Hirdetés

Háromszor futottunk össze Sam Lake-kel - ilyen volt a Microsoft bemutatója a helyszínről

|

Hosszú sorbanállás, őrületes hangulat, és Sam Lake, aki mintha követett volna minket. Ott voltunk a Microsoft E3-as előadásán, és nagyon boldogan jöttünk ki.

Hirdetés

Nem tudom, ti otthon hogyan éltétek meg a Microsoft előadását, de szerintünk (Kacié és a saját nevemben beszélek) ez volt az utóbbi évek egyik legjobbja. Gondolhatjátok persze, hogy azért, mert a helyszínen olyan volt a hangulat, de nem: mellettünk az ellentettjeink ültek, akik a Kingdom Hearts III trailerénél és a Tales of Vesperia Definitive Editionnél önkívületi állapotban üvöltöttek, míg a The Division 2-nél, aminél mi ujjongtunk, ők azt kérdezték, ez volt-e az a játék, aminek szerverei nem mentek a megjelenéskor, vagy a Siege. Nem a társaság miatt, hanem a bejelentések miatt élveztük annyira a show-t - pedig az elején féltünk, hogy nem jutunk be.

Hirdetés

Már megint a sor

Két programunk volt erre a napra, a Microsoft és a Bethesda előadása, úgyhogy kényelmesen felkeltünk, dolgoztunk kicsit, majd elmentünk egy helyi gyorsétterembe, amit mazurék nagyon dícsértek, és nem bántuk meg: olyan ropogós bacont raktak a dupla húsos hamburgerünkbe (nem lehetett egy hússal kérni, nyilván), amilyet én még nem ettem. Negyed 1 körül aztán beálltunk a nem kis méretű sorba a Microsoft Theatre-nél, hogy 1-re, amikor a műsor kezdődött, kényelmesen bejussunk. Hát, nem jutottunk be: egy órát álltunk ott, az Ori and the Will of Wisps előzetesét és a From Software játékának bejelentését is a telefonunkról, Twitchen keresztül néztük, miközben próbálták a segítők pörgetni az eseményeket, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Aztán beléptünk a hatalmas színházterembe, ahol a Crackdown 3 előzetese ment épp, helyet foglaltunk leghátul (a sötétben nem is láthattuk, előrébb van-e hely), majd vártuk, mi fog történni. Kint egyébként két ismerős arcot is megpillantottunk: az egyik Matt Andrews, a profi Rainbow Six: Siege versenyek műsorvezetője volt, aki épp livestreamelt telefonról, úgyhogy nem akartuk megzavarni, a másik pedig Sam Lake, a Remedy fejese, akihez nem fértünk oda pár kérdés erejéig, mert a kordonok elvágtak tőle. Éreztük, hogy a Remedy új játékát nem itt jelentik majd be, vagy nem ő fog a színpadra állni - az előadókat vagy korábban odahívják, vagy nem rakják be egy lassan araszoló sorba. Az élet aztán adott még két majdnem-lehetőséget, de erről később.

Játszani az érzéseinkkel

Volt néhány sokkoló pillanat, amikor mereven ültünk a székben. Az egyik ilyen például az volt, amikor Phil Spencer bejelentette, hogy a Microsoft megvette a Ninja Theoryt. Kacival felváltva visítoztuk, hogy "MI?", "MICSODA?", "HOGYAN?", "MIÉRT?", és a többi. Nem számítottunk arra sem, hogy a Devil May Cry 5 itt mutatkozik be, és nem a Sony showján, vagy hogy a From Software játékát a Microsoft leplezi le, nem a konkurencia. Aztán persze sikoltottunk a Gears Pop láttán (megint az iménti kifejezések használata mellett), kíváncsiak lettünk a Gears Tactics miatt, és nagyon lázba jöttünk a Gears 5-től. Lehidaltunk a Jump Force-tól is, pedig nem vagyunk anime-fanok. Na és a Forza Horizon 4, melynek kapcsán olyan szinten szerették volna érzékeltetni az évszakváltozást, hogy az őszi szegmensnél faleveleket szórtak az égből a nézőkre. Nem tudom, a streamben ez látszott-e, de a helyszínen igen.

Aztán persze az utolsó sokk akkor következett, amikor a végén elindult a Cyberpunk 2077 előzetese, így néztünk ki:

Ezután kitereltek minket, és miközben egy after-show videót forgattunk (ezt majd láthatjátok a videós összefoglalóban), megint elment előttünk Sam Lake, de nem tudtuk a kamerát felé fordítani, úgyhogy a második lehetőséget is elszalasztottuk a találkozásra. A harmadiknál, amikor a boltból kifelé jövet egy mozgólépcsőn jött le, ahol mi fel, már az esélytelenek nyugalmával vettük tudomásul, hogy nem fogunk tudni vele szóba elegyedni.

Holnap megyünk majd vissza, hogy kipróbáljuk, amit csak tudunk. A Microsoft nagyot ment, kíváncsian várjuk, ezek után a Sony mit mutat, és melyiket hozhatjuk ki győztesként a sajtókonferenciák nagy csatájában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)