Hirdetés

A League of Legends e-sport ikonikus játékosa végleg kiszáll

|

Søren "Bjergsen" Bjerg több mint egy évtizedet húzott le a legnagyobb League játékosok között.

Hirdetés

Tegnap egy nosztalgiával kevert szomorúság ült rá a League of Legends e-sport rajongóinak szívére. Az ipar egyik legismertebb arca, Søren "Bjergsen" Bjerg végleg kiszállt a mókuskerékből.

Bjergsen már akkor a profi-LoL környékén tevékenykedett, amikor a Riot által működtetett liga még csak a tervezési stádiumában volt. Részt vett kisebb-nagyobb versenyeken, míg nem 2012-ben a Copenhagen Wolves osztagának középső ösvényén nem találta magát.

A 2012-es és 2014-es években Bjergsen nagyon hamar a Twitch egyik legnézettebb League of Legends streamerévé nőtte ki magát, közben pedig az Egyesült Államokba költözött, hogy csatlakozhasson a Team SoloMid csapatához. A TSM után volt még egy köre a Team Liquid és a 100 Thieves csapataiban, de a rajongók számára ő mindig TSM Bjergsen maradt.

Hirdetés

Kevés akkora csillaga volt a nyugati LoL e-sportnak, mint Bjergsen, és valószínűleg ez is késztette őt arra, hogy a legutóbbi "visszavonulása" során beálljon edzőnek, és később visszatérjen játékosként. Ezúttal más a helyzet: Søren nem szeretne egyhamar visszatérni az iparba, és jelenleg azt sem tudja, hogy mit fog kezdeni életével.

Egyelőre annyit biztos, hogy szeretne több időt tölteni családjával és barátaival, hiszen ezt majd egy évtizedig hanyagolnia kellett. Ha vissza is tér még valaha, az már nem a színpadon lesz: Bjergsen útja itt véget ért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)