Hirdetés

Mire E3-ig számolok - PC Gaming Show

|

A E3 mindig is elsősorban a konzolos megjelenésekről szólt, idén azonban kiemelt, saját show-t kap a PC is, ahol olyan kiadók képviseltetik majd magukat, mint a Blizzard, a Square Enix és a Microsoft.

Hirdetés

Ha visszatekintünk az elmúlt évek E3 programjaira, egyértelműen kitűnik, hogy konzolos megjelenések előnyt élveztek. Ez persze nem amiatt van, hogy haldokolna a PC, hanem mert a játékipar is elsősorban a két konzolóriás mögé sorakozott fel. A PC-s piacon aranykorukat élő indie címek gyakorlatilag alig jutnak ki az E3-ra, a PC-s iparág két zászlóshajója, a Valve és a Blizzard pedig általában ott sincsenek az E3-on, hiszen előbbi a GDC-n, utóbbi a BlizzConon mutogatja a protékáját. Idén ez megváltozik, 6 nap múlva ugyanis kezdetét veszi az első PC Gaming Show, amely már első ránézésre is igencsak durvának ígérkezik.

Az AMD odateszi magát

Az Nvidia legnagyobb riválisa az egész PC Gaming Show főtámogatója, nyilvánvalóan nem véletlenül. Az elmúlt időszakok játékmegjelenéseinél csellel, trükkel vagy nyers erővel, de szinte mindig az Nvidia került ki győztesen, ez pedig nyilván nem pálya. Eljött az idő, hogy az AMD is begyújtsa a rakétákat és bemutassa saját újgenerációs videokártyáit, különben az Nvidia akkora előnyre teszt szert, amit nehéz lesz behozni. Szerencsére pontosan erre készül a cég, az E3-on már biztosan bemutatkozik az új, Fiji architektúrára épülő GPU, amely az új technológiának köszönhetően kenterbe verheti a legerősebb GeForce kártyákat is. Úgy legyen.

A céhek háborúja örökké tart

A Guild Wars 2 továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend. A rajongók jelenleg a Guild Wars 2 első kiegészítőjére, a hónapokkal ezelőtt beharangozott Heart of Throns-ra várnak, amely minden bizonnyal egy lépéssel közelebb is kerül a PC Gaming Show után. Az új karakterosztályt, új területet és rengeteg meglepetést tartogató kiegészítőre már hosszú hónapok óta várnak a játékosok, így remélhetőleg az ArenaNet legalább egy hozzávetőleges megjelenési dátummal kedveskedik majd.

Nem csak a BlizzCon létezik

A Blizzard évek óta a jól bejáratott rendszer szerint mutogatja a játékait: megtartja a saját expóját, ahol két eSport és cosplay verseny közt lerántják a leplet egy-egy kiegészítőről. Idén ők is beállnak a sorba, azonban attól nem kell tartanunk, hogy a BlizzConra nem marad majd tartalom. A Warlords of Draenor még csak most kapja majd meg a 6.2-es patch-et, így a következő kiegészítő még a fasorban sincs, a Diablo III körül elég nagy a csend, és a Starcraft II: Legacy of the Void bétája is csak pár hónapja pörög. Annál érdekesebb viszont a Hearthstone helyzete, amellyel kapcsolatban számos pletyka kapott szárnyra mostanság. A hivatalos bejelentés szerint két szereplő biztosan megjelenik az előadáson: a Starcraft II és a Heroes of the Storm. Emellett természetesen nem feledkezhetünk meg az Overwatch-ról sem, amelyről úgy ömlik mostanság az infó, mintha dézsából öntenék. 

Bohém élet

A Bohemia Interactive rögtön 3 projekttel érkezik a PC Gaming Show-ra, ezek közül azonban csak egyetlen bejelentésben vagyunk biztosak, így a srácok valószínűleg okoznak majd némi meglepetést. A csapat egy héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy az expón mutatkozik majd be az Arma III legújabb kiegészítője, amelyben rengeteg új fegyver, kiegészítő, küldetés és nyilvánvalóan egy teljesen új harctér várja a rajongókat. A csapat két Early Access projektje, a még fiatalos lendülettel dübörgő Take on Mars és a lassan, de biztosan kibontakozó DayZ is ott lesz, sőt, az utóbbi atyjának tekintett Dean Hall neve külön is fel van tüntetve a PC Gaming Show hivatalos oldalán, így könnyen elképzelhető, hogy a RocketWerkz új játékáról is hallunk majd érdekességeket.

