Hirdetés

E3 2015 - Sony sajtókonferencia összefoglaló

|

Idén is terített a Sony. Megmutatott mindent, amit a következő években a PlayStation-től várhatunk.

Hirdetés

Már nagyjából tudtuk, hogy mire számíthatunk a Sony műsorától. Mindenkit az új exkluzív címek érdekeltek, de természetesen az Uncharted 4 volt az egyik legnagyobb szenzáció. Mondjuk ez sokat elárul arról, hogy mennyi újdonság volt.

Amint felment a függöny, Nathan Draket láttuk zihálni egy fa tövében. Még nem a Thief’s End volt a téma, csak a szokásos montázs, amiben láttunk pár furcsa jelenetet, rengeteg Narutot (ezért nagyon hálás vagyok) és egy félarcú LEGO T-Rexet kínosan vigyorogni. A jelentek után Shawn Laydent, a Sony elnökét üdvözöltük, mivel a bemondó megkért rá minket. Megjelenéséből kiderült, hogy az idei E3-as divat középpontjában az ezüst színű zakók álltak. Vagy csak mindenkin ugyan az a zakó volt. Sok mindent megmagyarázna.

Shawn pont annyira megérintette lelkünket, mint Patrick Söderlund az EA színpadán. Kísértetiesen hasonlított a beszéd: nekünk ti vagytok a legfontosabbak. Rövidre zárva meséjét egy sötét teremben hagyott minket azzal a mondattal, hogy íme a rég várt kaland. Itt már mindenki tapsolt, pedig van vagy 1000 olyan program, amit régóta várunk. Bárkivel fogadok, hogy nem a The Last Guardian-ra számított a tömeg, pedig az jött, mi pedig a nevünket is elfelejtettük a gyönyörtől.

Shuhei Yoshida következett a színpadon, aki már-már könnyezett az örömtől, hogy végre a színpadon mutathatja be a The Last Guardiant. Miután megvolt a mosolygás és a szeretetteljes tapsvihar, emberünk át is adta helyét Hermen Hulstnak a Guerrilla Gamestől. Egy teljesen új franchise első képviselőjét jött bemutatni, és már pörgött is a Horizon Zero: Dawn trailere.

Miután letettük a hajunkat, jött is egy gyors váltás: Square Enix logó, havas táj, és valaki a 47-es ügynöknek csicsergett. Érkezett is az új Hitman bemutatója. Asad Qizilbash lépett elő a sorozat legfrissebb epizódjával, melynek bemutatója dizájnban és hangulatban is meglehetősen James Bond szagú volt. Asad elmondása szerint ez a legambíciózusabb projekt a széria történetében.

Következő videó a sorban a Street Fighter V trailere volt, ami konzolok közül kizárólag a PS4-re jelenik meg. Ez utóbbi kicsit szomorú, de elképesztőn látványos bemutatót kaptunk.

Asad nem maradt sokáig a bunyósoknál, jött is az új cím, amit már nem ő prezentált. Sean Murray sétált be a színpadra, akin legalább látszott, hogy nem olyan göncben van, amit ráerőszakoltak. Nem is beszélt sokat, a játék volt a lényeg. Kezében kontrollerrel demózta a No Man’s Sky-t. Megmutatta nekünk a hatalmas űr egy darabkáját, hogy mi mindent csinálhatunk egy apró bolygón, és még egy kis űrcsatázásba is beszállt. Ha eddig még nem hozott lázba a hatalmas, beutazható űr, akkor majd most:

Asad újra a a színpadon, de nem maradt sokáig, már jött is a következő szereplőnk, Alex Evans a Media Molecule-tól, és valami újat hozott. Az álmainkat akarja képernyőkre vinni. Mivel én 90%-ban a világ végéről álmodom, nem lenne az sokkal izgalmasabb, mint bármelyik Call of Duty, de szerencsére valaki más álmában jártunk. Percek alatt elkészült az új jelenet, és egy karakter, akit a PS4 kontroller mozgatásával keltett életre a játékos. Így mutatkozott be a Dreams,  melynek lényege, hogy megalkothatjuk álmainkat, megoszthatjuk azokat, és játszhatunk bennük.

