Hirdetés

EA Play 2018 - közös döntéseket is hozhatunk az Anthemben, románc viszont nem lesz

|

Megtudtunk néhány nagyon érdekes részletet a BioWare készülő alkotásáról, ami nem egy mindennapi játék lesz.

Hirdetés

Az EA Playnek köszönhetően végre egy csomó érdekesség kiderült a szerepjátékaival elhíresült BioWare következő nagy dobásáról. A jelek szerint a srácok kombinálni fogják a tőlük megszokott történetvezetést és a kooperatív játékmenetet.

Hirdetés

Az Anthem nagy nyitott világot kap, amelyen összesen négyen osztozkodhatunk egyszerre. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy ez a megoldás nem igazán lesz rossz hatással a sztorira, ugyanis a fejlesztők a játékot benépesítő karakterekre, illetve a játékosok döntéseire is nagy hangsúlyt fektetnek. A fejlesztők szeretnék, ha a sztori elszeparált lenne az akciódús harcoktól, így míg küldetéseket a többiekkel megosztott világban teljesíthetünk (ahol például mindenki számára egyszerre köszönt be az éjszaka), de a bázisra visszatérve visszavált a játék single-player élménnyé, azaz karakterekkel beszélhetünk és más a stúdió játékaira jellemző dolgokat csinálhatunk. Ugyanakkor akár egyedül is végigjátszhatjuk a teljes játékot, a multiplayer opcionális lesz.

A játékban négy kaszt közül választhatunk majd, és ezek igazából a különféle exosuitokat, vagyis Javelineket takarják, amelyek értelemszerűen más és más tulajdonságokkal rendelkeznek. A bivalyerős fegyverek mellett különleges képességeket is használhatunk, illetve arra is lesz lehetőségünk, hogy egy kicsit egyedibbé varázsoljuk páncélzatunkat. Egyébként eléggé szabadon mozoghatunk ezekkel a monstrumokkal, tehát a földön való mászkálás mellett úszhatunk, de még akár repülhetünk is. A fejlesztők szerint azonban nem a páncél tesz minket, így hangulattól és a küldetésektől függően változtathatjuk majd őket. 

A világot egyébként szabadon bejárhatjuk, ellenségekre vadászhatunk, de különleges eventek is várják majd a játékosokat. Illetve persze lootot is gyűjtünk majd, tehát jó okunk lesz arra, hogy szembenézzünk a különféle veszélyekkel. A legfőbb célunk az, hogy visszaverjük a gonosz Dominiont, aki az Anthem of Creation névre keresztelt hatalmas erőt fegyverként akarják használni (a gameplay videóban láthatjuk is, ahogyan a négy karakter Dominion lényekkel harcol egy relikvia megmentése érdekében).

A BioWare egyébként szolgáltatásként kezeli az Anthemet, tehát várhatóan a megjelenés után is még sokáig fogják bővíteni, így valószínűleg számíthatunk majd vadonatúj történetre, karakterekre és mindenféle egyéb apróságra. Talán nem mindenki örül ennek, de lehetőségünk lesz arra is, hogy valódi pénzt költsünk játékon belül, viszont mindig tudni fogjuk, mit veszünk, tehát nagy valószínűséggel nem lesznek random cuccokat tartalmazó loot boxok. Valamint olyan dolgokat sem vehetünk majd, amelyek előnyhöz juttatnának a többiekkel szemben, csakis kozmetikai cuccokat. 

A BioWare fontosnak tartotta azt is kijelenteni, hogy a csapattól megszokott módtól eltérően a játékban nem lesznek románcok, viszont barátságokat kialakíthatunk. Hasonlót képzeljünk el, mint amit a Mass Effect szériában, azon belül is például a Citadel DLC-ben láthattunk, mikor Garrusszal együtt lövöldöztünk. Ilyen pillanatokra számíthatunk. 

Az Anthem a tervek szerint 2019. február 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)