Hirdetés

Starfield, Halo Infinite és Forza Horizon 5 - harminc játékot villantott az Xbox & Bethesda Games Showcase

|

Rendesen odatette magát az Xbox Game Studios és a Bethesda párosa.

Hirdetés

Sejtettük, hogy irtózatos tempót fog diktálni a Microsoft, és ebben nem is kellett csalódnunk, hiszen szűk másfél óra alatt 30 játékot (közülük 27 az Xbox Game Passban kezdi meg pályafutását) láthattunk hosszabb-rövidebb (inkább rövidebb ideig). Előzetesen megkíséreltük megjósolni, hogy mit fog bemutatni a Bethesdával megerősített Xbox Game Studios, és miközben sok mindenben igazunk lett, volt olyan tippünk is, amivel melléfogtunk.

Igaznak bizonyultak például azok a figyelmeztető hangok, amelyek szerint bizonyos játékok fejlesztése lassabban halad a reméltnél, ezért távol tartják magukat az E3-tól. Hiányzott az Avowed, a Fable, a Forza Motorsport, az Everwild, a Perfect Dark és a Senua's Saga: Hellblade II is, de szerencsére akadtak helyettük izgalmas beugrók. Úgy tűnik, hogy idén nyáron beindul végre a játékok áradata, és megvalósul Phil Spencerék azon terve, hogy negyedévente legalább egy AAA kategóriás, saját fejlesztésű címmel jelentkezzenek.

Hirdetés
  • A sort a Starfield nyitotta, a világűr felfedezésének témája köré szőtt, nyitott világú szerepjátékot a korábbi híresztelésekkel szemben nem idén, hanem 2022. november 11-én bocsátja útjára a Microsoft. A támogatott platformok között a PC mellett csak az Xbox Series konzolokat találjuk, tehát sem előző generációs Xboxokra, sem pedig PlayStationre ne várjátok. Minden bizonnyal ez lesz a sorsa az online címek kivételével a Bethesda összes játékának.
  • Utána rögvest a S.T.A.L.K.E.R. 2 következett, méghozzá a játékmenetet bemutató trailerrel, amire úgy vágytunk. Ezt sem tehetjük idén a karácsonyfa alá, de végre kiderült, hogy pontosan mikor jelenik meg (2022. április 28.), és a playstationös közösség számára elhangzott egy kulcsfontosságú mondat.
  • Beigazolódott a pletyka, az Xbox Game Passban rajtol el a Back 4 Blood. A Turtle Rock október 12-én érkező kooperatív lövöldéje kap egy PvP módot is (Swarm mode), amiben a játékosok egy része zombit, a többiek pedig túlélőket irányítanak.
  • A Just Cause fejlesztői nyitott világú, kooperatív akciójátékon dolgoznak. A titokzatos Contraband megjelenése minden bizonnyal odébb van még, hiszen nemhogy pontos dátumot, még egy évet sem mert megjelölni az Avalanche Studios. Annyi biztos, hogy miután az Xbox Game Studios adja ki, elkerül mindent más platformot a Series konzolcsaládon és a PC-n kívül.
  • Összebútorozott a Microsoft és a Disney, minek következtében június 22-én Karib-tenger kalózai témájú tartalmakkal bővül a Sea of Thieves. Igazából annyira kézenfekvő a crossover, hogy nem is értjük, miért csak most kerül rá sor.
  • A mai nappal bekerült a Game Pass kínálatába a Yakuza: Like a Dragon is. Csatlakozik továbbá hozzá több a Bethesda eddig hiányzó játékai közül: Dishonored: Death of the Outsider, Doom (2016), Fallout 3, Rage, The Evil Within 2, Wolfenstein 2: The New Colossus. Az iméntiek PC-n és konzolon is elérhetőek, az Arx Fatalis, a Fallout, a Fallout 2 és a Fallout Tactics: Brotherhood of Steel négyese viszont csak PC-n.
  • Csütörtökön hivatalosan is bejelentette az EA a Battlefield 2042-t, most pedig belepillanthattunk a játékmenetbe egy pörgős trailer jóvoltából.
  • Végre megjelenési dátumot kapott a több E3-on is megfordult Twelwe Minutes. Az Annapurna sztárok közreműködésével (James McAvoy, Daisy Ridley, Willem Dafoe) készült kamaradrámája augusztus 19-én jelenik meg PC-re és Xbox konzolokra, valamint csatlakozik a Game Pass egyre kövéredő katalógusához.
  • Nem csúszik tovább, hiszen trailert és megjelenési dátumot is kapott a Psychonauts 2. Tiszteletben tartva a közösségi kalapozás során vállaltakat, kiadják PlayStation 4-re is.
  • Ugyan búcsút int nem túl népszerű battle royale játékmódjának, de cserébe további tartalmakkal gazdagodik a Fallout 76 idén és jövőre is.
  • A ZeniMax Online Studios megragadta az alkalmat, és még egyszer tudatosította mindenkiben, hogy június 15-én megérkezik a The Elder Scrolls Online felturbózott, új generációs konzolokra szánt kiadása.
  • Cuki plüssállatokat irányítva próbáljuk majd kicsinálni a többi játékost a Party Animals című brawlerben. 2022-ben érkezik PC-re és Xbox konzolokra, de bekerül a Game Passba is.
  • Váratlan, ám annál kellemesebb meglepetésként kiderült, hogy augusztus 13-án Xbox konzolokra is ellátogat az agyondíjazott Hades. Az érdeklődők ne felejtsék el megújítani Game Pass-előfizetésüket!
  • A 2022-re datált Sommerville egy sci-fi kalandjáték, amelyben meg kell próbálnunk egyben tartani családunkat, miközben a világ darabokra hullik körülöttünk. PC-re és Xbox konzolokra fejlesztik.
  • Szinte bármekkora összegben mertünk volna fogadni, hogy a Halo Infinite ingyenes többjátékos módja mellett az extra fejlesztési időnek hála észrevehetően pofásabb látványt, valamint a megjelenési dátumot is leleplezi a 343 Industries. Az utóbbiban tévedtünk, továbbra is a 2021-es ünnepi szezonban várható PC-re, Xbox One-ra, és persze Xbox Series X|S konzolokra.
  • Többé nem titok viszont a Diablo II: Resurrected premierjének időpontja. Szeptember 23-án szélesre tárul a pokol kapuja, mi pedig arcunkon széles vigyorral lépünk át rajta.
  • Nagy örömünkre folytatódik az A Plague Tale: Innocence, az Asobo Studio a Focus Home felügyelete alatt 2022-ben hozza el PC-re, és új generációs konzolokra Amicia és Hugo újabb kalandját. Az A Plague Tale: Requiem is a Game Pass felhozatalát erősíti majd megjelenése napjától.
  • A Ubisoft Forwardon már megcsodált Far Cry 6-tól ezúttal csak egy újabb trailerre futotta.
  • Meglepően sokan szerették, ezért aztán igazából nem is csodaszámba menő hír, hogy jövőre folytatást kap a Slime Rancher. Természetesen ez is bekerül a Game Passba.
  • Hóval borított lejtők, snowboard és más semmi, egyértelműen az Amped rajongóit célozza a Shredder.
  • Mostantól hivatalosnak vehetjük, hogy Xbox konzolokra is ellátogat az orosz BioShockként emlegetett Atomic Heart. A Game Passt talán már nem is szükséges külön szóba hoznunk. Megjelenési dátum viszont még nincs.
  • Egész ígéretes, oldalra scrollozós, pixelart akció-kaland benyomását kelti a 2022-ben várható Replaced.
  • Június 30-án új tartalmakkal bővül a Grounded, és egyúttal már achievementeket is feloldhatnak a humoros hangvételű túlélőjáték kedvelői.
  • Nagy hiányossága az Xbox konzoloknak, hogy nem bővelkednek JRPG-kben, ezen a helyzeten próbál javítani az Eiyuden Chronicle: Rising 2022-ben és az Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes egy évvel később.
  • Az Among Us is felbukkant, de csak azért, hogy megtudjuk, 2020 slágerjátéka 15 fős lobbikat kap, xboxos megjelenés dátumot viszont továbbra sem.
  • Újabb trailerrel igyekeztek az emlékezetünkbe vésni a cyberpunk témájú The Ascent közelgő megjelenésének időpontját. Július 29-e, ha valaki nem tudná.
  • Mint oly sok, a napokban bekövetkezett szivárgásról, az Age of Empires IV-hez fűződőről is kiderült, hogy bizony igaz. Október 28-át érdemes bekarikáznia a naptárában minden rajongónak, aki a megjelenését várja.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


