Hirdetés

A tervek szerint a koronavírus ellenére is megtartják az E3-at, de ez még változhat

|

Noha Los Angeles vészhelyzeti állapotot hirdetett, fokozott óvintézkedések mellett így is megrendezhetik az év legnagyobb videojátékos rendezvényét.

Hirdetés

Miután egyre több rendezvény marad el a koronavírus terjedése miatt, felmerült a kérdés, hogy vajon biztonságban van-e az E3, ami a generációváltás miatt most kiemelt fontossággal bír. A szervezők megnyugtatnak mindenkit, hogy a show-t a továbbiakban sem tervezik elhalasztani, viszont fokozott egészségügyi óvintézkedéseket vezetnek be a résztvevők biztonsága érdekében. 

Hirdetés

Los Angeles nemrég jelentette be a vészhelyzeti állapotot, mivel Kalifornia államban 51-re emelkedett a COVID-19 vírussal diagnosztizált betegek száma. Ennek ellenére az Entertainment Software Association továbbra sem tervezi az itt helyet kapó E3 elnapolását vagy lefújását.

"A részvevőink, kiállítóink, partnereink és személyzetünk egészsége és biztonsága mindenek fölött áll. Míg az ESA folytatja egy biztonságos és sikeres E3 megtervezését 2020 június 9-11-re, addig napi szinten figyeljük és vizsgáljuk a szituációt."

- nyilatkozták a szervezők, akik több globális egészségügyi szervezet adatai alapján dolgoznak, és fokozott óvintézkedéseket vezettek be a rendezvényre. Emiatt arra kérik a résztvevőket, hogy legalább 20 percenként mossák meg a kezüket, és köszönéskor tartózkodjanak a kézfogástól, puszitól, ezúttal inkább ökölkoccal üdvözöljék egymást. A rendezvényen külön kézfertőtlenítő állomásokat állítanak fel, a takarítószemélyzet pedig gyakrabban tisztítja majd a mindenféle felületeket.

Ennek ellenére kivédhetetlen egyes fejlesztők távolmaradása, hiszen a stúdiók óvintézkedésből inkább nem utaztatják az alkalmazottaikat. Az már korábban kiderült, hogy a Sony egyébként sem vett volna részt a rendezvényen, valamint Geoff Keighley is bejelentette távolmaradását, pedig 25 éve nem hagyta ki a show-t. A Microsoft a Los Angeles Convention Centerrel szomszédos épületbe szokott betelepedni, lényegében az E3-tól függetlenül, de aki a nagy show-ra nem utazik el, jó eséllyel nem fog önmagában az Xbox miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)