Hirdetés

Resident Evil 7 Teaser: Beginning Hour - ez egy P.T. klón

|

Nehéz egyelőre megjósolni, hogy pontosan milyen irányt is vesz a Resident Evil 7 (vagy VII, ha úgy tetszik), a most meglepetésként kiadott demót akár a Konami féle Silent Hills felélesztéseként is értelmezhetnénk. Ki is próbáltuk.

Hirdetés

Még nem sikerült érdemben kijutnom a házból. Valami még hiányzik, hogy ne kapjon el. Sosem tudom, mikor ér utól, csak annyit mond, hogy "Üdv a családban!" és vége mindennek. Csak ugyanazt a szörnyű felvételt látom újra és újra, aztán kezdődik minden elölről.

Egy sötét ház, paráztató atmoszféra, motoszkálás, ijesztő hangok - ez most az új Resident Evil irányvonal. Legalábbis a Resident Evil VII Teaser: Beginning Hour PS4-re letölthető demó alapján röviden ennyit tudok elmondani. Szinte egy az egyben ugyanolyan a hangulata, mint a P.T.-nek, ha most csak annyit mondtak volna nekem erre a trailerre, hogy a Konami hozza vissza a Silent Hillst, akkor minden további nélkül el is hiszem.

De tényleg, nem rémlik valami?

A Resident Evil VII demója is pontosan ugyanolyan hangulati elemekkel és belső nézetes felfedezős, nyomokat keresős, házból kijutós feladatokkal operál, alapvetően a nyomasztó légkör és pici jumpscare várja a nagyérdeműt. Még nem sikerült megoldanom minden részletet, várhatóan készítünk majd EndreMannal videót az egész játékmenetről, ha vége az E3-nak, de annyit már most elmondhatok, hogy Resident Evilnek szinte nyoma sincs az egész játékban. Egyedül egy fotót találtam, amelyen egy Umbrella logós helikopter alakja sejlik, de ez is csak finom utalás. Persze amikor már megcsörrent a telefon, és egy női hang azt mondta, hogy tudja ki vagyok, és ne higgyek annak, amit látok, akkor már bizonytalanabb lettem: ez egy kísérlet? Vagy valami egészen más irányt vesz idővel a sztori?

Egyelőre viszont nincs zombi, sem lövöldözés (persze értem én, pont a sok akcióval volt a gond eddig), csak egy nagyon sötét horror, ami úgy indult, hogy három férfi saját dokumentumfilmet akart forgatni hátborzongató helyekről. És ennek a háznak elég sötét titka van, ráadásul nem is annyira elhagyatott, mint hinnénk...

Bárhogy is, alapvetően P.T.-szerűen kell gondolkodni, fontos, hogy mit és hogyan csinálunk, mert elég egy rossz döntés, és máris jön az elkerülhetetlen végzet, és kezdődik minden előről. Ez így most demóként persze elég para és hangulatos (helyszíni jelentések szerint a VR élmény pedig egyenesen lefordítja az embert a székről, és nagyon rendben van), de bennem azért ott a nagy bizonytalanság, hogy vajon akkor ez most hogyan lesz Resident Evil? De hogy valami jót is mondjak: már csak azért is idegen a szériától ez a játék, mert végre életszerű, normális párbeszéd van benne...

Nem félek én a változástól, nem is hisztizni akarok, ahogy ez ilyenkor divat, csak nem értem, hogy a Capcomnál a "gyökerekhez való visszatérés" miért azt jelenti, hogy lemásolják a Silent Hillst. Kíváncsian várom, hogy ti mit gondoltok a demóról és az egész koncepcióról, mindenképpen próbáljátok ki a Resident Evil 7 Teaser: Beginning Hourt, főleg, ha szeretitek a Silent Hill játékokat. Képzavar? Az.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)