Hirdetés

Veszteséggel kezdik el árulni az Xbox One X-et

|

Az 499 dolláros ár ellenére a Microsoft egyetlen centet sem keres majd az új konzolon.

Hirdetés

Sokak szerint nagyon rossz döntés volt az új Xbox One X konzol árazását pontosan 100 dollárral a PlayStation 4 Pro felé belőni. Azt viszont ne gondolja senki sem, hogy a Microsoft a konzolok árán akarja betegre keresni magát.

Hirdetés

Most kiderült ugyanis, hogy veszteséggel kezdik majd el árusítani a 499 dolláros Xbox One X-et. A Business Insidernek adott interjúja során Phil Spencer egyértelmű nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a konzoleladások termelnek-e majd a cégnek bármiféle profitot. Természetesen pontos részleteket nem árult el, azok azért már bőven kimerítenék az üzleti titok fogalmát, de azért azt még hozzátette, hogy véleménye szerint a konzolok nem az ágazat pénzforrásait jelentik, bevételt játékok eladásából lehet szerezni. 

Bár saját exkluzív játékoknak híján van a Microsoft, azért azt egy pillanatra se felejtsük el, hogy a legnagyobb bevételi mutatókat mindig is a multiplatform címek produkálták, ezekhez még a Sony legnépszerűbb saját játékai sem érhettek fel. A Microsoft ráadásul PC-n is saját felületén keresztül értékesíti a Windows 10 és Xbox One-exkluzív játékokat, így onnan is bőségesen csordogálnak a dollárok. 

Ti mit gondoltok, megéri majd a Microsoftnak veszteséggel árulni az új konzolt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)