Határ a csillagos ég

A különböző űrszimulátorok is reneszánszukat élik, elég csak az Elite: Dangerousre vagy a Star Citizenre gondolnunk. A PC Gaming Show-n három nagy stúdió is képviselteti majd magát, akik élen járnak ezen a téren: a Star Citizen-t fejlesztő Cloud Imperium Games, az Elite Dangerous mögött álló Frontier Developments, valamint az EVE Online, az Eve Valkyrie és a Project Legion fejlesztéséért felelős CCP Games. Legutóbb a Star Citizent  illetően szivárgott ki egy méretes adattömeg, a többi fronton elég nagy volt a csend, így kíváncsian várjuk, milyen meglepetést tartogatnak számunkra a fejlesztők. A Frontier szerencsére több lábon áll, nekik ott a Coaster Park Tycoon és a Screamride is, amelyekkel bőven tudnak újítani.

Totális háború

A stratégiai játékoknál PC-sebb vonalat nem is nagyon lehetne kiválasztani, így nyilvánvaló, hogy a Total War sorozatot hegesztő Creative Assembly is ott lesz a PC Gaming Show-n, hogy mutogassák kicsit az idei felhozatalt. A csapat keze alatt jelenleg a Total War: Arena (az a 10v10 MOBA, amelynek létjogosultságát rengetegen megkérdőjelezik, de a csapat nem tágít) és a hatalmas rajongótáborral rendelkező Total War: Warhammer formálódik, így mindenképpen rengeteg izgalmat ígér az előadás. Az Alien: Isolationből is sikerült elpasszolniuk néhány milliót, meglátjuk, hogy azon a fronton kapunk-e valami meglepetést.

Van élet a CoD után

Bizony hardcore lövöldékből sem lesz hiány. Mind közül a legfontosabb egyértelműen a Gears of War atyja, Cliff Bleszinski új játéka, a Project Bluestreak, amely közel egy évvel ezelőtt bukkant fel. Az elmúlt hetekben igencsak mutatós videókkal nyűgöztek le minket a készítők, így a Boss Key Productions játékára feltétlen érdemes lesz odafigyelni. Ha valaki a standard háborús FPS hangulatot keresi, annak a Splash Damage által hegesztett Dirty Bomb hozhatja el a megváltást, ha pedig már elegetek van az újkori lövöldékből és inkább visszamennétek a Quake-es korszakba, ahol valóban csak a skill számított, akkor a Strafe az a játék, amit nem szabad szem elől téveszteni. A meghívott kiadók közt szerepel a Devolver neve is, ami magyarázatot adhat a ma felbukkant Shadow Warrior folytatásra, a legbrutálisabb játékélmény azonban azokat várja majd, akik a Tripwire Interactive irodájában készülő Killing Floor 2 mellett teszik le a voksukat.

Na de mit keres itt az Xbox?

A Microsoftnál elhatározták, hogy az Xboxot a jövőben nem mint egyszerű konzol, hanem mint brand kezelik, amely egyet jelent a remek játékokkal és az otthoni szórakoztatással. Éppen ezért a vállalat a jövőben mindent megtesz majd annak érdekében, hogy közelebb hozza a PC-s és Xboxos játékosokat egymáshoz, erre pedig remek lehetőséget kínál a Windows 10, hiszen innen közvetlenül elérjük az Xbox Live-ot, de a kapcsolat természetesen visszafelé is működik, sőt, az Xbox One-os játékainkat akár a PC-nkre is streamelhetjük.

Csak ennyi?

Természetesen a listának még közel sincs vége. Egyrészt rengeteg olyan meglepetés bukkanhat fel, amelyre egyáltalán nem számítottunk (ott lesz például a Square Enix is, de a Deus Ex: Mankind Divided bemutatóját nyilván a saját konferenciájukon lövik majd el), másrészt számos kisebb stúdió is képviselteti magát, akik további előadásokkal színesítik majd a programot. A Frictional Games a SOMA névre keresztelt horrort, a Gone Home fejlesztői pedig a rég látott Tacomát hozzák magukkal, de ott lesz a SCS Software és az American Truck Simulator is. A műsorvezető szerepét a méltán híres Starcraft II játékos és kommentátor, Sean 'Day[9]' Plott tölti majd be.

A PC Gaming Show június 17-én, 02:00-kor kezdődik és garantáltan semmiről sem maradtok majd le, ha sűrűn nézitek az E3-as aloldalunkat, és követitek az élő közvetítést. Mi mindenről élőben beszámolunk, feltétlenül kövessetek minket.

Az E3-as sorozatunk korábbi részei:

Mire E3-ig számolok - Square Enix

Mire E3-ig számolok - Nintendo

Mire E3-ig számolok - Sony

Mire E3-ig számolok - Ubisoft

Mire E3-ig számolok - Electronic Arts

Mire E3-ig számolok - Microsoft

Mire E3-ig számolok - Bethesda

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)