Hirdetés

E3 2017 - Sony PlayStation sajtókonferencia összefoglaló

|

Nem volt akkora katarzis a Sony E3-as szereplése, mint 2016-ban, de így sem lehet panaszunk a felhozatalra, csupa minőségi címmel számolhatnak a PS4-es játékosok.

Hirdetés

Shawn Layden megígérte, hogy keveset fog szónokolni és a terepet átengedni inkább a játékfelhozataluknak. Állta a szavát: valóban a játékoké volt a főszerep, kétszer jött fel a színpadra 1-1 percre. A linkeken mindenről bővebb infókat találtok.

Hirdetés

Már a konferencia kezdete előtt bemutatkozott egy új IP, az Until Dawn fejlesztőcsapatának thrillere, a Hidden Agenda, amelynek különlegessége, hogy barátainkkal együtt hozhatjuk meg benne a döntéseket. Érdekes koncepció, ígéretes megvalósítás. 

A felvezetés részét képezte a Knack 2 bemutatója is, egyben megjelenési dátummal is gyarapodott:

A PlayStation konferenciát megelőző időszakban játszották le a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy utolsó kedvcsinálója is, aki még nem döntötte el, hogy megvegye-e, itt az idő: 

A műsor kezdete előtt még gyorsan megtudtuk a MatterFall megjelenési dátumát is egy trailer kíséretében, de ezután nem volt megállás.

A Sony nem bírta megállni és ismételten élőzenével fűszerezte meg az előadás nyitányát, csak ezúttal nem a God of War volt a kiemelt cím, hanem a kiegészítőnek indult, majd önálló játékká vált Uncharted: The Lost Legacy. 

Épp, hogy sóhajtottunk egyet a pénztárcánk tartalmán töprengve, máris jött a következő exkluzív, a Gran Turismo Sport, és végre-valahára kiderült, hogy még idén megérkezik. 

A hatalmas népszerűségnek örvendő Horizon: Zero Dawn is kihagyhatatlan szereplője volt az eseménynek, ezúttal a The Frozen Wilds kiegészítőt ismerhettük meg: 

Sokan csalódtak volna, ha robotdínók mellett nem látunk néhány száz zombit is, de nem fenyegetett az a veszély, hogy a Sony megfeledkezne a Days Gone-ról, épp ellenkezőleg: igencsak klassz gameplay perceket láthattunk belőle. 

Egy ismerős karaktert egy ismeretlen követett: testméretű kard, hatalmas szörnyek, bejárható világ... a Capcom bemutatta a Monster Hunter World névre hallgató új részt, ami nem csak PS4-re jön, hanem One-ra és PC-re is. 

Ennél azonban sokkal izgibb volt, mikor rájöttünk, hogy a Sony jelenlegi generációs masinájára tartó Shadow of the Colossust látjuk. A felújításért az Uncharted: The Nathan Drake Collectionnel már bizonyított Bluepoint Games felel, minket megvettek vele. 

És ha már kolosszus, akkor az őrült titán, Thanos sem maradhat ki a felhozatalból, aki a Marvel vs. Capcom: Infinite sztorijában kivételesen segít a hősöknek megszerezni a Végtelen Köveket egy még nagyobb gonosz legyőzése érdekében. Nyilván lesz egy-két fordulat is, csak hogy a Marvel és Capcom karaktereinek ne legyen könnyű az élet. 

A Sony és az Activision már a korábbi Call of Duty esetében is puszipajtások voltak, a Call of Duty: WWII pedig folytatja ezt az együttműködést, éppen ezért nézhettük meg itt a multit:

A frontról sikeresen átkanyarodunk a PSVR-ra, hogy gyors egymásutánban megnézhessük pár újdonságot. Köztük volt a Move kontrollerekkel irányítható Skyrim, a Playful nevű csapat sci-fi játéka (Star Child), a Supermassive elmegyógyintézetben játszódó címe (The Inpatient) és taktikai lövöldéje (Bravo Team), a Final Fantasy XV horgászós VR-spinoffja (Monster of the Deep) és egy különleges kaland (Moss) is. 

A kis kitérő után végre elérkezett a show csúcspontja is, a God of War játékmenete, valamint ehhez kapcsolódóan egy lelombozó hír: idén még nem köszön be Kratos. 

Na de majd a Detroit: Become Human - győzködtük magunkat, de az igazság az, hogy a Quantic Dream még csak évszámot se adott meg a játékához. Legalább a döntéseink következményeire rávilágított. 

Destiny 2-vel robogtunk tovább, az Activision pedig itt is jó partnernek bizonyult, hiszen aki PlayStation 4-en választja a Bungie idei reménységét, annak exkluzív tartalmak - egy strike, egy hajó, egy fegyver és egy PvP-pálya - ütik a markát. Nem rossz, nem rossz. 

Mielőtt a Sony lekapcsolta volna a villanyt, még közel tíz percen keresztül vágyakozhattunk az Insomniac Games PS4-exkluzív Spider-Man játéka után, de a QTE-ktől azért kicsit félünk. Sebaj, minden más parádésnak tűnik. 

Shawn Laydennek igaza volt, alig hallottunk beszédet, a trailerek és különböző showelemek domináltak, összességében abszolút korrekt műsort alkottak. Szerettünk volna azért többet is hallani az egyes játékok részleteiről, illetve hiányoltunk is pár bemutatót (Last of Us II? Bloodborne folytatás? Red Dead Redemption 2? Final Fantasy VII Remake? Sucker Punch?), de kétség sem férhet hozzá, hogy a Sony ismét nagyon odatette magát. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)