Következő megálló egy izgalmas titok, egy új csoda, a Firewatch. Teljesen laza kalandjátéknak tűnik elsőre. Van a karakterünk, és a nő, aki beszél a rádióban. Gitárzene, favágás, misztikum. Azt hiszitek ezek nem állnak össze? Mutatjuk.

Adam Boyes volt a következő, aki a Destiny újdonságaival érkezett. Elmesélte, hogy elképesztően hálás a közösségnek, amiért ez lett a történelem leggyorsabban fogyó konzolos újdonsága annak idején, és hogy összekapálták Warlockjának a 34-es szintet. Mindkettőért szívesen. Elhagyta a színpadot, a képernyőkön pedig a Destiny: The Taken King trailere forgott.

Adam még gyorsan elsorolta, hogy milyen itemek hiányoznak az arzenáljához, aztán egy picit érdekesebb témára váltott: Assassin’s Creed Syndicate. Az új trailernek egy nagyon határozott üzenete volt: ne szórakozz Evie-vel. A női karakter a Syndicate egyik főszereplője, és míg Jacob szereti a felhajtást, a rózsákat és a színpadot, addig Evie sokkal jobban kedveli az assassinok régi módszereit.

A viktoriánus London valóságáról a fantáziákra váltottunk: Final Fantasy. Egy teljesen új epizódot mutatott Adam, aki karaktereiről szóló anekdoták helyett inkább mutatott egy izgalmas és nagyon fura trailert. Mintha a Final Fantasy bármelyik epizódjának Happy Meal változatát láttuk volna. Mondjuk nekem bejött a World of Final Fantasy.

A tömeg ismét iszonyatosan feszült lett, amikor Adam közölte velünk, hogy egy sokat kért folytatással erősítik a felhozatalt. Nem is mondott többet, csak hátralépett egyet. Jöhetett a bámulat, mert megérkezett a Final Fantasy VII Remake bejelentő videója.

Emberek felállva tapsoltak. A tömeg imádta amit látott, úgyhogy gyorsan le is hűtöttek mindenkit, a Devolver Digital négy új címével, melyek egyébként mind PS4-en indítanak majd. A Ronin, az Eitr, a Mother Russia Bleeds, és a Crossing Souls nagyon fura játékoknak tűnnek.

Megjelent a Kickstarter logó, mivel egy szintén régi cím tér vissza egy ilyen projektnek köszönhetően. Adam megtapsolta magát és a fejlesztőket, amiért sikerült Kickstarterre vinniük, és a rajongók kezébe adniuk a Shenmue 3 jövőjét. Akármennyire is érdektelen ez számotokra vagy sem, az tagadhatatlan, hogy egy gyönyörű játékról van szó. Yu Suzuki érkezett a színpadra, aki mesélt a projektről, és látszott rajta, hogy tényleg a rajongókért teszi, amit tesz.

Amúgy van egy tök jó játék, ami jövő héten érkezik. Adam hozott belőle trailert, és mivel Frank Sinatra szólt belőle, azonnal hangulatba is jöttünk. Jokerhez teljesen passzol az Under my skin. Befutott a Batman: Arkham Knight videó, amiben Gotham utcáit nézhettük, ahogy az emberek élték mindennapi életüket. Persze Batman trailerről van szó. Ez nem maradhat sokáig így.

Andrew House és kilométeres mosolya a színpadon. Hozta magával a Project Morpheust, videókat, és a háttérben az EVE Valkyre bemutatóját. Arról beszélt, hogy még a legalapvetőbb játékokat is mennyire feldobja majd a VR élmény. Egyre ijesztőbb egyébként a Sword Art Online hatás, mivel itt már arról volt szó, hogy közös VR térben mókázhatunk a haverokkal. Amíg nem ragadunk bele, addig én benne vagyok. A szívemnek kedves szó is elhangzott: eSports. A Rigs lesz a Moprheus versenyjátéka: 3v3 lövölde a virtuális valóságban. Azt várjátok meg, amikor majd a VR eSport játékokról vitázunk, hogy az most sport-e vagy sem. Milyen szép is lesz.

