Xbox Series X vagy Series S - segítünk eldönteni, hogy melyik való neked!

|

A Microsoft két konzollal indította be a kilencedik generációt, de ezek tudásukban, méretükben és árukban is eltérnek egymástól. Elmondjuk, melyiket mikor érdemes választanod!

November 10-én új fejezet nyílt a játékipar történelmében, hiszen megjelentek a negyedik generációs Xbox konzolok, a Series X és a Series S, és ezzel szintet lépett a konzolos játékélmény. Nagyobb részletesség, jobb képfrissítési sebesség, és az SSD-knek köszönhetően villámgyors betöltés mellett élvezhetjük a legújabb címeket, vagy a visszafelé kompatibilitás miatt akár Xbox One-os, bizonyos 360-as és eredeti Xboxra megjelent játékokat is.

A Microsoft úgy döntött, két különböző teljesítményű gépet kínál, hogy a lehető legjobb élményre vágyók és a szerényebb keretből gazdálkodók se maradjanak ki az új élményekből. Lehet, hogy a te igényeidnek tökéletesen megfelel a Series S is, és így olcsóbban megúszhatod a generációváltást - ezt segítünk most eldönteni.

Mi az, amit mindkét Xbox Series gép tud?

Félreértés ne essék: mind a Series X, mind a Series S felülmúlja az Xbox One generáció legerősebb masináját, a One X-et is (még ha papíron 2 TFLOPS-szal gyengébb is a Series S), tehát mindenképp jobban jár az, aki az újabb gépek közül választ. Mindkét új konzol a forradalmi Xbox Velocity architektúrát használja, támogatják a DirectX raytracinget, minek köszönhetően valósághűbbek a fények, továbbá a térhatású hangot is, és képesek játékokat futtatni akár 120 fps-es sebességgel (amennyiben HDMI 2.1-es kijelzőre kötjük őket).

A Quick Resume funkcióval onnan folytathatjuk a játékokat, ahol félbehagytuk őket, akkor is, ha közben valami mást indítottunk el (legalább 3, de akár 12 játékig). Ugyanúgy elérhetünk minden tartalmat, köztük az Xbox Game Passt is, mely több száz játékhoz kínál hozzáférést. Az Xbox One-hoz vásárolt eszközöket, kontrollereket minden probléma nélkül csatlakoztathatjuk.

Mire képes az Xbox Series X?

Az  Xbox Series X a világ legerősebb konzolja, azoknak való, akik rendszeresen játszanak, állandóan naprakészek szeretnének maradni. 4K UHD felbontás mellett is 60 fps-sel, olykor 120 fps-sel tud játékokat futtatni magas részletesség, látványos effektek mellett. Az SSD-nek köszönhetően a betöltés villámgyors, az architektúra pedig lehetővé teszi, hogy a korábbi generációk játékait is jobb minőségben élvezhessük. 1 TB-os belső tárhellyel (780 GB használható területtel) gazdálkodhatunk, de ezt bővíthetjük egy speciális SSD-vel, a One-os játékokat pedig akár HDD-ről is indíthatjuk. 4K UHD Blu-ray meghajtó van benne, így a dobozosan vásárolt címeket is futtatja, és multimédiás eszköznek sem utolsó - mi több, 8K HDR-es videók sem állítják meg.

Elég nekem az Xbox Series S?

A Xbox Series S inkább az alkalmi játékosoknak szól, akik egyszerre 1-2 játékkal beérik, és nem ragaszkodnak a 4K-s felbontáshoz. Játékok esetében 1440p a maximum, de filmeknél ugyanúgy nem állítja meg a 8K HDR. Nincs benne lemezmeghajtó, tárhelye pedig mindössze 512 GB-os (ebből 364 GB használható a játékok tárolására), de a játékokat átmásolhatjuk külső tárolóra, és átlökhetjük őket a belsőre, ha játszani szeretnénk velük.

Az biztos, hogy mindkét gép még hosszú éveken át támogatott lesz, jönnek rájuk az új játékok akkor is, amikor a kiadók és a fejlesztők maguk mögött hagyják a One-okat. Vonzó lehet az Xbox Series S mindössze 113.990 Ft-os ára, de aki tényleg a legjobbat akarja, annak megéri 184.990 Ft-ot szánnia az X-re. Mindkét termék óriási érdeklődésnek örvend, a készletek végesek, de érkezik még utánpótlás karácsonyig - ugyanakkor érdemes lefoglalnod a saját példányodat mihamarabb!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)