Hirdetés

Madden NFL 20 előzetes - minden a szupersztárokról szól!

|

Az EA Playen bérelt helye van a kiadó amerikai focis franchise-ának is, így megismerhettük, mik lesznek a legnagyobb játékmenet-beli és hangulati újdonságok a Madden NFL 20-ban.

Hirdetés

Minden éveben elhangzik a sportjátékok készítőinek szájából az az ígéret, hogy most aztán tényleg rengeteg újítást hoznak a szériájukba, ami kapcsán könnyű szkeptikusnak lenni. Az idei EA Playen viszont tényleg számos finomításról és eddig nem látott játékelemről meséltek a készülő Madden NFL 20 alkotói, így nem kellett elhúzniuk az előadásukat, hogy kitöltsék az amerikai focis játékra szánt harminc percet.

Hirdetés

Elsőként az új kampánymódra tértek ki, ami a Face of the Franchise: QB1 címet kapta, amiből az is kiderül, hogy ezúttal mindenképpen irányítót alakítunk. Tíz egyetem közül választhatunk majd, ahonnan az egyetemi bajnokság rájátszása után kikerülve értelemszerűen részt veszünk majd a Combine-on és az NFL Drafton, amit követően kezdődhet is a profi karrierünk. Ennek kapcsán érkezett egy új trailer is a borítón szereplő Patrick Mahomesszal, de ebben konkrét információ, vagy játékmenet nem sok szerepel.

A Madden NFL 20 új rendszerei közül ezt követően a Scenario Engine mutatkozott be, ami a meccsek alakulásának megfelelően dinamikus kihívásokat ad majd, ezek teljesítésével pedig statisztikai bónuszokat szerezhetünk játékosainknak. A kártyagyűjtögetős Ultimate Team csak egy rövid kitérő erejéig szerepelt az EA Playes előadásban: érkezik az Ultimate Missions nevű opció, ahol majd folyamatosan figyelemmel kísérhetjük, milyen új kártyák kerültek be a játékmódba és mit kell tennünk, hogy megszerezhessük őket. De nem csak a héten legjobban teljesítő játékosok MUT-kártyáin keresztül követi majd a szezon alakulását az EA Tiburon csapata, hanem az egyes csapatok playbookjait is folyamatosan frissítik majd annak megfelelően, mit láthatunk a valódi meccsekben.

A playbookok kapcsán az egy másik nagy újdonság, hogy mostantól run-pass option játékokat is játszhatunk, ami azt jelenti, hogy támadáskor futás és megdobható passz is lesz a kiválasztott játékban, azt pedig a snap után dönthetjük el a védők viselkedése alapján, melyiket választjuk. A run-pass optionök három fajtájából (alert, peak, read) összesen több mint kétszázhúsz play kerül be a Madden NFL 20-ba, úgyhogy aki szereti ezeket a fifikás játékokat, annak lesz miből válogatnia.

Az EA Playes előadás alkalmával azt is kiemelték a fejlesztők, hogy szeretnék, ha a szupersztárok a Maddenben is át tudnák venni az irányítást egy-egy meccs felett, ahogy azt a tévében láthatjuk. Ezt elsősorban a Superstar X-factor rendszerrel tervezik elérni, ami azt jelenti, hogy az NFL ötven elitjátékosának plusz képességeket adnak, amikkel még inkább kitűnhetnek a mezőnyből. Ők a fixen meglévő sztárképességeik mellé kapnak egy úgynevezett Zone képességet is, aminek az aktiválásához szintén meccsbeli feladatokat kell teljesítenünk.

A fejlesztők ezt is a Madden NFL 20 borítóján feszítő Pat Mahomesszal mutatták be, az ő esetében például ha legalább négy, harminc yardnál hosszabb passzt teljesítünk, 15 yarddal megnövekszik az irányító maximális dobáshossza. De ha ez nem is sikerülne, a Chiefs quarterbackje akkor is piszkosul erős lesz Superstar képességeinek hála, amikkel a vörös zónában és futás közben is tökéletes pontossággal passzolhat, illetve a védők elől is rendkívül agilisen mozog el.

Lesznek olyan újdonságok is, amikből minden irányító egyformán profitál majd, például érkezik egy új scramble mechanizmus: egy dedikált gombbal válthatunk, hogy éppen passzra kész testhelyzetben legyen QB-nk, vagy húzza le a labdát, ekkor eltűnnek a dobáshoz használt ikonok, viszont minden, a futók rendelkezésére álló eszközt bevethetünk, hogy elkerüljünk egy sacket. Megújul a pump fake mechanizmus is, mostantól egy elkapó gombját kétszer megnyomva kifejezetten az ő irányába mutathatunk be dobócselt, de ezzel rövid ideig vissza is húzhatunk egy passzt, ha meggondoltuk magunkat. A Madden NFL 20 rengeteg új animációval is bővül, amik közül az ünneplések, vagy az irányítók egyedi stílusát visszaadó dobásanimációk inkább a hangulatkeltést szolgálják, de lesznek kifejezetten új playeket lehetővé tévő képsorok is, például jet sweep touch passzokat is alkalmazhatunk majd és bekerül a Philly Special is.

Hogy ez a rengeteg újítás milyen játékélményt ad majd, azt ráadásul nem feltétlenül csak az augusztus 2-ai megjelenéskor próbálhatjuk ki, ugyanis június 14-e és 16-a között egy zárt bétát is tartanak majd a Madden NFL 20 készítői.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)