Hirdetés

Hivatalos: elmarad az E3 2023

|

Bár nagy reményekkel álltak neki a szervezők az E3 2023-nak, végül kénytelenek voltak lefújni a show-t.

Hirdetés

Éveken át a játékipar legfontosabb rendezvénye volt a Los Angeles-i Electronic Entertainment Expo, vagy rövidebb, ismertebb nevén E3, ahol a látogatók kipróbálhatták a megjelenéshez közeli játékokat, az újságírók beszámolhattak azokról, amiknek kellett még néhány hónap, hogy a nyilvánosságnak is meg lehessen őket mutatni, a fejlesztők pedig prezentálhatták alkotásaikat a kiadóknak. Szakmabeliek találkoztak szakmabeliekkel, fontos üzletek köttettek, ám az évek során egyre inkább halványult az esemény jelentősége.

2019-ben bár a Sony nélkül, de megtartották, majd 2020-ban sok mással együtt ezt is elsöpörte a Covid19-járvány. 2021-ben "online rendezték meg", de az nyilván nem volt olyan, mint az igazi, majd 2022-ben a pandémiára hivatkozva ismét lefújták.

Hirdetés

Úgy volt, hogy 2023-ban egy új szervező, a ReedPOP száll be, és jön majd a nagy feltámadás, ám már az is rosszul hangzott, amikor a Ubisoft egyik illetékese februárban azt mondta, "ha lesz E3, ott lesznek". A kiadó végül a napokban bejelentette, hogy inkább távolmarad, példáját pedig sokan követték.

Végül a szervezők is kénytelenek voltak lefújni a június 13-16. közé tervezett expót, az alkalmazottaknak küldött levélben szereplő indoklás szerint azért, mert nem volt elegendő érdeklődés, nem tudták volna megmutatni, "mekkora, milyen erős, és milyen nagy hatású az ipar". Azért még a jövőben talán újra nekifutnak, de a dolgokat reálisan nézve úgy tűnik, az E3 korszakának végleg vége.

Lesz azonban június 8-ától Summer Game Fest, az Xbox június 11-én tart egy általános és egy Starfield-központú bemutatót, a Ubisoft Forwardot pedig június 12-én láthatjuk. E3 nélkül is mozgalmas lesz a nyár eleje, figyelünk és szólunk mindenről, amiről érdemes.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)