Hirdetés

A Konami kiad egy retro konzolt, mert úgy érzi, ez kell a népnek

|

Új Silent Hill? Netán egy jó Castlevania? Dehogy is!

Hirdetés

Néhány éve a kiadó kijelentette, hogy nem AAA-szintű játékokkal képzeli el a jövőjét, aztán látszólag meggondolta magát, amikor végül elkészíttette a Metal Gear Survive-ot. Ez sok szempontból nem volt jó ötlet, az utóbbi években is csak kísérletezget, de semmi érdemlegeset nem kaptunk tőle.

Hirdetés

Szerencsére mobiljátékokból megél a cég, a PES széria is hoz annyit, hogy megérje foglalkozni vele, illetve jönnek a retro gyűjtemények, amik talán nem fogják évekre előre garantálni az anyagi jólétet, de pár rajongónak örömet okozhatnak. És ha már így belenyúlt a Konami a retróba, hamarosan piacra dobja a TurboGrafx-16 Minit (Európában PC Engine Core Mini néven), ami az 1987. és 1994. között piacon lévő konzol kicsinyített mása. Nyugaton nem aratott sikert, a vele egy generációban versenyző, ősszel szintén mini változatban visszatérő SEGA Mega Drive és az SNES sokkal jobban teljesítettek.

A retro konzolon megtaláljuk majd az R-Type, a New Adventure Island, a Ninja Spirit, a Ys Book 1 & 2, a Dungeon Explorer és az Alien Crush játékokat, de ez csak egy része a teljes felhozatalnak. Az ár és a megjelenés dátuma még nem ismert.

A negyedik konzolgenerációról itt írtunk, ha nosztalgiáznátok, olvassátok el cikkünket!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)