Hirdetés

A júniusi Le Mans-i 24 órás autóverseny is szimulátorokban zajlik le

|

Noha a valódi versenyt szeptemberre halasztották, azért vannak olyan lelkes pilóták, akik virtuálisan is bevállalják a 24 órás futamot.

Hirdetés

A koronavírus terjedése rányomta a bélyegét a sportrajongók idei szezonjára, mivel minden nagyobb esemény elmarad, köztük az autóversenyek is. A Nascar és Forma-1 versenyzők már szimulátoros futamokkal helyettesítik az elmaradt versenyeket, ehhez a tendenciához csatlakoznak most a Le Mans-i 24 órás autóverseny résztvevői is. 

Hirdetés

Ez a világ egyik legrégebbi autóversenye, melyet eredetileg azért hoztak létre, hogy az autók állóképességét teszteljék, de a mai napig összegyűlnek itt a világ legjobb autómérnökei, hogy beszálljanak a megmérettetésbe - erről szól a tavaly megjelent fantasztikus Az aszfalt királyai is. Idén júniusban viszont nem a váltók és a hengerfejek miatt kell izgulni, hanem az alaplapokért és tápegységekért, ugyanis szimulátorban kerül sor a versenyre.

A pilóták rFactor 2-ben csapnak össze, melyben Le Mans Prototypes 2 és Grand Touring Endurance típusú autókat választhatnak. Minden nevező négyfős csapatban legalább két professzionális autóversenyzőnek lennie kell, profi szimulátorosokból viszont csak kettő lehet csapatonként - feltehetőleg azért, hogy az e-sportolók ne dominálják nagyon a versenyt.

A versenyre június 13-14-én kerül sor, melyet a tervek szerint közvetítenek majd a TV csatornák is. Emellett azoknak sem kell nagyon búsulni, akik a valódi Le Mans-i futamra kíváncsiak, hiszen előre láthatólag azt is megtartják szeptember 19-20-án. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)