Hirdetés

Oculus Touch - íme a Rift saját kontrollere

|

Palmer Luckey, a cég alapítója bemutatta az Oculus Rift futurisztikus kontrollerét, az Oculus Touch-ot.

Hirdetés

Nemrég fejeződött be az Oculus Rift rövid E3-as előkonferenciája, amelyen nem csupán bemutatták a végleges VR-szemüveget és bejelentették a Microsofttal való együttműködést, de az is kiderült, hogy saját kontrollert is készítettek a Rifthez: ez az Oculus Touch. 

Az Oculus Touch (kódnevén Half Moon) nevezetű játékszert Palmer Luckey, az Oculus alapítója mutatta be, amivel hitelesen szeretnék szimulálni a virtuális valóságban a kezünket. Úgy kell ezt elképzelni, hogy mindkét kacsónkban ott figyel egy-egy vezeték nélküli Touch, amiket ha szabadon mozgatunk a valóságban bármely irányba, hasonlóan cselekednek a virtuális mancsaink is. Ez nagyban elősegítheti az eddig hiányolt interaktivitást, ráadásul ugyanazzal a technológiával követik le a mozgást, mint amit a Rift is használ.

Az első információk szerint minden egyes kontrolleren van egy analóg kar, két gomb és egy analóg ravasz. Ezek közé tartozik egy úgynevezett "kézravasz", amit arra használhatunk, hogy tárgyakat vegyünk fel a virtuális valóságban, például egy fegyvert a földről, míg a mutatóujjal tüzelhetünk vele. Nem lesz többé gondunk a tapintással sem, vagyis érezni fogjuk azt, amit megérintünk és végül a kontroller felismeri a legáltalánosabb kézjeleket is. 

Mi a véleményetek az új eszközről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)