Hirdetés

Gears Tactics előzetes - van esélye egy körökre osztott Gears of Warnak?

|

A Microsoft E3-as bemutatói között a Gears of War 5 mellett megbújt egy mobilos kistesó, de a jelek szerint átmerészkednek az XCOM által kitaposott ösvényre is. De vajon elég az, amit megvillantottak?

Hirdetés

Gears of War és körökre osztott stratégia? Elsőre elég meredeken hangzik, hiszen a játéksorozat a pörgős akcióról, a fedezékből lövöldözésről és a brutális bossharcokról szól. Ehhez képest a Gears Tactics a sorozat jól ismert világában játszódik ugyan, de körönként haladva előre, a címből sejthetően a taktikára, bekerítésre, előre gondolkodásra építve.

Hirdetés

Valami a PC-seknek

Ahogy a The Coalition főnöke, Rod Fergusson elmesélte a Gears of War 5 és a mobilos Gears Pop újdonságait, azzal tért rá a stratégiai játékra, hogy ez egy igazán PC-re kihegyezett játékstílus. A háttérről annyit lehet tudni, hogy a legelső Gears játék előtt 12 évvel vesszük fel a fonalat, amikor a COGS a legelső Locust invázióval néz szembe. Idáig nem rossz, az előzménysztorik néha kifejezetten jól tudnak elsülni (és most nem holmi Baljós árnyakról beszélek ugyebár), ráadásul Fergusson szerint a Gears Tactics kifejezetten a karakterekre fókuszál majd, tehát még az is lehet, hogy egy kicsit összetettebb sztori bontakozik majd ki, mint ami az eddigi lövöldékből kiderült.

Nyomokban XCOM, de inkább főleg XCOM

Bár a láthatóan elégedett szakember mögötti LED-falon viszonylag keveset mutattak a játékból, de legalább tényleg ingame felvételeket láthattunk, nem csak valamilyen átvezetőt vagy teasert. Ebből annyi derült ki, hogy csapatokat irányíthatunk, ahol az egyes tagok láthatóan különböző fegyverosztályokra, képzettségekre specializálódnak. Nos, akkor most már tényleg le kell írnunk az XCOM sorozat nevét, mert bizony van hasonlóság bőven.

A videóban láthatunk fedezékek mögé futó katonákat, egy mesterlövészt (aki egyébként az ellenséget becélozva is épp egy sniperre bukkan), de repül egy komolyabb gránát is, értelemszerűen több randaságot sebezve egyszerre. Látni még animációt nagyon gonoszul suhanó rakétákról, amik egy eléggé morózus boss karján elhelyezett pukkanókból érkeznek, és megsemmisítenek egy teljes hidat fedezékestül és mindenestül. Aztán ennyi. És ez azért egy kicsit fejvakarásra késztető így összességében.

Mitől lesz egyedi?

Mert bárhogy is új mindez a Gears of War világában, ettől még a bevezető szöveg alapján kifejezetten megcélzott PC-s stratégák hosszú évek (sőt, ha nagyon gonoszak akarunk lenni, akkor évtizedek) óta ismerik és szeretik az efféle fedezékes-taktikás-csapatos (és csapatós) RTS-eket, az XCOM mellett akár kalandozthatunk az ősi Commandos sorozathoz, és még sorolhatnánk. A különbség csak annyi lesz, hogy nem egy máshol bejáratott franchise ellenfelei próbálnak minket körről körre bekeríteni és kifüstölni. Épp ezért a fejlesztőknek mindenképpen valami egyénivel, újszerűvel kellene feldobniuk a Gears Tactics játékmenetét, máskülönben eltűnik a tömegben.

Meglátjuk, a fejlesztés előrehaladtával milyen részletek derülnek még ki, addig pedig elrakjuk szépen a "talán jó lesz" polcra, és bízunk benne, hogy tévedünk. Persze itt van még egy mobilos móka és egy teljes értékű folytatás, szóval nincs okunk panaszra, nem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)