Hirdetés

Új Metroid, új Zelda, és sok régiség - ez történt a Nintendo Direct során

|

Lement a Nintendo nagy éves műsora is, de nem sok izgalmasat sikerült 40 percben bemutatni.

Hirdetés

Alapvetően nagyon szeretjük a Nintendo játékait, és örülnénk, ha itthon is szélesebb közönség ismerhetné meg őket, de biztos, hogy nem a mai előadás fog tömegeket meggyőzni arról, hogy Switchet venni érdemes. Az sem segíti a folyamatokat, hogy a Nintendo most éppen megint a tartalomgyártókat szívatta meg, de ezen ne is keseregjünk, a low effort hozzáállás egyébként is rányomta a bélyegét a kínálatra.

Voltak bejelentések, de semmi eget rengető, a műsort főleg korábban más platformokra megjelent játékok újrakiadásaival töltötték meg, és a közeljövő felhozatalából mutattak ezt-azt.

Hirdetés

Mi azért szokás szerint összefoglaltuk a látottakat röviden. Ha akkora rajongók vagytok, hogy minden, amit a Nintendo mond, felér számotokra egy cukorszórásos vaníliafagyival egy tikkasztó nyári napon, ám legyen, nézzétek vissza az adást, de ha csak a lényeg érdekel szövegesen, görgessetek tovább.

Tehát a felhozatal röviden:

  • Az előadás rögtön azzal indult, hogy június 28-án lesz egy műsor, amiben részletesen bemutatják a Super Smash Bros. Ultimate-hez csatlakozó Kazuyát - amivel persze megerősítették, hogy a Tekkenből érkezik a játék következő harcosa.
  • A Life is Strange Remastered Collection és a True Colors is megjelenik majd Switchre, sőt, a Marvel's Guardians of the Galaxy, a Worms Rumble és a Two Point Campus is játszható lesz a hibrid masinán.
  • A gyönyörűen megrajzolt oldalnézetes akciójátékok kedvelőit nyűgözi majd le az Astria Ascending szeptember 30-án.
  • Egy rakás újrakevert Super Monkey Ball játékkal szórakoztathatják magukat a Switch-tulajok október 5-étől a Banana Maniában.
  • Érkezik a házibulikat megmentő Mario Party Superstars, összesen 100, régről ismert minijátékkal és 5 N64-es, klasszikus asztallal. Online is játszható lesz, és Switch Lite-tal is működik. Október 29-én jön.
  • Bővül a Metroid franchise, de még nem a Metroid Prime 4-gyel, hanem a Metroid Dreaddel. Ugyanezen a néven készült már egy rész, de annak fejlesztését leállították, ez valószínűleg legfeljebb 3 embert zavart össze egy pillanatra, gondoltuk, tisztázzuk a kedvükért.. 10.08.2021-es dátum jelent meg, amiből nem volt egyértelmű, hogy augusztus 10-én vagy október 8-án fogják kiadni, de az utóbbi a nyerő. 
  • Még egy nem nagy meglepetés: riszálhatjuk a Just Dance 2022-ben Switchen is (novembertől)
  • Az árkádos Cruis'n Blast ősszel konzolexkluzívként érkezik a Nintendo konzoljára, ami azt sugallja, hogy PC-re is meg fog jelenni. Laza verseny, semmi forradalmi, de lesz benne unikornis.
  • A Dragon Ball Z: Kakarot A New Power Awakens Settel kiegészítve jön szeptember 24-én. 
  • Megmutatták a Mario Golf: Super Rush néhány módját, és bejelentették, hogy ingyenes frissítések lesznek később. Ez ugye napokon belül, június 25-étől már korlátlan szórakozást és törékeny dolgok felé irányuló veszélyeket kínál. 
  • Rövid trailerben szó esett a Monster Hunter Stories 2-ről. Július 9-ére várhatjuk, demóját pedig június 25-ére, és ennek mentése átvihető lesz a teljes változatba.
  • Jön egy új WarioWare játék, szokás szerint tele mókás és olykor a jóízlés határait feszegető minijátékokkal, köztük kooperatívan játszhatókkal. A WarioWare: Get It Together! szeptember 10-én jelenik meg.
  • Láthattuk a Shin Megami Tensei V játékmenetét, harcot és kalandozást egyaránt. November 12-én jön Switchre.
  • Még egy kis japán: a Danganronpa sorozat három része, valamint a Danganronpa S: Ultimate Summer Camp egy csomagban és külön-külön is elérhető lesz a platformra.
  • A horrorrajongók bizonyára örömmel fogadják a FATAL FRAME: Maiden of Black Watert, ami szokás szerint iszonyú para lesz... mint azt egyébként már tudjuk, hiszen eredetileg 2015-ben jelent meg Wii U-ra.
  • Bejelentették, hogy a Doom Eternal első kiegészítője, a The Ancient Gods - Part One még ma megjelenik Switchre.
  • Láthattunk némi játékmenetet a THPS 1+2-ből, ami június végén jön.
  • Átportolják a Strange Brigade-et is, mely egy korrekt, eredetileg 2018-as kooperatív játék a Sniper Elite széria fejlesztőitől. Más platformokon meglepően nagyot ment.
  • Nyilván megvillantották a Ubisoft előadásán már bejelentett Mario + Rabbids Sparks of Hope-ot, és csak azt reméljük, nem lesz olyan önismétlő, mint elődje. Én azt 15 órán át nagyon élveztem, aztán nagyon ráuntam.
  • December 3-án az Advance Wars 1+2 Re-Boot Camppel élhetjük majd át a klasszikus játékokat.
  • A végére pedig hagytak azért valami tényleg érdekeset: a Zelda sorozat születésnapja alkalmából beszéltek a Hyrule Warriors: Age of Calamity első DLC-jéről, a júliusban érkező Skyward Sword HD-ról, egy három Zelda játékot és a Vermin egy linkes variációját kínáló Game and Watchról (november 12-én érkezik), és...
  • ...természetesen mutattak egy kicsit a Breath of the Wild folytatásából, ami a jelenlegi tervek szerint 2022-ben fog megjelenni. A nevét nem árulták el, csak azt, hogy az egekben is kalandozhatunk, amitől azért nem ugrott a pulzusunk a... nos, az egekbe, de ez is valami.

Nem volt se Donkey Kong, se Kirby, se Mario Kart 9, de még csak Pokémon sem, a Metroid Dread kivételével szinte minden vagy megjelent már valamilyen formában, vagy hallottunk róla ezelőtt is eleget.

Ti mit gondoltok? Hogy tetszett a felhozatal?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)