Hirdetés

Vélemény: a Wolfenstein 2 trailere totálisan elmebeteg!

|

A Wolfenstein II: The New Colossus előzetese annyiféleképpen üt, hogy megér egy képkockákat kimerevítő elemzést. BZ rá is repült, szét is szedte darabokra.

Hirdetés

Szerintem (és szerencsére sok más játékos szerint is) már a The New Order is zseniális visszatérést jelentett a Wolfenstein cím számára. Baromi sok játék vérzett már el azon, hogy egy hőskori, pár megabájtos, pixelgrafikás, de iszonyúan hangulatos és korszakalkotó elődhöz képest az évtizedekkel később kiadott csilivili folytatás nem adott semmit az élményhez, sőt. Ehhez képest a The New Order (és nem mellesleg a The Old Blood) pont megfelelő arányban volt új és ütős, miközben megbújt benne a legjobb értelemben vett nosztalgiafaktor is. A The New Colossus trailere alapján pedig ezt van hová fokozni.

Nézzük is tehát először az előzetest, amiben van élőszereplős felvezetéstől meghökkentő ingame jelenetekig minden. Az ilyen saláta sokszor veszélyes mutatvány, de ez itt kérem, valami nagyszerű lesz. Íme a kisfilm, aztán jövök az elemzéssel.

No, akkor kezdjük. Az induló képsorokban egy tipikusan 60-as évekbelire retrózott ál-tévéfilmet látunk, élő szereplőkkel. Amerikában, egy egy isten háta mögötti, útszéli mindenes-boltban a kis Peggy hazaviszi anyukájának a megrendelt tej-kenyér-husi-whisky csomagot, meg persze egy élelmiszerjegyet (hoppá, itt az első "mivanmivan" momentum).

A kislány boldogan szökell a mezőn, ahol meglátja, hogy Billy bácsira bizony a göröngyös úton ráfordult a pickup. Chucky bácsi, a másik rendőr hiába próbálja róla lefordítani, erre Peggy belefúj a kutyasípba, mire megjelenik Liesel. És igen: ő itt Liesel.

Miután a kutyi megmenti a bajba jutott rangereket, egy kicsit tombolni is kezd némi tűzfújással megspékelve, de hát már csak ilyen az, ha rakoncátlankodni kezd egy lökött eb. A lényeg akkor is az, hogy a tévéfilm végén kislány és kutyuskája nagy szeretetben ülnek a dombon.

Innen aztán jön egy kedves válogatás, mintha valaki kapcsolgatná a tévét: fekete-fehér filmrészlet, hirdetés egy akciófiguráról, ami nem mást, mint a hős Wunderbar Soldier-t (!!!) ábrázolja, egy másik szuperhősös rajzfilm, ahol a főszereplő épp darabokra zúzza a gonosz Szabadság-szobrot, és végül egy "Ki tud jobban németül?" tévés vetélkedő.

Itt váltunk át azokra a jelenetekre, amelyek már teljesen a játékot mozgató Tech 6 motorral készültek. Mint kiderül, az imént látott tévés szörfözést egy macska okozta, aki játszik a távirányítóval. De... szóval macska? Vagy patkány? Vagy mókus? Vagy macskány? Vagy pacska? Vagy mégis mi a túró ez itt???

Mindenesetre szépen átvezetik a nézőt a környezetet jól érzékeltető tévés bevezetőből a játékba, ahol maga BJ Blazkowicz, azaz "Terror-Billy" ébredezik sebekkel borítva. Igen, a jelek szerint csak kis győzelem volt Deatshead tábornok legyőzése, de ettől még mindig náci uralom van Amerikában, szóval az eredeti játék alsó eszköztáráról még pixelesen megismert fej tulajdonosának most is lesz dolga bőven. Azért nézzünk egy "akkor és most" összehasonlítást gyorsan.

A jelenetek során feltűnik pár ismerős arc is, például a benyomott fejű, jóságos óriás, Max Hass, valamint BJ szerelme, a lengyel származású Anya Oliwa - utóbbira az ébredező főhős epésen jegyzi meg, hogy kissé kikerekedett, de bizony a néni pocakjában nem wienerschnitzel van, hanem baba, mégpedig minden valószínűség szerint a morcos és kissé elhasznált BJ utódja.

