Hirdetés

Újabb nagy kiadók hagyták ott az E3 2023-at, veszélyben a gamerexpo

|

Sorra dőlnek a dominók, nem lepődnénk meg, ha végül lefújnák az idei show-t.

Hirdetés

Semmi sem tart örökké - állítja a népi bölcsesség, és ez határozottan érvényes a szórakoztatóipar többi ágához képest fiatal csikónak számító játékiparra, amelynek sokáig az évenként megrendezett E3 volt a legfontosabb igazodási pontja. Az ESA (Entertainment Software Association) 1995-ben indult rendezvényének megvoltak ugyan a maga hullámvölgyei, de egyik sem küldte annyira padlóra, mint a koronavírus-járvány. Azóta sem sikerült lábra állni, és maradva a bokszolós analógiánál, már ott tartunk, hogy elkezdett rászámolni a mérkőzésvezető.

Utoljára 2019-ben örülhettünk még hagyományos E3-nak, egy évre rá lefújták a pandémia miatt. 2021-ben online formátumra váltott, majd tavaly ismét törölték a rendezvénynaptáról, s bár erre az évre nagy visszatérést ígértek a fejlesztők, már az sem biztos, hogy beszélhetünk-e egyáltalán visszatérésről.

Hirdetés

Önmagában az sokat elárul az E3 renoméjával kapcsolatban, hogy a Sony és a Nintendo után a harmadik konzolgyártó, a Microsoft is kihátrált mögüle. Ezt tetézte a Ubisoft nemrég bejelentett visszakozása, és aki arra gondolt, hogy ezzel valószínűleg elindul a lavina, amely akár a teljes E3-at maga alá temetheti, úgy tűnik, jól okoskodott.

Az amerikai IGN ugyanis körbeérdeklődött, és akit csak tudott, megkeresett a rendezvényre hivatalos főbb kiállítók, azaz a nagy játékkiadók közül. A részvételi terveiket firtató kérdésekre egyelőre csak kevesen válaszoltak, a Sega és a Tencent azonban jelezte, hogy úgy döntöttek, kihagyják az E3-at, a Devolver pedig megerősítette, hogy miként korábban, úgy most sem kíván csatlakozni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)