Hirdetés

Nyakunkon az E3 - mi fog történni a héten?

|

Egy különleges heti összefoglalóval készültünk nektek, hiszen a héten már az egész játékvilág az E3-ra készült, így mi is azt tekintjük át, mire számíthatunk a kiállítás kapcsán.

Hirdetés

Ahogy a fenti képünkön láthatjátok, mazur már utazik is Los Angelesbe néhány videós (és a képen lévőnél talán egy kicsit kevesebb GameStar magazin) társaságában, ami azt jelenti, hogy már tényleg nyakunkon az E3. 

Így mielőtt ismét az ő Twitter-bejegyzéseit olvassuk a helyszínről, tekintsük át, hogyan készült a héten a játékvilág az E3-ra.

Már a hét első felére is bőven jutott hosszú ideje várt bejelentésekből és vad pletykákból, amiket talán egy kicsit könnyebb lesz elhinni, ha nem csak leírva látjátok, hanem HP is elmeséli nektek őket videó. A Hype legutóbbi adásában pont ez történt, úgyhogy nézzétek is meg gyorsan, ha eddig kimaradt volna.

Vigyázó szemetek Los Angelesre vessétek

Az E3-as előkészületek kapcsán készültünk nektek két fontos funkcióval is a GSO-n, amikkel tényleg semmiről nem fogtok lemaradni az idei show kapcsán. Egyrészt összeállítottuk nektek a következő néhány nap menetrendjét, ebben a cikkben pedig megtaláljátok azokat az aloldalainkat is, ahol az élő streameket és a mi első benyomásaink alapján készülő liveblogokat találjátok majd. Másfelől van egy cuki E3-as aloldalunk is, ahol minden bejelentés, trailer és egyéb hír sorakozik majd fel, aminek köze van a kiállításhoz, ezt a fenti link mellett az alábbi bannerre kattintva is eléritek, ami minden E3-as hír alján ott lesz majd.

Konzolon a helyzet változatlan?

Sokáig az hittük, mindhárom konzolgyártó idei sajtókonferenciáján egy-egy új gépet ismerhetünk meg, de sajnos erre nem kerül sor, hiszen a Nintendo már néhány hete bejelentette a csak jövőre érkező NX távolmaradását, a PlayStation 4K gyártója pedig a napokban árulta el, hogy ezúttal nem láthatjuk a felturbózott konzolt. A Microsoft ettől függetlenül még szolgálhat meglepetésekkel az állítólag készülő Xbox One-variánsok kapcsán. Az erősebb gép teljesítményéről ráadásul olyan pletykák keringenek, amik komolyan megbolygathatnák az erőviszonyokat, ráadásul a VR-támogatás sem kizárt. A Microsoft tervei szerint valahogy így fejeződne be ez a konzolgeneráció:

Ne csigázz már!

Sok kiadó persze csak teaser trailereket adott az újdonságokra váró rajongóknak, így az EA is csak sejtelmes videókat adott ki a FIFA 17-ről és a Battlefield 1 új anyagairól, de így tett a korábban többet mutató 2K a Mafia III kapcsán is. A For Honor középkori harcosaiból sem láttunk egyelőre sokat, a Cracdown 3 pedig nem is trailer, hanem csak egy weboldalt kapott, a CD Projekt RED helyszíni teaserét viszont lehet, hogy elrontották a szemfüles gamerek. Azért nem örülünk, hogy csak ennyivel kellett beérnünk.

Akik beelőzték a hírcunamit

Voltak olyan játékok, amikkel kapcsolatosan elég fontos bejelentése érkeztek, még mielőtt a sok E3-as újdonság elvonja a figyelmünk. Így a konferenciák biztos szereplői közül a Horizon Zero Dawn a megjelenési dátum leleplezésével csapott egy kis zajt, de a Watch Dogs 2 bejelentése ennél talán nagyobbat szólt. Szintén sokan várták már a Destiny második nagy kiegészítőjének leleplezését és bár Ed Boon annyira nem örült a kicsit korai szivárgásnak (ahogy a Bethesda is próbálja eltüntetni a kiszivárgott Dishonored 2-trailert), a játékosok nem bánták, hogy egy kicsit hamarabb szereztek tudomást az Injustice 2-ről is, amit rögtön egy gameplay-videón is megleshettünk.

De megérkezett kicsit hamarabb a Star Wars Battlefront második DLC-jének megjelenési dátuma is, a Life is Strange készítői pedig egy elég izgalmas Vampyr-trailerrel támadtak. Bár az interaktív sztorimesélést megint divatba hozó Telltale még a kiállítás alatt visszavág majd nekik Batman-feldolgozásával, ahogy a Quantic Dream is ringbe száll a Detroittal. A Gran Turismo Sport készítői nagyokat mondanak a legújabb trailerükben, a Deus Ex: Mankind Divided kiadója pedig egy új módot és egy mobilos spinoffot mutatott be némi gameplay kíséretében. Végül VR-fronton a Ubisoft egy Star Trek-játékkal, míg a Harmonix egy zenés élménnyel igyekezett lenyűgözni minket még az E3 előtt. Ti tudjátok még követni az eseményeket? Én már nehezen.

A pletykavonaton nincs fék

Talán a Trónok harcában Varysnak sincs annyi madárkája, akik annyi pletykát tudnának szállítani, ami a héten felröppent a játékvilágban. Bár nem kizárt, hogy egy-kettő kacsának bizonyul, de ha hihetünk nekik, a Bethesda nem csupán az új Wolenstein-játékot, hanem a The Evil Within 2-t, hanem a Prey remake-jét és folytatását, ráadásként pedig még a Skyrim felújított változatát is bejelentheti.

De meg nem erősített forrásból hallhattuk azt is, hogy a Halo 5 mellett (bár ezt később cáfolták) a Sunset Overdrive is PC-re költözhet, a zombis játékok rajongói a State of Decay 2-nek örülhetnek majd, míg a PlayStation-tulajok pedig a God of War 4-re fenhetik a fogukat. Már-már menetrendszerűen befutott egy új Red Dead játék létezésének híre, aminél egy fokkal talán nagyobb meglepetés, hogy a Mass Effect: Andromeda a sorozat első részére hasonlíthat majd, míg menőség tekintetében a Titanfall 2 gyűjtői kiadásába pletykált sisakok vezetnek. Ja, és már a megjelenési dátumot is tudjuk így a show előtt, és gameplay trailer is látható, ha érdekel valakit.

Itt jönne az a rész, amikor elköszönök tőletek a hétre, de ma inkább arra biztatlak titeket, hogy gyertek, nézzük együtt az első E3-as sajtókonferenciákat. Este tízkor kezdünk is az Electronic Arts bulijával, amit itt nézhettek velünk, hátha Andrew Wilson tört magyarsággal kezdi az előadást és csak annyit mond: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)