Hirdetés

A Counter-Strike 2 bejelentésétől felpörgött a Steam közösségi piaca

|

Biztosra vehető volt, hogy a kinézetek maradnak, a hivatalos bejelentés mégis turbó módba kapcsolta a piacot.

Hirdetés

Tegnap a Valve ledobta az atomot a CS-közösségre: a cég sok-sok év hallgatás után végre bejelentette a Source 2-re átültetett Counter-Strike-ot, ami több szempontból is hatalmas előrelépés az elődjéhez képest, van azonban legalább egy olyan része, ami ugyan úgy működik majd tovább, mint a CS:GO esetében.

A piac, ezáltal pedig az összes kinézet tökéletesen összhangban lesz a CS:GO-ban és a CS2-ben, ami igazából eddig sem volt kétséges, a hivatalos bejelentés hírére azonban teljesen megborult a közösségi piactér.

Hirdetés

A Source 2 mindig téma volt a CS:GO-közösségben, az elmúlt hetekben azonban olyan erősen elindult a hírezés a témával kapcsolatban, hogy az öreg motorosok is érezték, ez most több, mint egy újabb alaptalan fellángolás. Természetesen a piac is reagált a változásra, már 1-2 héttel ezelőtt is érezhető volt, hogy elkezdtek drágulni a fegyverkinézetek, a bejelentésre pedig megint csak meredek emelkedés indult el.

Az AK-47 | Asiimov gyári új verziója átlagosan 150 euróért volt megvásárolható korábban, az elmúlt időszakban azonban egy határozott drágulás volt megfigyelhető. Tegnap óta pedig megint függőlegesen emelkedik a görbe, most már egy szebb darabért 220-230 eurót is elkérnek.

Nincs ez másképp a rendkívül ritka AWP | Lightning Strike-kal sem. A kinézet a piacon kívül szinte beszerezhetetlen, és hiába nem egy különösebben szemrevaló darab, őrületes pénzekért cserél gazdát egy-egy példánya. Korábban is boros ára volt, 520 euróért azonban már behúzhattunk egy gyári újat belőle, matricák nélkül, egy egészen jó kopással. Ehhez képest az elmúlt 1-2 hétben itt is fájdalmas emelkedés figyelhető meg, most egy tisztességes darab simán 720 euróba, vagy valami extra matricával akár sokkal többe is kerülhet.

A CS2 bejelentése tehát alaposan felpumpálta az amúgy is igencsak aktív közösségi piacot, és van valami, amire a fejlesztők nem is hívták fel a figyelmünket. Ha idáig eljutottál, valószínűleg képben vagy a CS:GO-val kapcsolatban, szóval csak annyit mondunk:

A CS2-ben már lehet inspectelni a zeus-t. Mind tudjuk, hogy ez mit jelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)