Hirdetés

Mire számíthatunk idén az EA Play-től?

|

Lesz vajon Skate 4? Mit várhatunk az új Need for Speedtől? Számíthatunk meglepetésekre? Összegyűjtöttünk mindent, amit az EA idei nagy bemutatójáról tudni és sejteni lehet.

Hirdetés

Az Electronic Arts évek óta kihagyja az E3-at, de az azt megelőző hétvégén tartja Los Angelesben saját rendezvényét, az EA Play-t, ahova bárki betérhet, hogy kipróbálja a kiadó újdonságait. Általában sajtókonferenciával indul, viszont idén még inkább azt akarják erősíteni, hogy a felhasználók a legfontosabbak, ezért az előadás helyett több élő közvetítésre számíthatunk június 8-án, illetve lehetőséget kapnak a twitches és YouTube-os tartalomgyártók, hogy a helyszínről közvetítsenek közönségüknek. Bejelentésekre így is sor kerülhet; megpróbáltunk mindent összeszedni, amire érdemes számítani.

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

Mint sok más nagy kiadó, az Electronic Arts is páros lábbal ugrott bele a live service-be, de a játékosok egyelőre nem elégedettek. Három olyan játék jelent meg a közelmúltban, ami idén fokozatosan bővülni fog, és a közelgő újdonságokról biztosan szó esik az eseményen. Megtudhatjuk, hogyan próbálják majd kijavítani és érdekesebbé tenni az Anthemet, illetve mi a helyzet a javítások miatt elcsúsztatott nagy bővítményekkel (köztük a jelenleg is májusra ígért Cataclysmmel, amiről így, 9 nappal a hónap vége előtt semmi hír nincs); mire számíthatunk a jól startoló, de érdemi frissítések hiányában egyre kevésbé népszerű Apex Legends második szezonjától, valamint hogyan lesz jobb még a Battlefield V, melynek negyedik szezonja júniusban, az ötödik pedig ősszel veszi kezdetét.

Az EA az év végére sok újdonsággal készül, melyek közül a legizgalmasabb a Respawnnál formálódó Star Wars Jedi: Fallen Order. A Battlefrontok nem hozták az elvárhatót, de egy történetközpontú játék egészen más. Az alapján, amit eddig láttunk és hallottunk, nagyon bizakodóak vagyunk. Az EA Play-en bemutatkozik a játékmenet, és valószínűleg nem fog jelentősen változni a november 15-ei megjelenésig.

A legutóbbi pénzügyi jelentésből kiderült, hogy ősszel megjelenik a következő Need for Speed, melynek kapcsán csak annyi ismert, hogy a rendőrök és versenyzők párharca áll majd a középpontjában. Bízunk abban, hogy elfelejtik a randomizált fejlesztési rendszert, azt, hogy csak az első hely ér jutalmat, meg a többi ilyen érthetetlen döntést, ami miatt a Payback a sorozat egyik legrosszabb epizódja lett. Sajnos mint május 29-én kiderült, ez garantáltan távolmarad.

Lesz még egy Plants vs. Zombies is, valószínűleg a tavaly is pletykált Garden Warfare 3. Nem tudjuk, hova tudják még fokozni, de szerettük a második részt, ez is jöhet.

Várhatóan felbukkan az EA Originals segítségével megvalósuló Sea of Solitude, mely jelenlegi tervek szerint július 5-én jelenhet meg, és nem lehetetlen, hogy az A Way Outot készítő Josef Fares következő projektjéről is hallunk ezt-azt.

És hát nyilván nem maradhatnak el a szokásos sportjátékok: FIFA 20 és Madden NFL 20 biztosan jön, és bár még nem jelentették be, várhatóan az NBA Live és az NHL széria is bővül.. Számíthatunk még egy újabb UFC bemutatójára, mivel az eddigi részek kétévente követték egymást, és jövőre esedékes lesz a folytatás, illetve pletykálják, hogy visszatér az NCAA Football sorozat, melyben az amerikai főiskolai csapatok mérkőznek meg egymással.

Amik valószínűleg ott lesznek

A közelmúltban bejelentették, hogy PlayStation 4-en is elérhető lesz az EA Access szolgáltatás, mely nagyon olcsón kínál hozzáférést egy rakás korábbi játékhoz, valamint vadonatúj játékok próbaverzióihoz. Erről akár többet is mesélhetnek. Kíváncsiak vagyunk, mik kerülnek a kínálatba, és vajon kiterjesztik-e az új megjelenésekhez is azonnali, teljes hozzáférést kínáló Origin Access Premiert konzolokra.

Idén ötödik évébe lép a The Sims 4, és a sorozat részei pont öt évente váltják egymást, így nem kizárt, hogy a Maxis bejelenti a The Sims 5-öt. Ugyanakkor a közelmúltban elkezdték aktívan frissítgetni, bővíteni az aktuális játékot, ráadásul konzolokra is mostanában jelent meg, így elképzelhető, hogy még egy-két évig ebbe pakolják az energiát. Őszintén szólva annak örülnénk igazán, ha jönne egy új rész, amiből nem hiányoznak alapvető funkciók, és alapból is jelentősen több tennivalót kínál, mint amennyit a The Sims 4 kiegészítők nélkül.

Szó eshet még a Dragon Age 4-ről, amit a tavalyi The Game Awards során tease-eltek, de nem tudjuk, most hogy áll a projekt. Azért reménykedünk, hátha jól halad, és lesz mit mesélni róla júniusban.

Amiket látni szeretnénk

Ilyentájt mindig megjelennek pletykák a Skate sorozat folytatásáról, de aztán hiába várjuk, elmarad a bejelentés. Pedig most, hogy az Activision nem rugdossa tovább a Tony Hawk sorozatot, különösen nagy az üresség a gördeszkás játékok piacán. Készül ugyan a Session, de egy független csapat készíti nagyon lassan, senki nem tudja, mi lesz belőle a végére. Mi bármikor befogadnánk a Skate 4-et, csak jöjjön.

A Burnout Paradise Remastered megjelenése újra reményt adott arra, hogy visszatérhet a sorozat, viszont úgy tudjuk, a Criterion amellett, hogy más projekteknél segít, egy nem autós játékon dolgozik. Ha nem ők készítik az új Burnoutot, nem tudjuk, ki lenne alkalmas rá az EA csapatai közül. Valószínűbb, hogy ha valaha készül folytatás, azt nem abban az évben fogják bejelenteni, amikor egy Need for Speedet is, és pláne nem adják ki őket ugyanakkor - az EA tanult a Battlefield 1 és a Titanfall 2 összeresztéséből.

Ti mit vártok a legjobban? Mit szeretnétek látni az EA Play-en?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)