Hirdetés

2,3 milliárd forint értékben loptak CS:GO skineket egy ezek kereskedésére szakosodott oldalról

|

Az üzemeltetők észlelték a hackertámadást, de nem tehettek semmit.

Hirdetés

A Counter-Strike: Global Offensive fegyverfestései és egyedi kései ritkaságtól függően akár több ezer dollárt is érhetnek, több olyan oldal is üzemel, amely arra szakosodott, hogy ott felhasználók kereskedni tudjanak a megszerzett skinekkel. Most a CS.Money felhasználói kerültek kényelmetlen helyzetbe, miután hackerek 6 millió dollár értékben loptak el festéseket.

Augusztus 13-án poztoltak az üzemeltetők arról, hogy észlelték a behatolást, ezért ideiglenesen offline-ra állították az oldalt és dolgoznak a visszaállításon.

Hirdetés

A CS.Money PR-osa szerint a hackereknek botokhoz sikerült hozzáférni a mobilos autentikátor fájljainak megszerzésével, így eleinte maguknak, majd bloggereknek és kereskedőknek is küldtek az illetéktelenül megkaparintott skinekből. Kb. 1000 adásvételt sikerült lefolytatniuk 100 különböző felhasználói fiókkal. 

A csapat próbálja visszaállítani a jelszavakat és használhatatlanná tenni a kiszivárgott azonosítási információkat, de ők sem tudják, mikorra járhatnak sikerrel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)