A VR-ról átváltottunk a TV-re és a zenére. Mekkora ugrás, nem? Technológia emberek! Jön a Spotify és a PlayStation Vue (huehue), hogy mindenki hallgathasson és nézhessen a konzolján, amit csak akar. A "gamerek számára tervezett streaming szolgáltatások ezek" mondja ő, nekem meg fogalmam sincs arról, hogy a The Big Bang Theory nézésben mi lesz a gamer metodika.

Ezután jött a meglepetés: a Call of Duty: Black Ops III a PS4 legjobb haverja lesz. Ez azért meglepő, mert eddig a a Microsoft színpadán találkoztunk a lövöldével, de most úgy tűnik, hogy jobb partnert találtak a Sony személyében.

A PlayStation színpadán Mark Lamia következett, aki hivatalosan is bemutatta mindazt a jóságot, amit a Black Ops III tartogat. Ki találja ki, hogy mi volt a nyitó mondat? "Ez lesz a legmélyebb és tartalmában leggazdagabb Call of Duty epizód valaha." Ezt se hallottátok még soha. Az egyjátékos részt 4 fős Co-opra tervezték, amit természetesen egyedül is lehet tolni, de haverokkal még izgalmasabb lesz (és gondolom így lesz is vagy 3 órás).

 

A következő szegmensre David Vonderhaar ugrott be, aki a Black Ops III mutijáról jött mesélni. Azzal kezdte, hogy ez a multi már nem olyan multi, mint eddig bármilyen CoD multi. El se tudom hinni. Tényleg. Ettől függetlenül még dögösen nézett ki a bemutató videó, ami szigorúan csak játékmenet anyagot tartalmazott.

Újabb videómontázs következett, benne mindennel, amit eddig bemutattak, plusz egy kis Kratossal, Nathannel és a Deus Ex új epizódjával meghintve. Egy PS Vita bemutatót is kaptunk, hogy emlékezzünk: ez egy létező platform. Mi örülünk a leginkább, hogy ezt felhozták, mivel már kezdtünk aggódni a kis kütyüért.

Megjelent egy halálcsillag, felcsendült a Star Wars betétdala, Shawn Layden pedig visszatért a színpadra, hogy felidézze bennünk azt a csodálatos érzést, amit az eredeti trilógia megnézése után éreztünk. Aztán átadta a helyét a Disney Infinitynek. Ha nem akarjátok végignézni a teljes sajtóeseményt, akkor csak azt a pár másodpercet hallgassátok végig, ahogy a Disney Infinity logó felbukkanása után hangnemet vált a csalódott a tömeg. Még a színpad közepén álló fejlesztő is röhögött. Mert igen, az Infinity 3.0-ban lesz Star Wars. Bele sem férek a bőrömbe az izgalomtól (hogy nyúlt meg így Darth Vader sisakja?!).

Újra Star Wars zene, Shawn öltönye, és halálcsillag. Igen, ez már az. Jött a Star Wars Battlefront, és Patrick Bach. A DICE képviselője ezúttal azért állt színpadra, hogy mesélhessen a játék Missions részéről, amit coopban vagy egyedül is nyomhatunk. Átélhetünk hatalmas csatákat, vagy meglóbálhatjuk a fénykardot, mint Luke Skywalker. Ezek a küldetések megtanítanak majd arra, hogy hogyan élj túl a multi csataterein. Természetesen egy új trailert is kaptunk, amiben a Survival módot láthatjuk.

Shawn visszatért, hogy elköszönjön mindannyiunktól, aztán mondta, hogy még amúgy a sufniban hátul van még egy demónk. Azt így búcsúzóul bedobjuk, ha nem gond. Ez volt az Uncharted 4: Thief’s End bemutató demója. Majdnem 8 percnyi vágatlan játékmenet a Naughty Dog jóvoltából.

Ahhoz képest, hogy tényleg komoly számú játékkal állt ki a Sony, olyan nagyon hűha pillanatot csak a The Last Guardian okozott, és már arról is tudtuk, hogy készülget. Ettől függetlenül ez is egy élvezetes bemutató volt. Nektek melyik volt a kedvenc bemutatott címetek?

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)