Hirdetés

A 2024-es olimpia e-sportoknak is helyt adhat

|

A 2024-es játékoknak otthont adó Párizs éppen a részvényesekkel tárgyal a videojátékok szerepeltetésének lehetőségéről.

Hirdetés

Valódi esély van rá, hogy a 2024-es nyári játékokon e-sport is lesz, legalábbis a párizsi olimpiai bizottság képviselője szerint. A szervezők tárgyalni fognak a kompetitív játékosok közösségével, részvényesekkel, és mindenkivel, aki érintett lehet az ügy kapcsán.

Tony Estanguet elmondása szerint ez nem ígéret semmire, de szerinte a játékosok megérdemlik, hogy egyáltalán szó legyen az ügyről.

"Nem tehetjük meg, hogy elfordulunk és annyit mondunk, 'ez nem mi vagyunk, ez nem olimpia'. A fiatalságot igenis nagyon érdekli az e-sport. Nézzük meg, találkozzunk a résztvevőkkel, keressünk hidakat. Nem akarok az lenni, aki zsigerből nemet mond. Érdekes az olimpiai bizottsággal és az e-sport családdal leülni, és megpróbálni megérteni a sikerüket."

Még van ideje a párizsi bizottságnak dönteni és tárgyalni, mivel a 2024-es játékok listáját csak a 2020-as, tokiói olimpia után kell majd bejelenteniük.

Egyelőre úgy tűnik, hogy korai még az örömködés, de az mindenképpen pozitív, hogy a bizottság komolyan tárgyal az e-sport nagyjaival, és megpróbálják megérteni ezt az egészet, és lépni az irányukba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)