Hirdetés

A covid miatt rohamtempóban kell átszervezni minden idők legnagyobb e-sport versenyét

|

A svéd kormány az utolsó utáni pillanatban hátrált ki a dologból, másik országba kell vinni az egész Dota 2 bulit.

Hirdetés

A Dota 2 világbajnoksága minden évben megdönti a saját rekordját, nemcsak nézőszámok, hanem a nyereményalap méretét illetően is: idén több mint 40 millió dollárért játszanak a csapatok. Csak hogy a megfelelő perspektívába kerüljön az összeg: a világ legnézettebb sporteseményén, a labdarúgó világbajnokságon 2018-ban 38 milliót kapott a győztes csapat.

A TI10-et eredetileg 2020-ban kellett volna megredezni, de a járványhelyzet miatt többszöri átszervezés után végül idén augusztusra került az esemény. Az idei torna másik különlegessége, hogy most először hozták volna Európába a bulit (leszámítva az elsőt, amit a kölni gamescomon tartottak, de az még nem volt külön esemény ekkora csinnadrattával) , hiszen eddig nagy részüket Seattle-ben tartották, az utolsó kettőnek pedig Vancouver és Sanghaj adott otthont. 

Hirdetés

A Valve már 2019-ben bejelentette, hogy a következő The International Stockholmban kerül megrendezésre, a svédek nem túl acélos járványkezelése miatt azonban elég sok volt a kérdés eddig is. Most azonban a svéd kormány döntése miatt robbant a bomba.

A hatóságok (a korábbi ígéretekkel szemben) úgy döntöttek, hogy "az e-sport nem sport", és nem ismerik el a TI10-et mint kiemelkedő sporteseményt. Márpedig enélkül nincs rá garancia, hogy minden játékos megkapja a beutazási engedélyt a járványügyi korlátozások miatt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Valve többször is megfellebbezte a döntést, de nem jutottak előrébb, így minden bizonnyal új helyszín után kell nézniük, hogy garantálni tudják, hogy a világ minden részéről érkező játékosok ott legyenek a világbajnokságon.

Korábban is előfordult már, hogy pár versenyző nem kapott vízumot, ezt akarják most minden áron elkerülni. A TI10 kvalifikációs szakasza épp holnap kezdődik, LAN döntő időpontja pedig augusztus 5-15 között esne, így a Valve-nek szűk egy hónapja maradt, hogy megtalálják az új helyszínt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)