Hirdetés

A League of Legends európai ligája nagyobb, izgalmasabb, és változatosabb lesz, mint eddig bármikor

|

A Riot Games konferenciáján izgalmas bejelentéseket hallhattunk az LEC jövőjéről, aminek rövidítése nem, de a neve nagyot változik.

Hirdetés

A Riot Games e-sport részlegének több szekciója is komolyabb változásokon ment keresztül, és ez alól a minket leginkább érintő európai liga sem kivétel. Az LEC 2023-ban teljesen megújul és az ismert zászló alá jövő évtől kezdődően a közel-keleti, afrikai és a török liga is beköltöznek a FÁK (Független Államok Közössége) országaival együtt. Így születik meg a League of Legends EMEA Championship. Az, hogy az aréna bővül csak a jéghegy csúcsa. A liga teljes struktúrája megváltozik, hogy helyet adhasson több szakasznak, illetve több, nagyobb téttel rendelkező meccsnek.

Két szakasz helyett 2023-tól háromra oszlik majd a szezon: télire, tavaszira és nyárira. Ezeket egy szezonális döntő követi majd. A téli és tavaszi időszak az MSI megmérettetése előtt kerül megrendezésre, azon pedig a tavaszi szakasz győztese fogja képviselni az LEC-et.

Hirdetés

A csapatok minden szakaszban lepörgetik majd a szokásos, egykörös találkozókat, melyekből a nyolc legjobb juthat majd tovább egy kétágas, BO3-as megmérettetésre. A háromkörös dühöngő négy legjobbja végül BO5-ös, szintén kétágas döntőben folytathatja majd diadalmenetét, amíg meg nem lesz a szakaszgyőztes.

Egy szakaszgyőzelemmel az adott csapat kiérdemli helyét a szezonális döntőben, két szakaszgyőzelem pedig bejuttatja a a szezonális döntő rájátszásába. Ha egy csapat valamilyen csoda folytán képes lenne megnyerni mindhárom LEC szakaszt, akkor garantáltan bekerül a Worlds 2023 képviselői közé. Az LEC Season Finals, az az a szezonális döntő eredményétől függ, hogy kik képviselhetik majd régiónkat a Worlds 2023-on.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az LEC alatti liga, az EU Masters is változik a jövő évtől kezdődően. Az immáron EMEA Master néven futó versenysorozatnak a TCL (a török liga), az AL (az arab liga), és az EMEA (Közel-Kelet és Afrika) is részese lesz.

Mire ezt olvassátok, addigra már a League of Legends - EMEA aloldala is élni fog, így ott még láthattok extra grafikákat és ismertetőket a változásokról. Akárhogy is, a jövő évtől egy sokkal érdekesebb ligát élvezhetünk majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)