Hirdetés

FIFA 19 előzetes - mind bajnokok vagyunk

|

Természetesen nem maradnak új rész nélkül a FIFA széria rajongói, és idén a futballvilág egyik legrangosabb trófeájáért is versenybe szállhatnak.

Hirdetés

Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy az idei EA Playen bejelentésre került a FIFA 19, várható volt, hogy az Electronic Arts nem hagyja új epizód nélkül a rajongóit. Annak ellenére, hogy az alapok nagyjából ugyanazok lesznek, mint az előző felvonásban, azért mutat majd egy-két újdonságot az EA Sports.

Hirdetés

Ki a bajnok? Te vagy a bajnok!

Az EA előadásán nagy szerepet kapott a Bajnokok Ligája, és ez nem véletlen, ugyanis a FIFA 19-ben szinte minden a rangos bajnokság körül forog majd. Ebben a játékmódban értelemszerűen az lesz a feladatunk, hogy a csoportköröktől egészen a madridi döntőig küzdjük magunkat, hogy a végén mi emelhessük a magasba a legendás trófeát. Emellett persze bekerülnek olyan megmérettetések is, mint például az Európia-liga vagy az UEFA-szuperkupa, tehát egy ideig biztosan nem fogunk unatkozni.

Azoknak is van egy jó hírünk, akik az elmúlt években figyelemmel követték Alex Hunter pályafutását, ugyanis visszatér a The Journey, és a FIFA 19-ben lezárul főhősünk kalandja. Viszont ez a játékmód valamilyen oknál fogva ismét kimarad a Nintendo Switch-re érkező változatból, szóval csak PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on követhetjük nyomon a focista történetét.

Természetesen idén sem marad ki az Ultimate Team játékmód, úgyhogy az önjelölt menedzserek is építgethetik majd saját csapatukat, feltéve persze, ha használható játékost kapnak a kártyacsomagokból, mert nem valószínű, hogy változtatni fog az EA ezen a megoldáson.

Na de mi történik a pályán?

Az új tartalmakra tehát nem igazán lehet majd panaszunk, azonban van itt még egy nagyon fontos szempont, amit érdemes megvizsgálnunk, mégpedig az, hogy mennyire tud megújulni az idei FIFA az előző felvonáshoz képest. A rajongók nyilván nem azt várják el a fejlesztőktől, hogy egy felismerhetetlenségig átalakított alkotást rakjanak le az asztalra, de minden apró javítás, játékmechanikai fejlesztés jót tesz a szériának. Továbbfejlesztett Real Player Motion technológia, komolyabb és komplexebb pre-match testreszabási lehetőségek, és persze a játékosok reakciói és képességei is variálják majd az idei játékmenetet, ez pedig realisztikusabb FIFA élményt jelent.

Számos változást tapasztalhatunk majd a játékmenetben, kezdve rögtön a labdakezeléssel. Az új mechanikáknak köszönhetően sokkal gördülékenyebben vezethetjük majd a labdát, kreatívabbak lehetünk a pályán, és persze a lövéseknél is variálhatunk majd ezt-azt (többféle csel, flick up volley, vagy éppen teljesen játékosspecifikus trükk is rendelkezésünkre áll). Ha a kapuba szeretnénk irányítani a lasztit, akkor különösen oda kell majd figyelnünk, mert ha a megfelelő időben még egyszer rányomunk a gombra, akkor extra löketet és pontosságot kap a lövésünk. Ez a módszer pedig még a fejeléseknél is működik. A fejlesztők még egy kis segítséget is adnak ehhez a egészhez egy minijáték képében, ugyanis a lövéskor megjelenik a játékos felett egy csík, ami segít abban, hogy jól időzítsünk a gombnyomással. Ez utóbbi opcionális, tehát ha zavar, ki is kapcsolhatjuk, és akkor az épp irányított játékos feletti háromszögben láthatjuk, hogy sikeres volt-e az időzítés.

Nyakkendős döntések

Nem csak focistáink irányítása közben fogunk újdonságokat tapasztalni, mert ez EA Sports egy kicsit újragondolta a csapatunk menedzselését is, így azok is örülhetnek majd, akik szeretnek taktikázni. Sokkal mélyebb testreszabási lehetőségeket kapunk a meccsek előtt, illetve mérkőzés közben is új opciók közül választhatunk, ha állítanánk ezt-azt a csapaton. A győzelem érdekében mindenképp fontos lesz majd a megfelelő brigád összerakása, figyelve a felállásra, a mentalitásokra, illetve a támadó és védekező játékstílusokra.

Ha hihetünk az eddig napvilágot látott információknak, akkor a játékosok ezentúl tényleg valódi edzők lehetnek, és elég sok beállítási lehetőséget kapnak, hogy a lehető legütőképesebb csapattal vonuljanak pályára. Erre valószínűleg szükségünk is lesz, hiszen ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor bizony nem állhatunk ki senki ellen botlábú srácokkal és rosszul működő taktikával (még akkor is, ha pl. ez nálunk tradíció - HP). A veteránok biztosan örömmel fogadják, hogy minden egyes játékosuknak megmondhatják, hogyan viselkedjenek a pályán, egy idő után pedig valószínűleg a kezdők is belejönnek majd a dologba.

Ugyanaz, de mégse

Összességében tehát elmondható, hogy elég sok olyan újítást fogunk kapni, amelynek köszönhetően kicsit másabb lesz a FIFA 19, mint az elődje. A rajongók biztosan örülnek majd, hogy sokkal részletesebben kezelheti majd csapatukat, illetve a Bajnokok Ligájának bevezetése is egy hatalmas plusz, hiszen ki ne szeretné a magasba emelni a nívós trófeát. Ráadásul most még Nintendo Switchen is kiforrottabb élményben lehet részük a játékosoknak, mert ugyan a The Journey névre hallgató kampányt sajnos most sem kapják meg, de sokkal látványosabb és csiszoltabb lesz ez a rész a Nintendo masináján, mint amilyen a FIFA 18 volt.

A hangulatra egyébként PC-n, illetve a Sony és a Microsoft konzoljain sem panaszkodhatunk majd, mert az EA Sports fejlesztői az animációkon is dolgoztak, ezzel még élethűbbé varázsolva a játékosok mozgását. A FIFA 19 világszerte szeptember 28-án debütál majd mind a négy platformon, így hamarosan kiderül, hogy elég-e ennyi újdonság a rajongóknak, hogy továbbra is az EA sorozatát válasszák. Valószínűleg igen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)