Hirdetés

Milyen meglepetéseket hozhat az EA Play?

|

Az Electronic Artsnál idén a Battlefield és az Anthem a fókusz, de más bejelentésekre is számíthatunk. Összeszedtük, mit várhatunk az EA előadásától.

Hirdetés

Idén is lesz E3 konferencia és azt megelőzően egy EA Play, mi pedig ezúttal is végig figyelemmel fogjuk kísérni az eseményeket és beszámolunk nektek mindenről, ami egy kicsit is említésre érdemes. Persze az eseményig még hátra van néhány hét, addig is megragadjuk az alkalmat és jó szokásunkhoz híven ezúttal is megnézzük, hogy melyik előadáson mire lesz majd érdemes figyelni.

Első alanyunk az Electronic Arts, mely tavaly egy látványos és mindenképpen tartalmas, de valahogy mégis kicsit hiányos előadással készült viszont az idei felhozatalt elnézve minden esély megvan rá, hogy a csapat felülmúlja a tavalyi teljesítményét.

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

A kiadó tavaly előtt hatalmasat tarolt az első világháborút felidéző Battlefield 1-gyel, szóval már akkor sem volt semmi kétség afelől, hogy előbb vagy utóbb folytatják a nagy múltra visszatekintő, multiplayer-fókuszú sorozatot. Az előzetes hírek alapján már biztosak lehetünk benne, hogy az idei E3-on végre mozgás közben is láthatjuk az új epizódot, és az is biztos, hogy a show egyik legütősebb része lesz majd a Battlefield V bemutatkozása.

Valószínűleg az EA is úgy érezte, hogy a Mass Effect-sorozat utáni űrt valahogyan be kell tölteni, úgyhogy tavaly be is mutatta a BioWare műhelyében készülő kooperatív Anthemet, melyben a Vasember páncéljához hasonló öltözékekben, akár három haverunkkal együtt vethetjük bele magunkat mindenféle veszélyes helyzetekbe. A játékot idén is láthatjuk majd, mi pedig alig várjuk, hogy végre többet megtudjunk erről az izgalmas címről.

Mivel EA konferenciáról van szó, ezért nyilván a bejáratott tartalmak sem maradhatnak el, így ebben az évben is megnézhetjük a kiadó sportjátékainak legújabb változatait, habár világot megváltó újdonságokra itt általában nem szoktunk számítani. Meg persze lesz The Sims 4 is valamilyen formában.

Amik valószínűleg ott lesznek

Egyelőre ezek azok a játékok, amikben teljesen biztosak lehetünk, hogy előkerülnek, viszont van még pár ötlet azt illetően, hogy milyen meglepetéseket nem akar előre lelőni a kiadó. Habár tavaly hatalmas műsort csináltak a Star Wars Battlefront II köré, egyáltalán nem lepnénk meglepve, ha idén is mutatnának valamit, még ha csak egy apró teaser trailert is egy Star Wars játékból. Persze valószínű, hogy a Battlefront II kapcsán az új szezonról beszélnek egy kicsit, vagy belengetik a következőket, de inkább a Respawn alkotására vagyunk kíváncsiak, amiről a létezésén túl semmit nem tudunk.

Szintén fogós kérdés, hogy mit fog kezdeni a cég a Need For Speed újabb bukásával. Sajnos a sorozat ezen a ponton már nagyjából minden hitelét és megbízhatóságát elvesztette, így valószínűleg csak hülyét csinálnának magukból egy új epizód bejelentésével, de egy új Burnout játékkal talán meg tudnák tartani azt a közönséget, akik a Need For Speedben megszokott árkádosabb autóversenyzésért vannak oda, arról már nem is beszélve, hogy a nemrég kiadott remasterrel jól fel tudták mérni az érdeklődést.

Nagy az esély arra is, hogy a Plants vs. Zombies Garden Warfare 3-at is bemutatják nekünk a show-n. Az élőhalottak és kerti növények soha véget nem érő háborújának legújabb fejezetére azért számíthatunk, mert pár hete az Amazonon felbukkant egy olyan új Plants vs. Zombies képregény, ami a leírása szerint a játéksorozat második és harmadik részét köti össze. Hivatalosan még nem jelentették be, hogy készülne a folytatás, de ez az információ azért elég beszédesnek mondható. 

Amit látni szeretnénk

Akármennyire is megosztó lett a Mass Effect-sorozat legutóbbi része, rengeteg potenciál van a BioWare által megalkotott sci-fi univerzumban, és szomorú lenne azt látni, hogy egy kudarc miatt az Electronic Arts elfelejti az egész szériát. Valahol persze érthető, hogy a baklövés után az EA nem mer megkockáztatni ilyen hamar egy új bejelentést, de azért mi tudnánk örülni neki, ha mutatnának valami ígéreteset. Ugyanakkor annak is, ha minden energiájukat az Anthemre fordítják, esetleg egy Dragon Age folytatással lepnek meg minket.

Ha már csalódásoknál tartunk, ugye az előző szekcióban előkerült a Need For Speed, és míg ott többnyire kizártuk a bejelentés lehetőségét, azért az EA stratégiáját ismerve azon sem lennénk túlságosan meglepődve, ha a cég amolyan brute force módszerrel addig próbálkozna, amíg egyszer csak sikerül egy ütős játékot összehozni. Azt már szinte mondanunk sem kell, hogy ha az EA teljesen csúcsra szeretné járatni a trollkodást, akkor bejelenti a Star Wars Battlefront III-at.

Szerencsére már nem kell sokat várni ahhoz, hogy megtudjuk, végül miben lett igazunk és miben nem, hiszen június 9-én este nyolc órakor kezdetét veszi az előadás és minden kiderül. Ti mire számítotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)