Hirdetés

E3 2015 - a PlayStation nem követi az Xbox példáját, nem lesz visszafelé kompatibilitás

|

A PlayStation európai feje, Jim Ryan elmondta, hogy a cég nem tervezi a visszafelé kompatibilitás bevezetését. Meg is indokolta a döntést. Nem mintha nem sejtenénk az okokat...

Hirdetés

Mondjuk ki férfiasan, hogy az E3-as előadások idén hozták a kötelezőt, de meglepetés viszonylag kevés volt. Kivéve egy pillanatot, amire senki sem számított. A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox One elbírja majd az Xbox 360 játékok futtatását.

Jim Ryan, a PlayStation Europe feje az MCV munkatársával beszélt erről és a Sony álláspontjáról ebben a kérdésben: „Ez egy teljesen jó megközelítés, és ha azt szeretnéd elérni, hogy a 360 tulajdonosok One-ra váltsanak, akkor ez egy nagyon is logikus lépés.”

Ryan azért tett egy megjegyzést azzal kapcsolatban, hogy nem sok részletet kaptunk a rendszer működését illetően: „Gyanítom, hogy lesz egy-két csavar még ebben a megoldásban, de majd meglátjuk.”

Azt megerősítette, hogy a Sony készül új funkciók bevezetésével a jövőben, mint a korábban bevezetett SharePlay, a letöltés közbeni játék, és a Suspend/Resume megoldás. „Sajnos nincs annyi fejlesztő a világon, hogy mindenki mindent megvalósíthasson. Minden platformon választani kell. Az ő döntésük teljesen jó irány, és mi úgy gondoljuk, hogy a mi választásaink is jók. Bizonyos szempontból jó hogy megvannak a platformok közötti különbségek, és a vásárló eldöntheti, hogy neki mi a fontos igazán” - tette hozzá.

Még egy kicsit mesélt arról, hogy náluk hogyan sült el a visszafelé kompatibilitás: “Nekünk már van tapasztaltunk ezzel. A legelső PS3 modell képes volt lejátszani a PS2 játékokat, ami egyékbént egy sokat kért lehetőség volt, de igazából nem használták túl sokat.”

És persze még akkor is ott van a PlayStation Now üzleti modellje, ha most nem esett szó róla. Titeket mennyire zavar, hogy nem lehet majd PS3 játékokat lejátszani a PS4-en? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)