Hirdetés

A Blizzard annyira elbaltázott egy Overwatch versenyt, hogy a játékosok nem voltak hajlandóak játszani

|

Menet közben szabályokat változtatni nem menő, az Overwatch csapatok gyorsan reagáltak is.

Hirdetés

Az Overwatch Contenders gyakorlatilag az Overwatch League kistestvére. Félamatőr, feltörekvő játékosok csapnak össze a Blizzard kisebbik ligájában, amit többnyire tisztességes szervezés kísér. A legutóbbi meccsek kivételt képeznek.

A döntőt megelőző körben a Munich Esports és a 01 Esports csaptak össze, és bár ebben a fázisban többnyire BO5 mérkőzéseket szoktak játszani, a Blizzard a fenti páros meccsét mégis BO7-nek jelölte meg.

A Munich összezavarodott játékosai még direkt rá is kérdeztek a szervezőknél, hogy valami elírást láttak-e, de a Blizzard kötötte az ebet a karóhoz. Az volt a válasz, hogy ez bizony egy 7 körös meccs lesz, így a srácok ennek fényében készültek az összecsapásra.

Hirdetés

Az első három menetet a Munich könnyűszerrel behúzta, így az állás 3:0 volt. Mivel elvileg BO7-ről volt szó, így mentek tovább a körök és a 01 vissza is hozta magát 3:2-re. Ekkor lépett közbe a Blizzard, nem túl elegáns fordulatot hozva a versenybe. Hirtelen mégis csak BO5-nek ítélték a kört, és kikiáltották a Munichot győztesnek, a 01 Esportsot pedig leküldték a vesztes ágra.

A vesztes ágon az Ex Oblivione lett volna a 01 következő ellenfele, de röviddel a Blizzard közbelépése után a két csapat kiadott egy közös nyilatkozatot, miszerint nem hajlandók játszani addig, amíg a szervezők helyre nem hozzák ezt a hatalmas kavarást.

"Megtagadjuk a széria folytatását, amíg a szervezői hiba nem kerül megoldásra. Elnézést kérünk minden nőzőtől, reméljük, hogy megértitek döntésünket."

Ugyan a Contenders csapatok egyetértettek abban, hogy a fenti egy vállalhatatlan lépés volt a Blizzard részéről, a stúdióval kötött szerződésük kötelezte őket a vesztesági döntő lejátszására.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A srácok meg is jelentek az arénában, be is léptek a meccsbe, majd a következő percekben ácsorogtak, ugráltak, és egy lövedéket sem eresztettek el a másik irányába. A szervezők persze elkezdtek figyelmeztetéseket osztogatni, de ennek nem volt haszna. A tiltakozás bevált.

A hivatalos ítélet szerint a Munich és a 01 folytathatják majd a korábban félbevágott szériájukat 3:2-ről, és az eredmény fényében folytatódik majd a Contenders szezon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)