Hirdetés

35 profi Counter-Strike játékost tiltottak ki fogadások miatt

|

Alig néhány hónappal azután jött a második hullám, hogy számos játékost eltiltottak a saját meccseikre való fogadás miatt.

Hirdetés

Az ESIC (Esports Integrity Commission) egyre hevesebben csap oda azoknak a professzionális Counter-Strike: Global Offensive játékosoknak, akik szerint még mindig jó ötlet olyan versenyekre fogadniuk, melyekben részt vesznek.

Ezúttal 35 játékos került a ban kalapács alá emiatt, akik egyébként Ausztráliából, Észak-Amerikából és Európából származtak. Az ESIC kifejezett figyelmet fordít Ausztráliára, ott ugyanis ez törvénysértésnek is minősülhet.

Hirdetés

A szervezet a Twitteren közzétett dokumentumaiban részletes leírást kínált mindenről, és a játékosok neveit is felsorolták. Az iratok szerint a büntetett játékosok cselekedetei elvileg nem tekinthetőek "bundázásnak", de a jelenleg is folyó vizsgálatok során még előfordulhat, hogy egyes esetekben ez a vád is előkerülhet majd.

A tiltásokat 12-től 60 hónapig terjedő időtartamra szabták ki. A kitiltott játékosok között voltak, aki a saját meccseiken saját csapatukra fogadtak, de olyanok is, akik az ellenséges csapatra tettek fel pénzt. Sokan olyan versenyekre fogadtak, ahol ők is részt vettek, de nem konkrétan a saját meccseikre. Ők kapták az enyhébb büntetést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)