Hirdetés

Mire E3-ig számolok 4. rész - Take-Two

|

Lesz GTA V PC-re? És next-genre? Mi a Rockstar misztikus címe? Hogyan folytatódik a BioShock sorozat? Ezek mindegyikére a Take-Two adhat választ az idei E3-on.

Hirdetés

Sorozatunk korábbi részei itt olvashatóak:

Mire E3-ig számolok 1. rész - Electronic Arts

Mire E3-ig számolok 2. rész - Ubisoft

Mire E3-ig számolok 3. rész - Microsoft

Az Electronic Arts, a Ubisoft és a Microsoft is hatalmas show-val készül az E3-ra (nem beszélve a Sonyról, de arról, hogy tőlük mit várunk, később fogunk írni), viszont vannak kiadók, akiknek nem kell a nagy parádé. A Take-Two két leányvállalata eddig olyan címeket, olyan franchise-okat rakott a nagyközönség elé, hogy bármilyen bejelentéssel azonnal az előtérbe kerülhetnek. Hogy melyik ez a két leányvállalat? Bizonyára hallottatok már a Rockstar Gamesről és a 2K Gamesről...

Rockstar, mit hoztál?

A világ egyik legértékesebb kiadója kihagyta a tavalyi E3-at. Akkor már rég tudtuk, hogy a Grand Theft Auto V úton van, szépen folyamatosan kaptuk a médiaanyagokat, igazából fölösleges lett volna Los Angelesbe utazniuk. A Rockstarnak az E3 nem jelent előnyt. Bármikor is jelentenek be egy játékot, ugyanakkora lesz a visszhang. A cég viszont inkább hallgatni szeret, és sajnos tudjuk, hogy mennyire jó ebben. 

Ugyanakkor most, napokkal az E3 kezdete előtt még mindig nem szóltak, hogy most sem utaznak, amiből feltételezhetjük, hogy valamire készülnek. Amivel kapcsolatban mindenképp be kell jelenteniük valamit, az természetesen a Grand Theft Auto V, és itt most nem feltétlenül csak a PC-s változatra kell gondolni. Elég komoly esély van arra, hogy a játék PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik, és mivel már az előző generációs változatban is meg-megálltunk a tájat csodálni, érdemes felkészülni arra, hogy szétrobbanhat a fejünk a next-gen verzió láttán. És ha next-gen verzió jön, akkor PC-snek is jönnie kell, különben valakit be fognak vetni a tengerbe egy igen magas szikláról.

Sokan már ezzel a bejelentéssel is elégedettek lennének, ugyanakkor más be nem váltott ígéretek is vannak. Nagyon régen nem hallottunk a Grand Theft Auto V beígért DLC-iről, ezek (vagy legalább az első) bemutatásában még biztosabbak vagyunk, mint a fentiekben. Miért? Mert kötelező. Mert a Rockstar sokáig elmehet, de ez már egy olyan határ, amit egyszerűen nem léphet át. Majdnem kilenc hónappal az alapjáték megjelenése után nemhogy a DLC bemutatójának, de magának a DLC-nek is érkeznie kellene.

Felmerült továbbá az is, hogy a PlayStation-exkluzív spin-off sorozat, a City Stories is folytatódik. A Rockstar nemrégiben bejegyezte a „City Stories” márkanevet, amiből két dologra gondolhat az egyszeri ember: vagy jön a Liberty City Stories és a Vice City Stories utódja, vagy ezt a kettőt csomagolják egybe és adják ki valami modern platformra. Meg persze ott a C változat, hogy csak a biztonság kedvéért védették le. Ezt egy tízes skálán olyan nyolcas erősséggel várjuk.

Cowboyok, ügynökök, szemétládák

A Rockstar repertoárjában azért más nyalánkságok is szerepelnek. A Red Dead Redemption PC-s változatáról már letettünk (pár éve tényleg azt mondták, hogy készül!), de a folytatásról még nem, és mivel a Red Dead sorozatot a cég maradandónak szánja, lehet, hogy az idei E3-on tudjuk meg, milyen lesz a vadnyugat jövője. Űrcowboyok? Ott még talán nem tartunk.

 

Szintén szorul a hurok az Agent miatt. Lassan nyolc éve, hogy bejelentették az eredetileg PlayStation-exkluzívnak készülő, később elvileg multiplatformmá változtatott címet. Az elmúlt években zömmel akkor hallottunk róla, amikor a Take-Two meghosszabbította a védjegyeket. Erre legutóbb május 21-én került sor. A játékról egyébként továbbra is úgy tudjuk, hogy a hetvenes években, a hidegháború idején játszódik, és a kémkedés lesz a fő téma, de minden más ködös vele kapcsolatban.

