Hirdetés

Ezért nincs nálunk stream - a Nintendo beintett a tartalomgyártóknak az E3 kapcsán

|

Reakcióvideók ugyan lehetnek, de csak ha nem tartalmaznak anyagot a prezentációból. Mindez az utolsó pillanatban!

Hirdetés

Az E3 során bemutatott egyes videóknál - például a Marvel's Guardians of the Galaxy vagy a Life is Strange: True Colors esetében - a licencproblémák elkerülése miatt szükség volt arra, hogy az eredetileg hallható muzsikákat lecseréljék szabadon felhasználható dalokra, így többek között az Xbox & Bethesda, a Ubisoft, valamint a Square Enix konferenciáját is streamelhették a Twitch és a YouTube tartalomgyártói - elvileg gond nélkül.

Sokan számítottak rá, hogy az E3 2021-be beépülő Nintendo Direct esetében is meglép valami hasonlót a vállalat, viszont a valóság kiábrándítóbb. 

Hirdetés

Mi is szerettük volna közvetíteni nektek a Nintendo streamjét Kaci vezetésével, ám azzal kellett szembesülnünk, mint sokan másoknak: ez legálisan nem lehetséges. A vállalat egy Twitteren közzétett nyilatkozatban arra kérte a YouTube, a Twitch és más oldalak tartalomgyártóit, hogy ne közvetítsék az E3-as Nintendo Directet. Élő reakcióvideók ugyan születhetnek az eseményről, viszont csakis akkor, ha nem tartalmaznak sem képi, sem hanganyagot a prezentációból.

Miután a Direct lezajlott, elvileg posztolható lesz olyan videó, amely felhasználja a látottakat, de csakis addig, amíg a tartalom megfelel az irányelveknek. A Nintendo által még 2018-ban közzétett irányelvek azonban azt sugallják, hogy a tartalomkészítők csak olyan játékokból származó videókkal foglalkozhatnak, amik már megjelentek és engedélyt kell kérniük a kiadóktól hozzá. 

Egyelőre nagyon zavaros az egész dolog és fogalmunk sincs, hogy mennyi köze van hozzá a dalok licenceinek és mennyiben játszik közre a Nintendo közismert vaskalapossága. A GamesIndustry.biz mindenesetre megkörnyékezte a vállalatot válaszokért, kíváncsian várjuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)