Hirdetés

2022-ben elmarad az EA Play Live, teljesen más irányba indul el a kiadó

|

Egyetlen nagy videojátékos show helyett inkább új ötlettel állt elő az Electronic Arts.

Hirdetés

Először 2016-ban döntött úgy az Electronic Arts, hogy kihagyják az aktuális E3-at, és helyette egy saját rendezvényt bonyolítanak le június elején, ez lett az első EA Play Live. Az elkövetkező években folytatódott a tradíció, de úgy fest, idén már nem rendezi meg saját show-ját az EA. 2022-ben tehát EA Play Live nélkül maradunk. 

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretnék megmutatni nekünk friss játékaikat, egyetlen nagy esemény helyett azonban most inkább több kisebb rendezvényt tartanak.

Hirdetés

Mindez persze nem annyira meglepő annak tükrében, hogy klasszikus E3-at idén sem fognak tartani, az onnan hat éve kivált EA pedig gyakorlatilag konkurencia nélkül maradt, nincs már egyetlen hatalmas másik show, amivel versenyeznie kellene. 

Az Electronic Arts most azt tervezi, hogy minden fontosabb játéka kisebb, különálló eseményeket kap. Ez olyan szempontból is logikus döntés, hogy nem egyetlen időpontra kell összerántani több teljesen más fázisnál tartó projektet, hanem minden játék megmutatható majd akkor, amikor erre már készen áll. Az EA illetékesei egészen pontosan így fogalmaztak a változásokkal kapcsolatban:

"Szeretjük az EA Play Live-t, mivel ez lehetőséget biztosít, hogy kapcsolatba léphessünk játékosainkkal, és megosszuk velük az újdonságokat. Idén azonban nem úgy alakultak a dolgok, hogy mindent meg tudjunk mutatni egyetlen időpontban. Izgalmas dolgok történnek világszínvonalú stúdióinkon belül, és ebben az évben sokkal többet árulunk el ezekről a projektekről, de csak akkor, mikor mindegyiknél elérkezik a megfelelő idő. Már nagyon várjuk, hogy időt tölthessünk veletek egész évben!"

Mindebből az válik egyértelművé, hogy nem a nyárra akarja az EA besűríteni az összes videojátékos bejelentését, hanem a fentebb említett kisebb, játékspecifikus eseményeit elszórja az egész 2022-es évben.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!


 
 
 
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)