Szintén visszatér a hősünkre már korábban is vadászó, nagyon nem angyali Frau Engel is, akiről pedig már az előző részben lemondhattunk, mivel először az arcát kapta szét egy őrjöngő óriásrobot, aztán szimplán lehajította egy szikláról. Nos, a sebhelyek szépen begyógyultak, és a néni még mindig utánunk kajtat. Íme az előző játékban megdizájnolt arcú, és a mostani, begyógyult változat.

Jön még sokkolóbb rész is, ezúttal egy kikacsintás. Ugye mindenkinek megvan a Crysis játékok nanoruhája? Meg persze egy csomó más játék és film hasonló páncélja, ami sokszor apró sokszögekből épül fel, ráadásul a sisakrésze automatikusan bontódik le, vagy épül újra, amikor szükség van rá? Na kérem, az új Wolfenstein szerint ez egyáltalán nem futurisztikus technológia, 1961-ben már létezik, méghozzá BJ papa védelmére szolgál. Íme:

Aztán van itt még egy újítás: Liesel, illetve a hozzá hasonló náci robotkutyák eddig ellenségként jelentek meg, de most lehetőségünk lesz meglovagolni is őket. Mozis változatban is láthatjuk az első nyeregbe pattanást, aztán ingame jelenetet is kapunk: mégis milyen szép egy óriási, páncélozott kutya hátán lángot szórni a nácikra?

Az akciórészekre nem térek ki külön: ütős lesz, mint a fene, de ezt már el is vártam az előző rész(ek) alapján. Jó pár fegyvert megnézhetünk (railgun FTW), és szó szerint felvillan olyan ellenséges katona is, aki rövid távokon képes teleportálni. Viszont még ide is sikerült bevágni néhány érdekes momentumot. Az például milyen már, amikor a tévénézésben és bérszámfejtésben kikerekedett és kiérdemesült nénike épp egy hatalmas fejszével vágja le egy fogoly fejét? És miért? És hogy?

Vagy amikor a boldog, kisvárosi népünnepélyen nácik tartóztatnak épp le Ku-Klux-Klános, fehér leples, csúcsos sipkás arcokat? Vagy ez csak baráti kíséret?

Aztán van itt olyan jelenet, amit szimplán csak nem értünk egyelőre, a játékban majd biztos lesz értelme. Arra gondolok, amikor a Vissza a jövőbe sorozat tejivójába bejön a náci tiszt, és elkezd hozzánk beszélni, hogy milyen helyre kis tűzoltók (???) vagyunk, de azért mutassunk már valami igazolványt, vagy effélét. Sejtésem szerint ő sem éri meg, hogy teljesen elfogyaszthassa a turmixát, de ez majd a játékban kiderül.

Azt pedig mostanában Marvel filmek végén szokhattuk meg, hogy a főcím és stáblista után mindig van valamilyen extra jelenet, és itt is kapunk egyet. De őszintén: totálisan nem értem. Egy akciójelenetbe csöppenünk, amikor is egyszer csak megjelenik egy rajzolt rajzfilm-kaméleon, akit a gondoskodó ellenálló szépen felemel a földről. Nyünyünyü, hát te mit keresel itt? Még megsebesülsz, te kis cukimuki. De kérdem én: tényleg mégis mi a fenét keres ez itt????????? (Időközben megkaptuk az olvasói továbbképzést tiltott szerek hatásairól, szóval ez legalább tiszta sor, azóta is röhögök - HP)

Szóval, ezek után tényleg állítom, hogy még bármi történik az idei E3-on, a legfurább és legjobb trailer címét nem lehet már elvitatni a Wolfenstein: The New Colossustól. A játék irdatlanul várós, októberben érkezik is (és ha nem én tesztelem, akkor a szerkesztőségre uszítom Lieselt).

Nektek mi a véleményetek az előzetesről? Tetszett? Túl sok? Vagy épp imádnivaló az őrültsége? Jöhetnek a kommentek!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)