valót maga után:

A Polygon szerkesztője is megérezte a hangulatot:

Szóval mondhatnám azt is, hogy persze nagyon kellemetlen, amikor a játékexpo hirtelen zsibbadt agyú afterparty livestream keretében hullik szét, és hogy ez esetleg lehet káros üzenet is a fiatalok felé, de még csak bele sem megyek ebbe az utcába, bőven eléggé kínos ez magában is. Olyan görcsösen próbál mindenki mainstream lenni (a tavalyi Pelé és Sims-es táncos buli megvan még, ugye?), hogy közben pont azt felejtik el, amiről valójában szól az egész: itt a játék lenne a lényeg, szeretnénk jól érezni magunkat, és az érdekelne, hogy mivel tehetjük ezt a következő egy évben. És nem, nem a cuccra gondolok most.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)