Hirdetés

E3 2018 - újabb stúdiók felvásárlásával erősít a Microsoft

|

Mostantól a Hellblade: Senua's Sacrifice készítői is a Microsoft égisze alatt dolgoznak.

Hirdetés

Beigazolódni látszik a Microsoft üzleti taktikája, miszerint az exkluzív címek készítése helyett inkább ígéretes fejlesztőstúdiók felvásárlásával tárazna be.

Hirdetés

A Microsoft egy új Santa Monica-i stúdió létrehozását is bejelentette, ami a The Initiative névre hallgat. Az új létesítmény mellett az Undead Labs is csatlakozott a Microsoft csoportjához, akik a State of Decay játékokért felelősek, a cég pedig egy komoly franchise kiépítésében gondolkodik.

Ami viszont igazi meglepetés, az a Ninja Theory felvásárlása, akiknek az elmúlt évek egyik legerőteljesebb játékélményét, a Hellblade: Senua's Sacrifice-t köszönhetjük. Az biztos, hogy a rendkívül tehetséges gárda nagyobb lehetőségekkel bővült, és nagyon reméljük, hogy az ambíciókból sem fogynak ki egyhamar.

A Forza franchise készítői, a Playground Games is csatlakozott a Microsofthoz, ez viszont már egy jó ideje lógott a levegőben. Szintén a gigavállalat hírnevét öregbíti majd a Compulsion Games, akik a Contrast című, árnyékokkal operáló indie programmal indultak el, most pedig a We Happy Few egészen bizarr, ám legalább annyira stílusos kalandját hegesztik.

Egyértelmű hát, hogy a Microsoft a tehetséges fejlesztőstúdiók felkarolásában látja a cég jövőjét. Kíváncsian várjuk, mi sül ki a projektből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)