Mérsékelten, de azért lehetséges, hogy a Bully is folytatódni fog. A pletykákat szintén egy márkanév bejegyzés indította el, de a Rockstar semmit nem nyilatkozott ez ügyben, és a Take-Two legutóbbi pénzügyi beszámolójában sem szerepelt. Azt tudjuk, hogy Dan Houser szívesen csinálna még egy részt.

Aki az L.A. Noire, a Max Payne, a Manhunt vagy a Midnight Club folytatására vágyik, sajnos úgy tűnik, csalódni fog. Ezekről még pletykákat is csak nagyon, nagyon elvétve hallottunk, és míg az első két IP bővítését biztosan nagy ováció fogadná, utóbbi kettőtől azért nem esne hanyatt a közönség. Nem zárjuk ki, de ha rangsorolnunk kellene, ezeket a lista aljára raknánk.

 

Sport, szörnyek, idegenek

A 2K Games már kevésbé titokzatos. Jelenleg biztos, hogy legalább öt címet magukkal visznek a kiállításra, ezek közül kettő sportjáték, a másik három pedig három különböző stúdió gyermeke. A 2K Sports már nagyon készül az októberre, nem is nagyon izgulja túl a dolgokat az NBA 2K15-tel és a WWE 2K15-tel kapcsolatban. Nem is kell, tudjuk, hogy mindkettő nagyon jó lesz, ha kapunk hozzájuk egy-egy trailert, attól nagyon boldogak leszünk.

Várhatóan a legtöbb szerepet az Evolve kapja majd, ami történetesen szintén októberben jelenik meg PC-re és újgenerációs konzolokra. A Left 4 Deaddel már két ízben bizonyított Turtle Rock Studios projektjét a jelenleg ismert információk és az eddig látottak alapján is nagyon szeretnénk a karjaikba ölelni, de állítólag annyi mindent nem tudunk még a játékról... Na, majd most.

Ó, van még egy játék, amit a 2K októberre dátumozott be: a Borderlands: The Pre-Sequel. Úgy néz ki, októberben az egész fizetésünket a 2K Games számlájára utalhatjuk. Az utolsó teljesen előző generációs Borderlands játék annak ellenére, hogy egy spin-off, legalább annyi játékidőt nyújt, mint az első két rész, sőt, az előrendelők DLC-t is kapnak mellé. Valószínűleg nem fog kétmillió DLC áradni hozzá, de tökéletesen kitölthetjük vele a next-gen Borderlands megjelenéséig fennmaradó időt.

Végül pedig biztosan ott lesz a Civilization: Beyond Earth. Nemcsak a Civilization sorozat egy új, érdekes folytatásával, hanem az Alpha Centauri szellemi utódjával van dolgunk, és biztos, hogy a végeredmény nem okoz csalódást, mert a fejlesztőcsapat tagjainak jelentős hányada dolgozott az 1999-es klasszikuson is. Ettől is sokat várunk, a szokásos médiapakk (trailer, képek, néhány új infó) biztos jön.

Sokkolni fognak?

A 2K Games-szel kapcsolatban van még egy hatalmas kérdés: mi lesz a BioShock sorozattal? Most, hogy az Irrational Games végleg letette a lantot, és a fejlesztést hivatalosan is a 2K Marin vette át, annyi biztos, hogy változások jönnek. A kérdés csak az, hogy van-e már miből dolgozni, vagy még kell egy-két év, mire a következő BioShock játék koncepciója megszületik. Ken Levine nélkül a rajongók szemében hátrányból indul, és azért valljuk be, nem a 2K Marin-féle BioShock 2 volt a széria legerősebb darabja, de bízunk abban, hogy a franchise jó kezekben van, és a 2K is érzi, hogy mekkora a nyomás.

Na meg a Mafia 3, amiről szintén sokszor hallottunk már, de a 2K semmit nem jelentett még be. Ez egyébként nem meglepő, már 2012-ben is arról pletykáltak, hogy újgenerációs konzolokra jön. Mivel a szóban forgó konzolok már kaphatóak, semmi nem állhat a bejelentés útjába. Légyszi, légyszi. (Nálunk egyébként a Mafia sorozat akkora kedvenc, hogy minden évben ellövünk valami kapcsolódó poént április elsején. 2012-ben Uwe Boll filmről, 2013-ban kilopott forgatókönyvről, 2014-ben pedig a főszereplőkről „pletykáltunk”)

 

A Take-Two tehát az a kiadó, ami egyszerre okozhat végtelen örömöt és borzasztó csalódást. Olyan nincs, hogy a Grand Theft Auto sorozatról ne halljunk, és tudjuk, hogy egy Rockstar cím még a jelenlegi pénzügyi év folyamán megjelenik - ebből a kettőből össze lehet rakni valamit, de nem biztos, hogy a van összefüggés. Mivel nem lesz nagy előadás, azt javasoljuk, hogy egész héten tartsatok velünk, ahogy van valami új infó, azonnal beszámolunk róla.

Ti mit vártok a Rockstartól és a 2K Gamestől?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)