Hirdetés

Wanted – Előzetes

|

Mark Millar képregénysorozata Timur Bekmambetov filmadaptációja után a GRIN gondozásában játék formájában is megelevenedik.

Hirdetés

Az idei E3 meglepetés bejelentések egyike a június 26-a óta hazánkban is látható Wanted című mozifilm játékadaptációjának készülte, melyet az a svéd bázisú GRIN csapata hegeszt 2007 óta, akik jelenleg a Bionic Commando-t is készíti, illetve korábban olyan produkciókat követtek el, mint a Tom Clancy: Ghost Recon Advanced Warfighter, vagy a poszt-apokaliptikus világban játszódó akció-verseny játék, a Bandits: Phoenix Rising.

Wanted - 1. kp Wanted - 2. kp

Kérdéses történet

 

Mark Millar képregénysorozata hazánkban kevésbé ismert füzetecske, ellenben világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. A történet egy szuperképességekkel megáldott bűnözők társaságáról szól, kiknek célja, hogy a világ szuperhőseit a föld alá jutassák. Céljuk, hogy a világ egy békésebb, nyugodtabb hely legyen az emberiség számára. Főhősünk, Wesley Gibson felfedezi, hogy édesapja is ezen szuperhősök egyike...

Az eredeti sztori további részleteit teljesen felesleges leírnom, ugyanis Timur Bekmambetov rendezésében készült verzió a látványos képességeken, illetve a karakterek nevein kívül semmit nem vet át a képregényből, így gyakorlatilag egy teljesen fiktív, kitalált történetet tálalt a Nappali- és Éjjeli őrség rendezője.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a svéd GRIN sem tudja jelenleg eldönteni, hogy a történet a filmben látott események után játszódjon-e, és egyelőre azt sem tudni, hogy teljesen kitalált sztorit követ-e, vagy pedig Millar regényének fontosabb elemeiből táplálkozzon. Az viszont biztos, hogy ezúttal is Wesley Gibson bőrébe bújva kell majd az ellenfeleket túlvilágra küldenünk, akit a filmben James McAvoy formált meg. A jelenlegi állás szerint a főkarakter hangját nem biztos, hogy a színész kölcsönzi, de fizimiskája egy az egyben ugyanaz lesz.

Wanted - 3. kp Wanted - 4. kp

Repül a golyó, ki tudja hol áll meg...

 

A filmet vagy akár a képregényt ismerők legnagyobb örömére a látványos golyóferdítés és egyéb extra képességek is helyet kapnak a játékban.  A látványos golyókilövés a Wantedban az előzetes „útvonal" megtervezésével zajlik majd. Ergo a fedezék mögött található ellenfeleket nem találomra fogjuk lelőni. A svédek ezen kívül a Gears of War-hoz, illetve a Rainbow Six-hez hasonló fedezékrendszert fejlesztettek a játékhoz. Az elődökhöz képest a különbség annyi, hogy karakterünk képességeinél fogva sokkal gyorsabban és látványos akrobatikus mozdulatok közepette tud a fedezékek között mozogni. A golyóferdítésen kívül lehetőségünk lesz időlassításra is. Az „adrenaline time" névre keresztelt képesség egy az egyben megegyezik a Max Payne-ből megismert „bullet time"-val. Az Max Payne-hez képest, ezen képességünk sem véges, így érdemes csínján bánni vele. Ha a két képességet „vegyítjük", akkor főhősünk Wesley pillanatok alatt láthatatlanná válik az ellenfelek előtt. Könnyedén tudunk a fedezék mögül ólmot szóró bérgyilkosok háta mögé kerülni, hogy aztán egy látványos közelharcban leverjük őket.

Wanted - 5. kp Wanted - 6. kp

Látványos helyszínek

 

A játék a tervek szerint a filmben is látott helyszínek többségén játszódik majd, de az E3-on bemutatott demonstrációban, egy zuhanó repülőgépről kell kimenekülnünk. Persze ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen a menekülési útvonalat megannyi ellenfél állja el. A szűk térnek köszönhetően az ülések mögött keresve kell fedezékre lelnünk.

Na és mikor?

 

A Warner Bros. Interactive Entertainment által kiadott sajtólevél szerint idén télen kerül a boltok polcaira a Wanted játékadaptációja, mely gyakorlatilag egyidőben érkezik a film DVD / Blu-ray verziójával. Wesley Gibson bőrébe Xbox 360, PS3 és PC platforomokon bújhatunk majd.

GameStar

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)