Hirdetés

Előléptették Molyneux-t

|

Peter Molyneux tervei bejönni látszanak a Microsoftnak. Erre utal legalábbis, hogy a Microsoft Gaming Studios európai részlegének igazgatójává nevezték ki.

Hirdetés

Peter Molyneux-t nem hiszem, hogy bárkinek be kellene mutatni. Olyan játékokat kaphattunk a mestertől, mint a legendás Black & White, a Populous, vagy a Fable. A mester most az őt megillető helyre került, miután a E3 során kinevezték a Microsoft Gaming Studios európai részlegének igazgatójává.

Mint minden rendes ember, Molyneux sem hibátlan. A Fable II körüli kálváriák során viszont talán megtanulta, hogy butaságokat ne nyilatkozzon. Végül is a Fable 2 igazán jófajta játék lett, és a DLC-k is egészen pofásak. Molyneux az új posztja mellett a Lionhead stúdió igazgatója is marad, sőt tervei szerint a Microsoft alkalmazásában álló stúdiók dolgaiba sem kíván túlzottan beleszólni. A Molyneux féle játékok továbbra is a Lionheadnél készülnek, ő csak segíti a többi fejlesztőcsapat munkáját.

Íme egy kis részlet a hivatalos nyilatkozatból:
"Amivel biztosan nem találkozik majd a publikum, az tíz újabb Peter Molyneux-játék megjelenése" - hangsúlyozta.
- E munka legfontosabb része, hogy egy hozzám hasonló fickó az apró ötletfényeket oly ragyogóvá tegye, amennyire csak lehet, és elérje, hogy a Microsofton belül mindenki világosan megértse: miért készítjük el azokat a termékeket, mi az értelmük, és miért fontosak a vállalat egészére nézve. Azon leszek, hogy ezek a fények a lehető legjobban ragyogjanak. A Rare és más európai stúdiók munkatársai okos és kreatív emberek, és én épp annyit fogok tanulni tőlük a játéktervezésről, mint ők tőlem - mondta Molyneux.
- Egy biztos: nem fogok mindenkihez odamenni azzal, hogy "ez buta ötlet, az meg okos". Azt akarom inkább elérni, hogy a fejlesztők a szenvedélyüket éljék ki a munkában, mivel a szenvedély mindenben a legfontosabb - hangoztatta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)