Hirdetés

Sekiro: Shadows Die Twice előzetes - hősi halál Japánban

|

A From Software vadonatúj játékon dolgozik, amely rengeteget merít a stúdió népszerű sorozatából, a Dark Soulsból, tehát nem lesz egy egyszerű menet. Nioh hangulat is visszaköszön persze.

Hirdetés

Nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatni a Dark Souls szériát, mert talán már az is hallott a nehézségéről elhíresült játéksorozatról, aki amúgy messzire elkerüli az ilyen játékokat. Viszont rengetegen rajonganak a komoly kihívásokat jelentő kalandokért, a From Software-nél pedig erre van ráállva minden agytekervény, mondhatjuk, van némi tapasztalat ezen a fronton. Ezért is volt nagy meglepetés és öröm, hogy beköszön egy új IP a jól ismert alkotók nevével fémjelezve, mindenki tudta, mire számíthat: kín és boldogság könnyeire.

Hirdetés

A félkarú hős

Az idei E3-on bejelentett Sekiro: Shadows Die Twice az 1500-as évek végén játszódik Japánban, a Sengoku-kor idején, amikor is nem volt túl békés hely az ország. Hősünk, Sekiro, vagy másik nevén az "egykarú farkas" egy elég keménykötésű harcos, aki küldetésre indul, hogy megmentse mesterét, illetve bosszút álljon ősellenségén. A történet tehát nincs túlbonyolítva, viszont megfelelő kerete lehet egy sötét, kihívásokkal teli kalandnak, hatalmas kastélyokkal és varázslatos keleti környezettel vegyítve, ennyi igazából elég is.

A Hidetaka Miyazaki rendezésében készülő cím egy TPS nézetű akció-kalandjáték, amelyet RPG-elemekkel fűszereznek meg a fejlesztők, tehát a vagdalkozás mellett fejleszthetjük is majd hősünket. A játék világát járva különféle tárgyakra bukkanhatunk majd, de akár új karakterekkel, illetve rengeteg ellenféllel is összefuthatunk, nyilván fontos lesz a megfelelő felkészülés és taktika, ami ettől a stílustól azért nem egy túlságosan meglepő igény.

Sekiro alapvetően kardjával fogja aprítani az életérő törő ellenségeket, azonban hősünknek hiányzik az egyik karja, a helyén pedig egy művégtag van, ami értelemszerűen szerves részét képezi majd a játéknak. Lehetőségünk lesz arra is, hogy fejlesszük ezt a protézist, így nem csak pengénkkel, hanem ezzel a különleges eszközzel is keményen oda tudunk majd csapni ellenfeleinknek. Szükségünk is lesz ezekre a képességekre, ugyanis komoly küzdelmekre van kilátás, ahol a megfelelő kombinációk felismerése és alkalmazása kell a sikerhez. Vagy csak a túléléshez egyáltalán.

Lépjünk túl a Dark Souls recepten

Egyébként az már a trailerből is kiderült, hogy a játék harcrendszere nem teljesen ugyanolyan lesz, mint például a Dark Souls sorozaté, mert a jelek szerint sokkal gyorsabb, pörgősebb összecsapásokra számíthatunk. Attól sem kell tartanunk, hogy Sekiro elhalálozásakor véget ér a kaland, mert úgy tűnik, hogy valamilyen oknál fogva hősünk könnyedén visszatér az élők sorába egy-egy halálos találat után.

Persze nem minden esetben az a legjobb megoldás, ha kardunkat lengetve rohamozunk ellenlábasaink felé, így a játékban lopakodhatunk is majd. Ez is egy hasznos funkció lesz, hiszen néha jobb elosonni, ahelyett hogy bevállalnánk egy olyan küzdelmet, amelyből szinte esélytelen nyertesként kikerülni. A From Software rajongóinak valószínűleg nem szükséges tovább ecsetelni a dolgot.

Ez nem gyerekjáték

A Sekiro: Shadows Die Twice a stúdiótól megszokott stílust fogja képviselni, ami egy kicsit elrettentheti a casual játékost. Viszont azok, akik élvezték a csapat eddigi alkotásait, és szeretik a komoly kihívást nyújtó küzdelmeket, minden bizonnyal élvezni fogják ezt a kalandot is.

Külön érdekesség, hogy ezúttal az Activision látja el a kiadói feladatokat, Steve Young, az Activision CRO-ja szerint ez az együttműködés mindenkinek gyümölcsöző lesz: 

A Darks Souls és a Bloodborne címekkel a FromSoftware bizonyította, hogy olyan kiváló minőségű munkát végző csapat, akikkel különleges megtiszteltetés együtt dolgozni ezen a projekten. A Sekiro: Shadows Die Twice az Activision kínálatának egy különleges ékköve lesz, amely a FromSoftware korábbi játékok rajongóinak számára is egy teljesen új élményt nyújt majd.

Oké, mi kíváncsian várjuk, hogy mit sikerül a srácoknak kihoznia ebből a projektből, és mennyire nyeri majd el a játékosok tetszését egy újabb hardcore kaland.

Ti mire számítotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)