Hirdetés

Xbox One - Bleszinski szerint a használt játékok

|

Elnézően tekint az Xbox One használt-játék stratégiájára Cliff Bleszinski. A dizájner szerint az AAA címek máshogy nem lehetnek nyereségesek.

Hirdetés

Az Epic Games volt dizájnere (és a Jazz Jackrabbit megalkotója), Cliff Bleszinski nem hogy elnéző a Microsoft használt játék ellenességével kapcsolatban, hanem teljes egyetértésben a cég mellé állt.

Négy Twitter üzenetében a következőket osztotta meg velünk:

"Nem tartható egy játék és annak marketing büdzséje ilyen magasan, amíg a használt játék eladás és kölcsönzés létezik. A számok NEM így működnek."

"Manapság az élethű grafikai és szolgáltatásbeli elvárások óriási költségekkel járnak. Az Assassin's Creed játékokon több ezer fejlesztő dolgozik."

"Egy gyors hír még. Ez az, ami miatt egyre több free-to-play és mikrotranzakciós játékot láttok manapság. A lemez alapú 60 dolláros értékesítési modell már csak vergődik."

"Azoknak, akik azt mondják nekem, hogy hát akkor egyszerűen csak csökkentsük a játékok költségeit, üzenem, hogy ugye tudjátok, mekkora butaságokat hordtok össze?"

Bár ezekkel a néha szarkazmusba átcsapó kijelentésekkel nem teljesen értünk egyet, azért nem felejthetjük el, hogy pár pontban nagyon is igaza van, vagy legalábbis érdemes elgondolkodni ezeken a szempontokon is. A kiadók közül pedig még mindig nem érkezett sok reakció. Ti mivel értetek egyet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)