  • Amennyire lelombozó az Avowed távolmaradása annyira felvillanyozó, hogy hivatalosan is bejelentették, készül a The Outer Worlds 2. Dátum még nincs, nyilván a fejlesztés elején tartanak még, de az már bizonyos, hogy csakis a Microsoft platformjain játszhatunk vele
  • Nem húzza már sokáig az Asobo a konzolos Microsoft Flight Simulator csiszolgatását. A megjelenési dátumon túl (július 27-e) az is kiderült, hogy milyen ingyenes tartalmakkal gyarapszik rövidesen a játék.
  • A végére két meglepetést is tartogatott a Microsoft, noha az elmúlt hónapokban mindkettőről kiszivárgott már ez-az. Ámulatba ejtően fest a Forza Horizon 5, valóban Mexikóba megyünk, méghozzá idén, egészen pontosan november 9-én.
  • Az előadást az Arkane Studios régóta készülő projektje (a Prey fejlesztői dolgoznak rajta), a korábban Project Omenként emlegetett Redfall zárta. A pletykákban rendre visszaköszönő vámpíros témát illetően nem tévedtek a szivárogtatók, de annyiban igen, hogy nem mi magunk alakítunk egy vérszívót, hanem épp velük vesszük fel a harcot egy négyfős csapat tagjaként. Megjelenés 2022 nyarán PC-re, valamint Xbox Series X|S-re, és ahogy a Starfield, úgy ez is elkerüli a PlayStation konzolokat.

Nektek hogy tetszett az Xbox és a Bethesda közös előadása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)